NATO till för vem och av vem?

"Svenskt medlemsskap i NATO naturligt på sikt" säger Sten "Tomhylsan" Tolgfors, det stackars andravalet till försvarsminister i Sveriges mest misslyckade regering sedan Karl Staafs dagar, dvs den vi har nu. Den är iofs vida mer brottsbelastad än Staafs också men det är en annan och flitigt debatterad historia.

Varför är
det alltid de som löper minst risk att dö långsamt i feber, infektion och blodförlust av att ha fått ett underben avsprängt av en trampmina som propagerar mest för att bli medlem i NATO?

Hur kommer det sig att det är de som nästan garanterat slipper stå på flygplatsen och se zinkkistan med sin son/dotter i lastas av som gods från ett militärflygplan som är positiva till att Sverige ska bli medlem i den här galna sammanslutningen som hotar världen med kärnvapen?

Jag undrar
hur det kommer sig att inga av de som är just målgruppen för att få glädjen att sitta i något gudsförgätet fångläger någonstans i Långtbortistan och ruttna bort under tortyr, kyla, svält, övergrepp och dehumanisering höjer sina röster och aktivt tar ett steg för Sverige in i NATO?

Svaret är
enkelt och självklart: Klassintresset såklart.

För ingen ska inbilla mig att det är killar och tjejer i kolanäsornas sammansvärjning eller lundsbergsparasiterna i "kretsen runt prinsessan Madeleine" från Stureplan som förväntas axla sin M-16 (jag tror inte den hederliga gamla AK-5:an kommer finnas kvar så länge), stiga ombord i trupptransportflygplanet, flygas till andra sidan jorden för att dödas som kanonmat i ett krig som inte rör dem överhuvudtaget.

Ingen ska heller inbilla mig att det är snipiga skånska gamla borgarkärringar som ringer in till Ring P1 och skorrar att det vore "en trygghet" att vara med i NATO (autentisk kommetar!) som ska mata raketgevären tills de inte hinner undan med ena armen och får den bortbränd av lågan, får avsked med halvinvalidpension på ett antal hundra i månaden och därefter lämnas åt sitt öde.

Det finns inte en enda som ska försöka inbilla mig att det blir en ung Bonnier som ska möta pansarsoldatens död i flammor och förvriden metall i en bombad stridsvagn.

Det finns
inte någon idag som för diskussionen om vem det är som förväntas vara den första ur landstigningsbåten upp på en minerad, taggtrådsbemängd, kulbeströdd strand med läckande gasmask i väntan på C-stridsmedlen från kontrahenten. Ingen berättar vem som förväntas rensa skyttegravar med skarpslipad spade och eldkastare, ingen säger vem som kommer att bli dum i huvudet av minnena från skriken, döden och lidandet de kommer tvingas utstå under NATO- flagg.

Inte fan kommer lille prins Carl-Philip att göra det i alla fall. För det kommer bli de samma som idag gör det från USA, England, Kanada eller något annat NATO-land. Unga arbetarklasskillar. En del tjejer från samma klass också är klart, men mest grabbar eftersom krig för det mesta är ett manligt hantverk. Många gör det frivilligt under påverkan från staten och kyrkan om att det skulle vara ärofyllt "att tjäna sitt land (hur mycket äger de av det egentligen?) men många gör det också som ett alternativ till ett vanligt jobb eller till arbetslöshet.

I USA kan man idag välja att få fängelsestraff omvandlade till tjänstgöring i armén eller marinkåren (jag har aldrig hört talas om att det skulle kunna gå att gå in i flottan eller flygvapnet), och då det är mest unga arbetarklasskillar och främst av hispanisk eller afrikansk härkomst som döms i USA är det självklart flest av dem som kommer att göra det här.

Snart är den allmänna värnplikten avskaffad till förmån för en professionell armé här i Sverige och den dagen lovar jag er säkert som amen i kyrkan att det kommer upp ett borgerligt lagförslag om att tillåta dömda att tjänstgöra där i stället för att sitta i fängelse. Fredrik Malm kommer skita på sig av lycka och Federley ska vi bara inte tala om. Blondinbella blir nog glad över det frihetliga initiativet hon med, men sedan kommer det att komma ut en ny strumpbyxa som kommer att dra till sig hennes uppmärksamhet mer.

Men de tre kommer ju garanterat att slippa dö i främmande land eller att ta emot några kistor med döda i på Skavsta.

Dropkick Murphys uttrycker det fantastiskt bra och enkelt i låten "Worker´s song"(hela texten är fantastisk, men det är de sista raderna som passar bäst in här så dessa kursiveras:

Yeh, this one's for the workers who toil night and day
By hand and by brain to earn your pay
Who for centuries long past for no more than your bread
Have bled for your countries and counted your dead
In the factories and mills, in the shipyards and mines
We've often been told to keep up with the times
For our skills are not needed, they've streamlined the job
And with sliderule and stopwatch our pride they have robbed

[Chorus:] We're the first ones to starve, we're the first ones to die
The first ones in line for that pie-in-the-sky
And we're always the last when the cream is shared out
For the worker is working when the fat cat's about

And when the sky darkens and the prospect is war
Who's given a gun and then pushed to the fore
And expected to die for the land of our birth
Though we've never owned one lousy handful of earth?
[Chorus x3]
All of these things the worker has done
From tilling the fields to carrying the gun
We've been yoked to the plough since time first began
And always expected to carry the can


Kommentarer
Postat av: Rekan

Klockrent inlägg, bra låt!

2008-02-16 @ 18:18:59
URL: http://rekanblogg.blogspot.com/
Postat av: Nicklas Eriksson

Tackar för det, och låten är grym. Ska du på Dropkick den 30e?

2008-02-16 @ 18:50:24
Postat av: RS

Ja, usch, jag ryser när jag tänker på det. De som kommer att försöka få in Sverige i Nato är inte de som kommer att vara ut på fält och riskera sina liv. Som alltid, klassklyftan.

2008-02-17 @ 09:47:44
URL: http://kulturbloggen.com
Postat av: Calle

Hur många från Norge blir skickade utomlands mot sin vilja som en konsekvens av NATO-medlemskapet? Det känns som om du överdriver en hel del. Sverige har redan frivilliga som åker utomlands, Nordic Battlegroup, och de som vill göra värnplikten är färre än de som blir uttagna till den.

2008-02-17 @ 12:12:39
URL: http://www.calleb.blogg.se
Postat av: Illwill

Det borde finnas nån statlig grupp som ger korkade människor stöd. Kanske skulle det förhindra dem från att spy ut all sin idioti på nätet?

Du har så sjukt dålig koll på ämnet att jag skäms lite för din skull då jag antar att du inte är intelligent nog att skämmas själv.

En korkad människa gör ett korkat uttalande och du tror himlen kommer falla ner? Du går på vänsterns propaganda, du tror bergis att socialdemokraterna är ett arbetarparti som skyddar de som arbetar? Öppna ögonen och börja tänka för dig själv i stället för att låta andra berätta för dig hur saker ser ut. Den dagen du gör det, den dagen slutar jag skämmas över att det finns sådana som du i mitt land.

2008-02-17 @ 16:42:56
Postat av: rekan

Ska kanske gå på Dropkick Murphys, men jag har redan sett dem två gånger på Trädgårn. Får se...

2008-02-17 @ 19:22:55
URL: http://rekanblogg.blogspot.com/
Postat av: Nicklas Eriksson

Överdriver kanske jag jag gör lite grann, men det betyder inte ett piss för de som dör i kallbrand på ett skitigt fältsjukhus.

Återigen så står liberal teori mot verklighet. Det ÅKER norrmän de facto. Och de har väl ofta valet som liberaler ofta tycker är självklart: åk eller låt bli. Att försörjningsmöjligheten kapas därav bryr er inte ett dugg, för då har man haft VALET i alla fall och därmed har ni uppfyllt er skyldighet.

Illwill här är ju klart en av dem som slipper åka eller ta emot kistor, det märks ju tydligt. Tänk vad hemskt att folk tillåts ha åsikter va? Läs lite fler bloggar här så kommer du snart att inse vad jag tycker om sossarna.

Puss på örat och somna om va?

2008-02-17 @ 19:25:29
Postat av: Calle

Det är klart att det finns ett val. För hur många i dagens Sverige står livsvalet mellan fattigdom eller Nordic Battle Group?

Självklart har du en poäng i det här med vilka som åker osv, Michael Moore drev ju rätt friskt med det i Fahrenheit 9/11 också. Men Sverige är ju redan involverade i till exempel Afghanistan, på frivillig grund, jag vet inte om ett NATO-medlemskap skulle förändra särskilt mycket.

2008-02-17 @ 21:12:38
URL: http://www.calleb.blogg.se
Postat av: Nicklas Eriksson

Vi borde inte vara involverade i Afghanistan under NATO-flagg och Partnership for "peace" borde läggas ned (fuck mitt gamla parti för att de smög in oss i den skiten vilket de för övrigt gjorde med EU också. De enda militäroperationer Sverige borde delta i utomlands blorde vara strikt fredsbevarande och under FN-flagg.

Nej, det är inte för många som valet står mellan fattigdom och Nordic Battle Group. Ännu. Ett antal år med borgarregering lär ändra på den saken, men just nu kanske det står mellan arbetslöshet och NBG. Det kan vara nog så illa, och som vanligt är det inte af Skiitenklööks lille pojk som skriver på...

2008-02-17 @ 21:23:28

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0