Dagens musikrecension: Almedal

Dagens "Nixnix-tips" när det gäller musik måste bli Göteborgsbandet Almedal.

De låter ungefär som Håkan Hellström, som jag gillar. Men ändå inte, för Almedal låter som några som egentligen kan både sjunga och spela men bara bestämt sig för att planka Den Store Poeten rätt av. De har en viss energi, men kommer, som jag tycker, inte i närheten av hans passion och äkthet.

Har lyssnat av deras låtlista på myspace, och jag hittar faktiskt ingenting jag gillar. Det är slamrig gitarrpop med lite slarvigt "charmigt" klangspel och en jävla massa svennewailande. Det hörs att de här grabbarna spelat sönder såväl ett antal Morrissey-skivor som ytterligare några med Broder Daniel för att slutligen landa utanför en stängd krog i Vasastan en tidig söndagmorgon i sällskap med ett gäng andra gamla Oasis- fans som nynnandes på Bad Cash Quartets enda hit ramlat upp mot Avenyn för att ta första morgonvagnen hem, drömmandes om den där artonåriga blondinen de aldrig fick numret till.

Det börjar växa fram något slags nytt Göteborgssound, jag antar att jag är alldeles för gammal för att gilla det. Men för varje surgubbe som jag finns det säkert tusen kids som gillar det. Jag är en av de sista produkterna av DDR- Sverige och fattar inte vad pop av den här sorten är bra för. Eller pop överhuvudtaget för den delen. Jag kan inte begripa vad som är det fantastiska med Almedal.

Och det
, det är säkert inte meningen heller

Fler länkar: SvD
Något annat
Youtube

Kommentarer
Postat av: Stephen Graye

*Morrissey

2008-09-03 @ 09:02:25
Postat av: Nicklas Eriksson

Tack för påpekandet, Stepehen. Det är rättat nu. Vad tycker du själv om Almedal?

2008-09-03 @ 09:44:50
URL: http://arbetarperspektiv.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0