Bloggutmaning med en twist

Ja, såhär blev det ju inte.


Johan Ingerö, ni vet han som fick Right On-line- bloggen kapad för ett par år sedan (har inte haft så roligt sen jag vet inte när) lade upp en lista på vilka delstater i USA han tror Obama resp. McCain kommer att vinna. Jag blev ombedd av Kulturbloggen att göra en egen lista för att högern inte ska stå oemotsagd. En mycket bra idé som jag stöder helhjärtat. Men eftersom jag vet för lite om det förvirrade valsystem som de har i USA med sina elektorer och superdelegater (allt för att folket inte ska rösta fel, liksom) känner jag att jag inte klarar det.


Istället berättar jag vad jag tror kommer att ske respektive vad jag vill ska ske.

Vad jag tror kommer att ske: amerikanerna kommer att känna att vi lika gärna kan stanna i Irak nu när vi har spenderat så in i bänken oräkneliga miljarder på det, till soundtracket av jublande, icke granskningsbara privatarméer och vapenindustrier och välja John McCain. "Dels för hans erfarenhets skull, dels för att vi kan väl för fan inte ha en svart in office på riktigt! Det var kul ett tag, men nu får ni lugna ner er!" USA är en rasistisk nation, uppbyggd på rasistiska värderingar och ideal och hela dess existens bygger på att svarta och lations kryper för de vita. Motsättningarna mellan fattiga och rika kommer att öka och USA kommer långsamt att gå mot total upplösning genom att det äts inifrån, söndras av intriger, maktspel och krig, både inbördes och vanliga, som alla stora imperier förr eller senare gör.

Ledsen men jag tror inte att Obama har några chanser. Han vill heller inte avsluta kriget, inget han sagt verkar tyda på det.

Vad jag vill ska ske: I första steget att Obama vinner valet och till att börja med inför sjukförsäkring för de över 40 miljoner amerikaner som inte har det. I andra steget att amerikas arbetar- och underklass börjar tänka lite själva, slutar vända sig till en massa kyrkor så fort de har problem och tar tag i sin egen situation. Att de organiserar sig, helt enkelt. I tredje steget att allt fler över åren börjar stödja SPUSA, och att såväl demokraterna som republikanerna minskar i betydelse i de stora väljargrupperna och till sist blir lika stora som folkpartiet och kristdemokraterna är här i Sverige och att USA blir ett frihetligt socialistiskt land. En samhällsomstörtning kommer givetvis att bli oundviklig, men jag hoppas att den inte följs av något jävla proletariatets diktatur utan att marknaden får finnas kvar, men under gemensamt överenskomna bestämmelser som alla tror på och vill följa eftersom det gagnar alla. Det är vad jag vill ska ske.


Såhär gissar Kulturbloggen förresten:

Dessa stater tror jag Obama tar hem:
Washington (11)
Oregon (7)
California (55)
New Mexico (5)
Minnesota (10)
Wisconsin (10)
Iowa (7)
Illinois (21)
Maine (4)
Vermont (3)
Massachussets (12)
Rhode Island (4)
New York (31)
New Jersey (15)
Pennsylvania (21)
Delaware (3)
Maryland (10)
Hawaii (4)
Washington DC (3)
North Carolina (15)
South Carolina (8)
Ohio (20)

Dessa delstater vinner McCain:
Alaska (3)
Idaho (4)
Utah (5)
Colorado (9)
Arizona (10)
Nevada (5)
Montana (3)
Wyoming (3)
North Dakota (3)
South Dakota (3)
Nebraska (5)
Kansas (6)
Oklahoma (7)
Texas (34)
Missouri (11)
Arkansas (6)
Louisiana (9)
Michigan (17)
Indiana (11)

Kentucky (8)
West Virginia (5)
Virginia (13)

Georgia (15)
Florida (27)
Alabama (9)
Mississippi (6)
Tennessee (11)
New Hampshire (4)
Connecticut (7)


Kommentarer
Postat av: Calle

Jag tycker att du målar upp ett väl mörkt scenario där. På vilka sätt är USA mer rasistiskt än Sverige?Jag har väl svårt att se varför så många liberaler, som Ingerö, verkar föredra McCain och republikanerna. Förbud mot homosexuella äktenskap, abortförbud, dödsstraff och aggressiv utrikespolitik är ju långt bort från de liberala grundvärderingarna om lika rättigheter och friheter som enbart gränsas av andras friheter.För en nyliberal borde ju Ron Paul vara det givna alternativet, och för en socialliberal ligger ju Clinton eller Obama närmast.

2008-06-08 @ 12:49:06
URL: http://www.callebergstrom.blogspot.com
Postat av: nicklas eriksson

"På vilka sätt är USA mer rasistiskt än Sverige? "Det var en av de mindre genomtänkta frågor du någonsin ställt, Calle. Visserligen är hela den västerländska modellen mer eller mindre uppbyggd på idén om att det någonstans finns någon som står över dig, men tänk ett slag: vilka byggde the Great American Railroad? Kineser, indianer och svarta. De vita som var med och byggde var ofta folk på rymmen från lagen som inte hade något val. Vilka arbetade i gruvorna? Svarta och indianer. Samma där med de vita. Många av de vita som kom till det unga landet hade det inte lätt heller, irländare till exempel utsattes för en oerhörd rasism av de med engelskt och anglikanskt ursprung.Vilka bygger offentliga byggnader i USA? Chain gangs. Vilka ingår i chain gangs? En majoritet svarta. Vilka sitter i ghetton och fängelser i USA? En majoritet som inte är vita. Vilka hålls i fattigdom i USA för att de ska tvingas ta lågavlönade servicejobb? En majoritet som inte är vita. Vad beror det på? Givetvis att den vite mannen genom repression ska kunna behålla sin makt.Om du håller ögonen öppna när du åker till USA kommer du nog att inse en del saker om det landet.

2008-06-08 @ 13:47:05
Postat av: Johan Ingerö

Snälla vännen,Superdelegaterna har inte ett dyft med höstens val att höra. Det är en typ av konventsdelegat som existerar inom det demokratiska partiet (av historiska skäl som jag inte hinner redovisa just nu.)Du kanske skulle försöka kolla upp några av de mest grundläggande detaljerna om "USA:s förvirrade valsystem" innan du ger dig på att recensera det. Just fuckin´ google it, liksom.

2008-06-09 @ 12:24:17
URL: http://ingero.blogspot.com
Postat av: nicklas eriksson

Men du bodalla, jag skriver ju att jag inte har nån koll i texten! Hur vore det om du kanske kollade upp vad du svarar på, humorpojken?

2008-06-09 @ 14:37:29
Postat av: AK

Är inte frihetlig socialism och marknaden ganska mycket av motsatser? Om man ändå skall skriva lite om den vackra framtiden så borde väl lönearbetet upphöra och med den klasserna? Eller är du mer inne på något bakunistiskt kollektivägande?

En socialism som inte vill förändra produktionsförhållandena känns ju ganska osocialistisk.

2008-06-09 @ 15:05:58
Postat av: nicklas eriksson

Gult kort Roberth. Om du inte omedelbart skärper till dig och slutar förolämpa mig på min egen blogg kommer jag att radera varenda inlägg du gör eller som jag misstänker är från dig i framtiden. Förolämpa mig får du göra hur mycket du vill på din egen blogg eller annorstädes, det skiter jag fullkomligt i, men aldrig mer här, begrips?AK, jag ser det inte så. Jag skiter i om någon äger en rörelse, jag är inte intresserad av statligt ägande eftersom staten ska avskaffas. En marknad under folkets egna regleringar innebär inte löneslaveri. Arbeta kommer vi alltid att behöva göra oavsett styrelseskick, men för vår egen skull, inte för arbetsköparens. Med fullt införande av Marx teorier kring alienationen. Som ju aldrig infördes i Sovjet, exempelvis.

2008-06-09 @ 20:14:39
Postat av: Calle

Det du säger är alltså att USA är rasistiskt eftersom mörkhyade är överrepresenterade i brottstatistiken. Varför det? I samtliga länder är män överrepresenterade i statistiken, betyder det att alla länder är könsdiskriminerande? Sverige har ju också problem med överrepresentation av invandrare, är Sverige rasistiskt för det? Det troliga verkar ju vara att vissa invandrargrupper, och män, faktiskt är representerade, och den etablerade förklaringen idag hänger ju ihop med socioekonomisk status.Ska du hävda att svarta överlag är fattigare än vita så vill jag se statistik på det. Så vitt jag vet finns det gott om vita som är fattiga i USA, det finns ju till och med ett nedsättande ord för det, white trash.Det faktum att man faktiskt har en mörkhyad presidentkandidat visar ju att USA inte är rasistiskt. Har Sverige haft en mörkhyad partiledare? Den högsta politikern vi har som är mörkhyad är väl Sabuni, och vad jag minns från bloggosfären runt hösten 2006 så var det gott om extremvänsterfolk (däribland Petter Nilsson) som använde det grova epitetet "husneger" om Sabuni. Man kanske ska sopa rent framför egen dörr innan man klagar på andra länder?

2008-06-11 @ 00:19:37
URL: http://www.callebergstrom.blogspot.com
Postat av: nicklas eriksson

"Varför det? "För att systemet trycker ner de som inte tillhör rätt ekonomisk klass, och till den hör sällan svart arbetarklass."I samtliga länder är män överrepresenterade i statistiken, betyder det att alla länder är könsdiskriminerande? Sverige har ju också problem med överrepresentation av invandrare, är Sverige rasistiskt för det?"Svar ja på båda frågorna."Ska du hävda att svarta överlag är fattigare än vita så vill jag se statistik på det. Så vitt jag vet finns det gott om vita som är fattiga i USA, det finns ju till och med ett nedsättande ord för det, white trash. "Känner inget behov av att kuska en massa amerikanska statistiksidor i tentatider för att hitta "bevis" för att du ska bli nöjd. Du får nöja dig med att hålla ögonen öppna när du åker dit. Och blir det bättre av att det finns en massa fattiga vita också?"Det faktum att man faktiskt har en mörkhyad presidentkandidat visar ju att USA inte är rasistiskt."Ja just det... Ärligt talat, det är klart som fan att det inte gör. Obamas kampanj har ju knappt kantats av annat än en massa utspel om rasfrågan likväl som att Clintons kantats av en massa utspel om könsfrågan."Har Sverige haft en mörkhyad partiledare?"Var, ursäkta franskan, i helvete har jag påstått att Sverige skulle vara bättre?Husneger är inte ett rasistiskt uttryck. Det motsvaras ungefär av "svartfot" och är ett uttryck för en klassförrädare.

2008-06-11 @ 12:37:07

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0