Politiskt bakvatten!

Jag börjar bli chok trött på modern politik. Allt handlar bara om makt, makt och åter makt. Och väljarsiffror. Det spelar mindre roll om man pratar om moderaterna eller sossarna. Båda två är lika stolliga efter att vara medelklassen och de förbannade småföretagarna till lags att man skiter totalt i om man slänger gammal ideologi överbord.

Jonas Morian skriver
om hur moderaterna sviker sina kärnväljare för marginalditona, men vad spelar det för roll när fru Sahlin snabbt som fan när han hämtar en prästsjäl en söndagmorgon är där och berättar att "SAP ska bli småföretagarnas parti, att vi redan borde vara det!!" Well säger jag, om det ska börja fjäskas för några så kallade hjältar till småföretagare, då är det jag som lämnar såväl uppdrag som parti för då hör inte jag hemma där längre.

Har i och för sig övervägt att gå över till vänsterpartiet rätt länge nu, men tre saker har hindrat mig:

1: Situationen i vänsterpartiet i Göteborg. Det verkar minst sagt skakigt. Kommunfullmäktigegruppen äger inte sina frågor utan måste ha clearing direkt från distriktsstyrelsen innan man får mandat att fatta beslut och det verkar som om gruppen lider av konflikt med distriktet.

2: Politiken, och de som för den i SAP här i Göteborg är av ett helt annat slag än på riksplanet. Här har man en ideologi som genomsyrar det man gör och man lyssnar på föreningarna och har örat mot marken. Här handlar det inte bara om vad medleklassen tycker och det gör att jag trots allt kan känna lite stolthet över mitt gamla parti.

3: Det är vansinnigt kul med politik på kommunnivå! Jag har otroligt roligt i mina nämnder (KF är väl mindre roligt ibland...) och vill inte sluta. Det skulle jag bli tvungen till om jag gick med i vänsterpartiet.

Kommentarer
Postat av: Patrik Renfors

Jag förstår dina kval. Det märks mycket väl att du har nästan exakt samma värderingar och åsikter som jag har som vänsterpartist. Dock antar jag att det är svårt att lämna de uppdrag och lämna sina kamrater.
Du har ju en facklig bakgrund, liksom jag har men det kan kanske vara svårt att bryta med s i en så där stor kommun. Jag har alltid varit en vänsterpartist i facket och har på något sätt fått lite gehör ändå av andra fackliga "gråsossar".
De har visserligen problem i er kommun, men det handlade väl mycket om skattesänkningen, som jag har förstått. När jag har pratat med Mats Pilhem. (som för övrigt också är fackligt aktiv.) Det kommer nog att vara skakigt en längre tid både i vänstern och hos vissa vänsterinriktade sossar i er kommun.
Men huvuddelarna har väl kommungruppen rätt att agera i komunen. Dock är väl det samma sak i sossarna att styrelsen, måste sanktionera skattesänkningar eller höjningar samt liknande stora fundamentala saker?
En sådan grabb som du får säkert flera uppdrag av Vänstern om du kommer över till oss. Men jag förstår dina kval.
Men sanningen är att vi behöver folk som du med din fackliga bakgrund och socialismen och feminsismen i ryggraden.
KOM ÖVER NU! :)

2007-09-16 @ 10:10:12
URL: http://www.oxelosund.blogspot.com
Postat av: Rebecca

En fråga som mer och mer ställs men som alltid "försvinner"
När ska vi gå ur EU???????????????????

2007-09-16 @ 14:01:00
URL: http://www.metrobloggen.se/spexandthecity
Postat av: Nickersson

Hej Patrik!
Du har rätt, det ÄR svårt att lämna kamrater och uppdrag (Ni som tror att det skulle vara för pengarna kan sluta nu, för man får ca 5500 på ETT ÅR och det innefattar utebliven arbetsinkomst).
Vi har inget bundet mandat på det viset att vi måste kolla med Anna Johansson hela tiden i gruppen utan är fria att agera som vi vill, givetvis givet att vi håller oss inom partiprogrammet. Det är borgarna också. Men vi har ju en folkrörelse bakom oss som berättar vad de vill att vi ska göra. När det gäller skattesänkningen så var faktiskt vänsterpartiet med och tog den uppgörelsen att skatten skulle sänkas igen. Men jag förstår om det är hårt för dem, för det finns nästan inga kvar från den tiden nu.
Rebecca: Jag tror det vore svårt att bara "gå ur", även om det skulle vara tekniskt lätt, det är bara att sluta pynta medlemsavgiften. Många skulle bli av med sina arbeten, och då menar jag vanliga hederliga arbetare. EU genererar trots allt en massa arbeten. Och eftersom vi lever i en nyliberal ekonomi och bara en halv demokrati där vi inte kan bestämma själva tror jag vi är fast i skiten länge till.

2007-09-16 @ 20:36:29
URL: http://arbetarperspektiv.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0