Budgeten mot de arbetslösa för de rika!

Idag knallade Sveriges finansminister från finansdepartementet till rosenbad med höstbudgeten. Tror i alla fall inte att han blev tårtad eller nåt... Anyway, det borde nu stå fullt klart att vi har en regering som bedriver en fullständig hetsjakt på arbetslösa, sjukskrivna och andra som inte passar in i deras krispiga nyliberala samhälle.

"Alla ska jobba, inga bidrag" för att citera en överlycklig nyliberal kvinna som Sveriges Radio samplade på valnatten och använde i reklamen för ett inslag om den då nya regeringen. Och visst, vem fan motsätter sig att alla ska ha jobb? Jo, det finns ju ett par: EU, på grund av att alla inte FÅR ha jobb för då går inflationen upp för mycket och, paradoxalt nog den nya regeringen och deras tillskyndare. Detta eftersom om alla har jobb kommer det inte att finnas någon arbetslöshetsreserv som pressar ner arbetarlönerna med hot om att ta jobb för lägre pris. Alltså är deras "arbetslinje" ett slag i luften, en meningslös fras som upprepas likt ett mantra.

Socialminister Göran Hägglund (kd) gol idag ut på sin grumliga degerforssmåländska att "vi har avskaffat Sveriges mest hatade skatt!". En rolig sak är att han sitter i vad som med sjumilasteg är på väg att bli Sveriges mest hatade regering. Och det ännu roligare är att de inte fattar det, utan öser på med mer av det som gör att folk hatar dem: klasspolitik och skattelättnader för dem som redan har och mindre till dem som inte har.

"Nya moderaterna" min röv.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0