Borgarnas eget Matrix!

I svårt überborgerliga NWT låter gnällfjantarna (jag hade faktiskt skrivit ett ord med en grov synonym till det kvinnliga könsorganet först, men eftersom folk har en så fantastiskt förmåga att fokusera på det väsentliga valde jag att omformulera mig för att slippa hamna i ännu en pseudodebatt med någon frågeduckare) från högerlägret sitt patetiska snyftande över Landsorganisationens brevutskick till sjukförsäkringsförsämrarnas grannar fortsätta. Såhär låter det:

"Vi vet var du bor!

I dagarna har grannarna till flera borgerliga riksdagsledamöter, både här i Värmland och i övriga Sverige, fått brev från LO med budskapet om att grannen "tänker försämra din sjukförsäkring". Sällan har man skådat ett sådant obehagligt övertramp! Det känns som att uppvigla grannarna mot riksdagsledamoten, säger centerns Roger Tiefensee. Många grannar har också reagerat starkt mot LO och deras kampanjmetoder. Det är sin sak att hysa en annan uppfattning men en helt annan att ta till sådana här synnerligen obehagliga metoder. LO borde skämmas!"


Ja tänk vad LO borde skämmas över att faktiskt göra något åt saken också och inte bara gå och hysa en annan mening! Tänk vilken skam som nu låder vid LO för att man inte bara gick omkring och knöt näven i fickan! Tänk om våra sjukt överbetalda riksdagsmän skulle behöva stå för vad de gör! Det går ju inte! Så kan vi ju inte ha det, går snacket i den så kallade alliansens kamrar på Helgeandsholmen! Vad ska vi säga om någon väljare kräver besked av oss på tåget hem?! Vi vet ju inget, vi följer ju bara partilinjen! Tänk om väljarna faktiskt skulle inse sanningen, att den demokratiska regeringen i Sverige bara är en chimär?

 

Ärligt talat, Roger Tiefensee, ta och snyt dig din lipsill! Du sitter och är i full färd med att demontera välfärden i Sverige för att kunna ge mellanskillnaden till de som redan har. Du anstränger dig för att försämra det som svensk arbetarrörelse byggt upp sedan 1900- talets början på en mandatperiod och så är du rädd som en bölande fyraåring för att du faktiskt ska behöva stå för det också? Nej en sån samling ryggradslösa maskar det sitter i Sveriges riksdag har landet aldrig sett maken till!

Det roliga i all den här skrattretande bedrövelsen av ynkedomar och krösamajor är att folkföraktande liberaler som just Roger Tiefensee, Johan Pehrson (kkk) och Fredrick "Partipiskan" Federley brukar slå knut på sig själva i sin iver att betona individens ansvar för allt möjligt. Att ta ansvar för att vila upp sig efter sin utbrändhet, att hitta ett nytt jobb på egen hand efter din axelskada, att förhandla dig till bra villkor med din arbetsköpare på egen hand. Allt ska vara ditt eget ansvar.


Men gud nåde den som utkräver ansvar av en borgerlig jävla riksdagsledamot när denne är LEDIG och HEMMMA, den begår det största av övertramp som kan begås!


Fy fan
vad bedrövligt. Det är inte LO som ska skämmas, det är det ni som ska.Under strecket: sossarna är inte ett dugg bättre när det kommer till demokrati på regeringsnivå, så slå er inte för bröstet.

Kommentarer
Postat av: Calle

Problemet är väl snarare att detta är helt nytt inom svensk politik, därav uppståndelsen. Enskilda riksdagsledamöter har aldrig tidigare betraktats som eller så här publikt hållits moraliskt ansvariga för beslut som Riksdagen fattats. Men nu är ju den här metoden och tankesättet introducerad i den svenska politiska världen och det ska bli spännande att se hur det kommer utvecklas.

Svenskt Näringsliv kanske kan skriva brev till vänsterpartistiska riksdagsledamöters grannskap och berätta att deras grannar vill införa planekonomi och konfiskera privata egendomar - en överdrift, men jag är övertygad om att LO:s brev innehöll överdrifter det med.

2008-06-01 @ 13:23:10
Postat av: Anders Nilsson

Skojig film hörrudu. Och att du var med i den också. Snyggt skägg men mössan vet jag inte, men smaken är ju som baken delad. Har du sytt färdigt de nya vimplarna?

Postat av: Ohyra

Calle: det ligger väl ändå milsvida skillnad på att säga att ens granne ska "försämra din sjukförsäkring" och att grannen ska införa planekonomi och ska konfiskera privat egendom? Och jag tror att vi alla kan vara säkra på att om det vart värre saker än så som stog i breven hade nog originalinsändaren till NWT tagit upp dom... nah?

Sen har enskilda riksdagamsmän alltid hållts ansvarig för dom beslut dom tagit och dom beslut dom vart delaktiga i. Dom har inte ansvarsfrihet, vilket jag trodde var en av grunderna till er representativa demokrati?
(alltså personligen är jag av åsikten att 9 fall av 10 så är dom helt skuldbefriade och aldrig ställs till ett rimligt ansvar för det dom gjort - vad skulle Anna Lindh och Bodström gjort om vi ställde dom ansvariga för deras beslut att skicka folk till tortyr? Till exempel?
Det vi håller folk ansvariga för nu verkar mest vart om dom drog från jobbet litet tidigare för att hångla upp nån ung journalist... oooooh hugaligen ... hade dom knullat på plenisstolen i riksdagen hade det vart lite mer intressant men wtf)

2008-06-01 @ 13:47:24
URL: http://ohyra.blogspot.com
Postat av: nicklas eriksson

Att den tragiske Anders Nilsson tycker att filmen var skojig säger väl det mesta om den karlen, både vad gäller seriositet och demokratisyn. Djupt oroande att sådana som han tillåts verka inom SAP idag, men med medlemsflykten klamrar man sig väl fast vid vilka vrakspillror man än lyckas hålla kvar.

Jag har för övrigt aldrig varit i Chile där båda filmerna är inspelade, så det är en omöjlighet.

2008-06-01 @ 14:01:18

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0