Det är inte fascism när VI gör det!

image21


Jag kan
inte släppa det här med moderata samlingspartiet och deras international International Democrat Union märker jag. Just nu när detta skrivs står mannen som tyvärr är Sveriges utrikesminister, Carl Bildt, i talarstolen i Riksdagen och pratar om "humanitärrra insatserrr" , "säkerrrhetssituationen i Sudan","vårrrt långsiktiga engagemang i Afghanistan" med mera. Mycket vackert om man bortser från den adelshalländska som det sägs på.

Jag fattar inte hur Carl Bildt kan stå och säga sånt här med gott samvete, men just samvete har väl aldrig varit hans eller hans partis stora profil.

Moderaterna  umgås och trivs utgår jag ifrån med kreatur som Arenapartiet från El Salvador som så sent som på åttiotalet skickade dödsskvadroner efter sina politiska motståndare! De träffar med jämna mellanrum även Chiles båda fascistpartier Union Democratica Independiente och  Renovacion Nacional som visserligen gjort en make over a la Sverigedemokraterna och som skriver sin historia på hemsidan från och med när regimen föll men som ändå bär den gamle mördarens porträtt i demonstrationer och som sörjer sin general.

Medlemmar i  det här vidriga, mögliga förtryckargänget är också den barbariske militärdiktatorn Hugo Banzers Accion Democratica Nacionalista från Bolivia samt Coloradopartiet från Paraguay som tvingade tusentals i landsflykt och är orsak till Gud vet hur mångas "försvinnanden" i diken, gamla gruvor och bilkrossar.

Övriga medlemmar i det här vämjeliga gänget där vårt regeringsbärande parti alltså med stolthet är medlemmar är också Likud från det som med svidande ironi brukar kallas "Mellanösterns enda demokrati" Israel som dag för dag närmar sig en komplett kopia av Sydafrika på åttiotalet med P.W. Botha och full apartheidpolitik. Likud är ansvariga för tusentals palestiniers, jordaniers, egyptiers, libanesers och oskyldiga israelers död. Likud har ansett det fullt rimligt att bomba flyktingläger där kvinnor, barn och gamla dött i flammor och av splitter för att komma åt några få galningar. De har även ordnat kärnvapen åt Israel.

Sedan har vi det jag anser är själva pärlan i juvelen. Republikanerna, the United States of America. De som liksom varit drivande i allt det här. Visserligen har Demokraterna i USA massor med blod på sina små liljevita New England-händer de med, men de är inte med i International Democrat Union så de lämnas till en annan blogg. Republikanerna under den dyrkade cowboypresidenten Ronald Reagan drev på Contras politiska mord i Nicaragua, deras styre har aldrig skapat annat än krig, krig och mera krig!

Och inget av det här är äldre än högst trettio år. Och här står Sveriges utrikesminister av 2008 års modell i plenisalen i huvudstaden i ett land som inte sett krig på 199 år, pratar om fred, frihet och förhandlingar. Och är medlem i en organsiation som stödjer de som aktivt ägnar sig åt motsatsen till det han pratar om.

Det skulle heller inte förvåna mig om inte de partier som fört fram Spaniens, Portugals de ungerska pilkorsarna och Greklands militärregimer är medlemmar i International Democrat Union, men det kan jag inte bekräfta. En del av dem finns inte längre heller.

Jag får inte ihop det. Moderaterna måste lämna International Democrat Union, ta avstånd från sina mördarvänner och lägga alla papper på bordet. Vad har man gjort tillsammans med de här varulvarna? Vilka planer har man haft för framtiden?

Och framför allt: vad är det som gör att de som svenskar känner sig som en del av det här sant fascistiska brödraskapet?

Kommentarer
Postat av: Calle

Hur är det med socialistinternationalen, vilka länder/partier har varit representerade där?

2008-02-13 @ 16:48:08
URL: http://www.calleb.blogg.se
Postat av: Nicklas Eriksson

En mängd antar jag?

Det finns fullt med socialistinternationaler, första, andra, komintern och allt möjligt.

2008-02-13 @ 16:57:25
Postat av: Calle

Men i den internationaler som Vänsterpartiet varit delaktiga i under de senaste 30 åren, vilka partier är med där?

2008-02-13 @ 18:02:22
URL: http://www.calleb.blogg.se
Postat av: Nicklas Eriksson

Inte en susning. Hurså?

2008-02-14 @ 17:05:48
Postat av: Eric

Jaha?

2008-02-14 @ 21:01:00
Postat av: Nicklas Eriksson

Uppdatering: Vänsterpartiet är inte med i någon interntational. Det vågar man inte av rädsla för vad borgarna och sossarna ska säga om det skulle finnas någon liten dåraktig KP-samling någonstans i världen kvar i just den internationalen.

2012-02-11 @ 10:20:48

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0