Men fan!

Nu ser det ut som om Vänsterpartiet, Socialdemokraterna och Miljöpartiet skulle kunna vara på väg in i någon sorts samarbete trots allt!

Blir det så innebär det att min röst i riksdagsvalet med största sannolikhet inte kommer att gå till dem utan antagligen till Socialistiska partiet eller Rättvisepartiet Socialisterna trots att jag är medveten om att det är en i princip bortkastad röst.

Mitt hopp var ett Vänsterparti som på något vis kunde gå i vänsteropposition i en rödgrön regering och på så vis dra sossarna i alla fall tillbaka dit de var innan sahlinskan blev partiledare. Det var inte bra heller, gubevars, men då hade de i alla fall inte blivit höger i praktiken ännu...

Alternativet blir
att rösta blankt, för något annat finns inte för mig mer om det blir allvar av en "gemensam vänsterplattform".

Fan!

Kommentarer
Postat av: Tiger

Nicke, hur kommer det sig att du inte vill rösta på Vänsterpartiet? Var du inte till och med medlem i sossarna förut? Hoppet från sossarna till de partier du nu förmodligen ska rösta på känns faktiskt rätt långt.Jag kanske ska betona att denna fråga på intet sätt är försåtlig, polemisk, ironisk eller på annat sätt fientlig. Jag är bara uppriktigt nyfiken. :-)

2008-08-28 @ 15:07:39
URL: http://www.moderskeppet.blogspot.com
Postat av: Nicklas Eriksson

Jo Tiger, jag var medlem i det som förut var gamla SAP. Men då mina åsikter och partiets delades alldeles för mycket och jag inte ens är reformist så valde jag att lämna.Jo hoppet känns långt, det tycker jag med. Men det finns inga andra partier för mig att rösta på, jag delar inte tillräckligt med åsikter med socialliberala Sossarna för att jag ska vilja rösta på dem och det helflummiga halvhögerpartiet (de försämrade arbetsrätten och 2002 tog det två veckor för dem att bestämma sig om de skulle göra upp med (s) eller borgarna) finns inte ens på kartan.Vänsterpartiet har jag fortfarande ett visst hopp om eftersom de i alla fall beskriver sig som socialistiska ännu, men det är väl kanske en tidsfråga innan de faller för reaktionens tryck de med? Jag är socialist, visserligen frihetlig och tror egentligen inte så mycket på parlamentarismen alls, men anser inte att arbetarklassen ska behöva ha det allt för jävligt under tiden fram tills det är dags samhällsomstörtningen. Därför är det svårt för mig att hitta ett parti att rösta på med gott samvete.Det är lugnt, jag har ingen att svara för när det gäller mina politiska åsikter så du får undra vad du vill. Trots allt är du en av dem av mina meningsmotståndare här som alltid varit trevlig och alltid haft respekt för mig och som jag därför har respekt för. Och försöker vara trevlig emot i alla fall=)

2008-08-28 @ 15:14:28
URL: http://arbetarperspektiv.blogg.se/
Postat av: Mårten Fjällström

Det går inte att kasta bort sin röst, om det relevanta är hur den påverkar mandatfördelningen i riksdagen. Det är aldrig speciellt stor chans att din enskilda röst fäller något avgörande och den blir inte speciellt mycket mindre för att du röstar på ett parti som innan valet, i opinionsundersökningar, befinner sig under 4%-spärren.Å andra sidan, om det relevanta är att befinna sig i det vinnande laget (vilket det verkar vara för en del) så kan man kanske strunta i att rösta och ljuga efteråt? Eller så funkar det inte, jag har inte riktigt blivit klok på den logiken.

2008-08-28 @ 18:45:22
Postat av: Peter Ingestad

Jag är heterosexuell!

2008-08-28 @ 18:50:25
URL: http://luzgannon.blogspot.com/
Postat av: Nicklas Eriksson

Peter Ingestad; grattis, välkommen ut ur garderoben killen.Mårten: Du har nog rätt, men jag tycker att oavsett hur jävla höger sossarna än är så kan det inte bli värre än med en borgerlig regering, så det måste vara rätt högt prio att få bort Reinfeldt med politruker ur Rosenbad. Hmm, varför kan inget vara enkelt?

2008-08-28 @ 19:12:18
URL: http://arbetarperspektiv.blogg.se/
Postat av: Tiger

Tack för det, Nicke. Ja, respekten är ömsesidig. :-)

2008-08-29 @ 10:43:00
URL: http://www.moderskeppet.blogspot.com
Postat av: Nicklas Eriksson

Fast nu verkar det ju som om (v) trots allt avvisar en plattform. Det verkar ju bra.

2008-08-29 @ 10:59:53
URL: http://arbetarperspektiv.blogg.se/
Postat av: joel

vad innebär "frihetlig socialist"? jag har aldrig fattat det.typ att man är underkänner ekonomisk frihet men later folk böga sig, supa, knarka och sant om de vill?jag är uppriktigt nyfiken och försöker inte raljera.

2008-08-29 @ 11:38:43
Postat av: Nicklas Eriksson

Att man inte ser staten som det slutgiltiga målet för klasskampen som sossarna och stalinisterna gör.Men det kan vara mera också. Många frihetliga är för en marknad men godkänner inte kapitalismen. Där hittar du mig.Sen vad olika frihetliga tycker om reglering om bögeri, knarkning och annat, det hittar du lika många svar som det finns frihetliga.

2008-08-29 @ 13:42:26
URL: http://arbetarperspektiv.blogg.se/
Postat av: Nicklas Eriksson

Eller för den delen "partiet" som målet heller. Jag tror inte på parlamentarisk demokrati, men inser att den behövs i den fas vi nu befinner oss i eftersom folks intresse av att styra själva är i princip obefintligt.

2008-08-29 @ 13:43:56
URL: http://arbetarperspektiv.blogg.se/
Postat av: Alex

Det är ett helt tokigt drag av Vänsterpartiet, en ren självmordsstrategi. Jag kommer fortfarande rösta på dem i brist på alternativ, men jag blev faktiskt besviken, på sistånde så har ju trots allt vänsterpartiet tagit ett par steg i rätt riktning.

2008-08-29 @ 23:10:04
URL: http://stockholm.suf.cc
Postat av: Alex

Vänsterpartier är alltid bäst när de är i opposition, de borde inte tillåta sig själva att sätta sig i regering föräns de har makt och självförtroende nog att faktiskt driva sin politik.I Italien så har kommunistpartierna tvingats att överge parlamentarismen och ge sig ut på gatorna, det var nog det bästa som kunde hända. Läs: http://guldfiske.motkraftblogg.net/2008/06/25/utomparlamentariskt-syre-efter-vansterns-dod/

2008-08-29 @ 23:12:11
URL: http://stockholm.suf.cc
Postat av: Nicklas Eriksson

Ja jag håller nog med dig där Alex. Det blir nog ändå en röst på (v) i brist på annat.Shit vilket intressant, men långt, blogginlägg du länkar till. Jag hinner inte läsa det färdigt nu, men jag gillar definitivt beskrivningen av Lega Nord som "rädslans entreprenörer". Vi har ju dessa entreprenörer färdiga att äntra parlamentet själva, och deras ideologiska (i alla fall på rädsleplanet) kamrater sitter ju redan där.

2008-08-30 @ 11:08:15
URL: http://arbetarperspektiv.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0