Blandade känslor

Noterar via bl dn.se (http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=1042&a=724359) och SVT text att Socialdemokraterna och Vänsterpartiet skulle få egen majoritet om det vore val idag.

Det första jag känner är jubel; fan vad gött att kunna hänga av miljöpartiklarna och bilda egen firma igen.

Det andra jag känner är en klump i magen: det här varar inte länge nu, det måste snart peaka och börja gå neråt. För faktum är att de här opinionssiffrorna i stort sett bara är missnöje med Högerkolonnen (Sverigedemokraterna har fel i att de ska ta alla som var missnöjda med sin röst på borgerligheten som de lade pga missnöje med sossarna!).

Sossarna HAR ingen egen politik, de här weak ass rådslagen som Mona Sahlin har initierat leder inte till ett enda dugg. Som Per Wirtén skriver nedan så är sossarna jättebra förvaltare, men i och med the race to the middle skulle man ALDRIG våga formulera en politik som ens andas vänster för då kan man ju tappa de heliga MITTENVÄLJARNA och där känner sig ju Mona och hennes Stockholmssvans av välutbildat media- och kulturfolk mer än hemma om vi säger så...


Kommentarer
Postat av: Nicklas

Glöm det Petra! Infantil reklam för din modeblogg kan du sprida någonannanstans! Håll dig till ämnet eller stay out!

2007-12-13 @ 23:00:58
Postat av: Catti Ullström

Kom igen, det är ju inte riktigt riktigt. Att säga att s inte har en egen politik blir ju tom lite löjligt, även om man kan tycka att den förhåller sig för mycket till regeringen och kanske inte alltid är så tydlig i sina visioner. Detsamma skulle dessutom kunna gälla v, som ju känns rätt osynliga i debatten nu för tiden.

2007-12-14 @ 00:15:30
URL: http://cattiullstrom.blogspot.com
Postat av: Nicklas

Jaha du Cattis. Ja, vad ska partiet gå till val på när det gäller skatten på arbete då?

2007-12-15 @ 00:13:41
Postat av: Catti Ullström

Valet är inte än. Politik måste vara mer än valplattform, annars är vi risigt ute. Det som definierar huruvida ett parti har en politik eller inte kan inte vara huruvida de har en vslplattform 2,5 år innan valet.

Tycker dock att vi ibland har för lite egen politik och förhåller oss för mycket till de borgliga. Och det är problematiskt. Men jag tror och hoppas att det kommer, och jag tycker att s är tydligare än v... rätt ofta.

2007-12-17 @ 14:29:49
URL: http://cattiullstrom.blogspot.com
Postat av: Nicklas

Vi är ändå risigt ute eftersom våra hejdlösa siffror bara är resultatet av ett sanslöst missnöje med Alfons Åberg och hans anhang och deras åtgärder. Det är inte det att VI är så jäkla bra.

Tror gör man tyvärr i kyrkan. S seglar snett som en isjakt i nord-nordvästlig storm just nu och rådslagen kommer bara att leda fram till ännu mer ombudsmanna- och partiexpstyre och mindre medlemsdeltagande.

2007-12-17 @ 17:20:23

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0