Egypten vill införa Nürnberglagar!

Åter visar stater med sviktande demokrati hur lika de är varandra oavsett om statsskicket är teokratiskt, korporativistiskt eller stalinistiskt.

Egyptens ambassadör Samah Mohamed Sotouhi
vill inte bara ha snälla ord från Fredrik Reinfeldt, han vill ha handling. Och handlingen han vill ha är ett förbud mot att publicera bilder av profeten Muhammed.

Stilla dig, Samah Mohamed Sotouhi, vi ska inte införa något förbud av det slaget över huvud taget!!! Du är ute i extremt grumliga vatten, du springer nazisternas ärenden åt dem.Kan bara ana hur de och sverigedemokraterna och annat "patriotiskt" trash sitter och gnuggar händerna nu för sina kommande höstkampanjer! Du som Egyptens ambassadör är inget annat än en nyttig idiot för något som är större 'n du.

Sverige är INTE Egypten eller något annat slags diktaturstat där regeringen styr som de vill, ska du begripa det? Jag vet inte hur länge du har varit ambassadör här, men det borde ju ha varit något av det första du lärde dig.

Satir var ett av den unga arbetarrörelsens vapen när vi stred för det ni saknar i Egypten - demokrati och rätten att publicera vad i helvete vi vill! Vi blev misshandlade för det, vi blev trakasserade av den ägande klassens polis och militär, vi fick fängelse utan rättegång för det. Men till sist uppnådde vi rätten att till och med göra satir på kungen, det som sägs vara vårt lands högsta symbol eller något, och får du igenom ett förbud mot avbildningar mor profeten Muhammed så får snart borgarna igenom ett förbud för oss socialister att publicera vad vi vill! LIVSFARA!

Visst, den som publicerar något så att någon känner sig kränkt (fan vad jag hatar det där ordet!) får vara beredd på att försvara det han eller hon har gjort i debatt. Aldrig aldrig aldrig mer förbud mot satir! Passar det inte så får du, Samah Mohamed Sotouhi, helt enkelt blunda eller ta med dig din inskränkthet och åka tillbaks till Egypten. Sverige är ingen teokrati och ska aldrig bli det heller. I Sverige omhuldas traditionen att välja våra ledare, och vi vill inte ha några präster som styr över oss. Prästerskapet är bara en annan version av förtryck, ett förtryck som vi gjort oss av med. Visserligen styr deras ideologiska arvingar just nu, men vi har ändå rätten att protestera mot dem om vi vill, vilket vi också ska göra. Precis som de muslimer som känner att deras profet har kränkts har rätten att demonstrera mot saken och driva opinion för sin sak, men de har inte rätten att mot majoritetens vilja driva igenom den med hot eller våld.

Nej du, Samah Mohamed Sotouhi
, dra tillbaka ditt krav och be om ursäkt. Vi tänker inte - aldrig - gå in i den politiska censurens mörker igen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0