Vårdnadsbidrag skapar inga bävrar!

Vad fan nu då? Skulle inte vi jobba som bävrar?

Högern är svår att begripa sig på ibland. Det blir väl så när man blandar skelettliberal politik med stockkonservativ. För nu ska man införa det underbara vårdnadsbidraget, man ska "myndigförklara" svenska kvinnor enligt Daniel som kommenterar på Mina Moderata Karameller. Han har en egen blogg på http://mytwocents.blogg.se förresten. Varning, den lär vara tungt borgerlig.

Men Daniel sätter faktiskt fingret på en avgörande grej här. Det är kvinnnorna som kommer att vara hemma med barnen och ha ansvaret för hemmet. Mannen kommer att arbeta på som vanligt (Daniel skriver i kommentaren att noll till fyraårsåldern aldrig kommer tillbaka, men han berör inte varför det skulle vara extra viktigt för kvinnor att inte missa det). Det är lite kul att se en vanlig förträdare för borgerligheten erkänna saken, he he.

Men kvinnofällan som vårdnadsbidraget innebär är faktiskt en realitet! Kvinnan kommer att vara hemma med usla 3000 skattefritt och mannen kommer att vara försörjaren som han alltid har varit. Ständigt dessa borgerliga steg tillbaka.

Jag anar att borgerlighetens inställning i det här fallet innerst inne härrör från att de inte tycker att kommunala jobb är riktiga jobb. Det måste väl för fan vara bättre att vi har dagisfröknar och dagmammor i jobb än att vissa kvinnor luras tillbaka till diskbänken med sketna 3000 skattefritt som argument?

Kommentarer
Postat av: Alexandra

Denna Daniel har varit aktiv hos alla oss vänsterbloggare som skrivit om vårdnadsbidraget.

2007-09-07 @ 10:20:08
URL: http://hbt-sossen.blogspot.com
Postat av: Nickersson

Ja det verkar så va? Han framstår som en rätt konstig prick, tungt kristen i alla fall.

2007-09-07 @ 15:53:23
URL: http://arbetarperspektiv.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0