Länge sedan Jan Eliasson var arbetargrabb minsann

Jan Eliasson som intervjuas av Jonas Morian och Nina Unesi på sossarnas youtubesatsning Bloggtalkshowen (http://www.youtube.com/watch?v=vfC4RIaCADQ) är en gubbe som alltid imponerat på mig. Som arbetargrabb från Göteborg , Gaisare och gammal rättvisekämpe på alla plan har jag sett upp till honom. Men jag inser förstås att ju längre tiden går, desto färre hjältar får man.

 Jan är inte min hjälte mer.

I talkshowen
berättar Jan om hur Miljöpartiet och Vänsterpartiet vid en eventuell regeringskoallition måste foga sig efter sossarnas vilja och "anamma Europatanken". "Är man medlem i en klubb måste man vara aktiv och reformera och driva den framåt" säger han också. Jaha du, Jan, vad säger du om den politiska domen mot svensk fackförening som kom från EG-domstolen (Klassdomstolen) i veckan då? Som Byggnads sturskt med gråten i halsen som den mobbade pojken på skolgården, kallar en seger men som bara är en förlust.
Aktiv som fan, men reformerande? Ja, om man anser att begränsningar av strejkrätten är reformerande! Jan Eliasson mal också på om vilken "säkerhetspolitisk faktor EU är i världen". Precis, säg det till de afrikanska flyktingar som blir fysiskt hindrade att utnyttja sin FN-stadgade rättighet att söka asyl i Europa av den kvasifascistiska säkerhetsstyrkan Frontex i sina svarta uniformer du! Jag har så otroligt svårt att begripa det här EU-runkeriet som så många sossar ägnar sig åt! Hur långt ska högerorganisationen behöva driva oss för att ni ska begripa att EU är skadligt för arbetarkampen? Eller det kanske är där skon klämmer? Ni sitter på era tjänstemannakontor och behöver inte oroa er för några konflikter, för att ledningen ska stänga ner och flytta produktionen till något låglöneland som ni har varit med och drivit på genom er härliga "globaliseringstanke"?

Ja, jag begriper den officiella tanken med EU. Jag begriper att det är jättebra med Europasamarbete och det är jag heller inte mot på något vis. Jag förstår den gamla drömmen om en värld utan gränser, fattas bara, jag är ju socialist! Det jag däremot inte fattar är när kapitaliet kom att gå före människan inom EU. Jag förstår inte varför den "gränslösa världen" med lag ska förhindra fria fackföreningar att värna sina kollektivavtal och jag förstår inte varför människors rätt att arbeta för lägre lön ska gå före rätten att arbeta för högre!

Jan Eliasson säger att det är dags för socialdemokraternas ja. och nejsida ska "förenas". Ja Jan, det tycker jag också, men jag sätter nästa CSN på att du inte menar att ja-sidan ska bry sig om vad vi på nej-kanten tycker.

Jag tycker det är fullständigt vidrigt att höra dig sitta och prata om "solidaritet inom EU" samtidigt som folk andas in sitt sista andetag med saltvatten ner i lungorna och dör i Medelhavet på grund av Frontex polisbåtar!

"Man ska
alltid vara självkritisk", säger Jan Eliasson i samma intervju. Hur i fans namn kan det då komma sig att du inte är ett dugg själkritisk mot ditt engagemang för en superstatsbildning som för varje år som går blir allt mer hotfull mot arbetarklassen, det vi har byggt upp och det vi vill ha?


Kommentarer
Postat av: Christian

Hej kamrat, kan du slänga ett mail till mig på anderssonch@bredband.net. Tänkte fråga dig en sak men hittar inte din mail adress någonstans.

2007-12-22 @ 11:28:42
URL: http://www.anderssonch.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0