Död åt E-Type för hans stöd till massmord! Eller något...

Rätt intressant att E-Type som är moderat (jodå, medlem i partiet) hade en röd stjärna på t-shirten... Skulle jag gå runt med en sån hade jag väl blivit hängd för "mitt stöd för kommunnismens folkmord" eller något annat vansinnigt som unga liberaler brukar häva ur sig.

Låten sög fyllospyor som legat i solen men var ändå ungefär tiotusen gånger bättre än hans vanliga alster.

De får ändå full pott för mest gayiga och mest självironiska utan att fatta det, framträdande. Rob Halfords anda är inte död inom hårdrocken tycks det. Bara det att hans musik var så bra...

Kommentarer
Postat av: Calle

Njae, den röda stjärnan symboliserar väl också socialism, inte bara Sovjetunionen? Jag tycker inte att någon ska bli hängd överhuvudtaget, speciellt inte för symboler man har på sig.

Och sen angående det du kommenterade om mitt Marx-inlägg,

Självklart ska vi inte blunda för de hemska arbetsvillkor som du gör exempel på. Jag tror att lösningen ligger i till exempel höjd läsförståelse, utbildning, lagstiftning och upplysning till omvärlden. Precis som för Sveriges del handlar det om en lång process där utveckling av demokrati kombineras med skolgång och kamp för olika rättigheter.

Notera också att Marx menar att människor (alltså inte vissa människor utan den stora gruppen människor) kommer bli fattigare. Detta stämmer inte, varken för Sveriges del eller Bolovia eller Chile. Och de länder du pekar på är fortfarande länder som varken är liberala eller särskilt demokratiska.

2008-02-10 @ 12:25:58
URL: http://www.calleb.blogg.se
Postat av: Nicklas Eriksson

Helt rätt Calle, det gör den, och jag skulle heller inte skämmas för att bära den. Men de flesta vet inte lika mycket som du. Det stjärnan egentligen står för är arbetargemenskap på fem kontinenter (den är en gammal symbol..)

Diskussionen från din blogg kan vi väl ta där? Jag tittar in rätt ofta.

2008-02-10 @ 17:23:46
Postat av: livelev

Lite info...

Den röda stjärnan symboliserar det kommunistiska partiet.

I den sovjetiska flaggan fanns symbolerna hammaren, skäran och stjärnan. Hammaren för arbetarklassen, skäran för bondeklassen och stjärnan för partiet.

2008-02-10 @ 22:20:13
URL: http://blogg.passagen.se/livelev
Postat av: Nicklas Eriksson

Ja så var det men den röda stjärnan är äldre än Sovjetunionen som socialistisk symbol har jag för mig.

2008-02-10 @ 22:32:43
Postat av: livelev

Det är inte omöjligt. Men symboler har ett bäst före datum.

2008-02-11 @ 15:41:37
URL: http://blogg.passagen.se/livelev

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0