Pigavdragets välsignelser!

Just nu handlar Studio 1 i P1 om vad som har hänt sedan Pigavdraget infördes. Man pratar med en stjärtigt corporate kvinna i karriären, en av dessa samhällets stöttepelare som "jobbar mycket" och nu är jävligt lycklig över att "ha mer tid för annat " på fritiden.

Ord kan inte uttrycka hur mycket jag föraktar sådana uttalanden. Jag är en stark anhängare av jämlikhet och jag undrar vem som ska städa hemma hos städerskan? Vem ska se till att hon, som säkerligen också "jobbar mycket" har "mer tid för annat" på fritiden? Men det är inte det värsta, en av mina förra chefer som numera är städchef på ett rätt stort sjukhus på västkusten satte gladeligen både mig och andra arbetskamrater på att städa saker svart. Vi fick ju vår lön vitt, men priset för städet tog chefen i sin egen ficka och jag tror inte att skatt betalades för det precis. Vi fattade inte ens att vi gjorde ett svart arbete, vi visste ju inte vad som ingick och hon var ju chef.

Det som stör mig, och som borde störa alla andra, i alla fall folk med lite folkvett i kroppen, är att den här skånska corporate stjärtiga kvinnan och hennes man får 50% av priset tillbaka i skattemedel för att få ha sin privata lilla piga!!! Var ligger det rimliga i att en familj ska kunna köpa sig fri från att städa hemma av en fattigare människa som inte har råd att få städat hemma? Och det här med de får hälften av priset, det innebär att de skulle ha haft råd med tjänsten i alla fall! Man måste ju betala fullpris direkt, det tar ju ett år innna du ser en krona!

Jag ställer mig helt utanför idiotdebatten om att det här lyxavdraget för den degenererade medleklassen skulle göra svarta jobb vita. Den borde inte ens föras eftersom svarta jobb är olagliga!!! Lagen om att köpa svarta tjänster borde formas om till att likna sexköpslagen, för att ta ett svart arbete kan en desperat arbetare behöva göra i det här liberala samhället, det är det rika kräket som inte "vill" betala skatt för tjänsten som skulle ha all skiten!!! Dessutom kommer massor och åter massor av främst kvinnor ändå att jobba svart i framtiden, följden av Maud Olofssons billiga hembiträden blir bara att den här gruppen som oftast redan är riktigt utsatt eftersom många är olagliga invandrare tvingas sänka sitt pris för arbetskraften.

När jag hör främst dumma karlar gläfsa om att det minsann inte hördes något sådant här från "vänstern" när ROT-avdraget fanns ryser jag. Det är väldigt sällan någon som inte är byggarbetare kan bygga om sitt eget hus!

Jag är själv städare och skulle aldrig racka ner på mina kamraters och kollegors professionella arbetsinsatser, men att städa sitt hem kan vem fan som helst som inte är handikappad. Det handlar bara om hur du prioriterar. Om du likt den arty-farty skånskan ovan med klassmässig hemvist i medel-medelklass känner att du "arbetar för mycket" för att orka med ditt vackra hem och känner att du nu när det är billigt med tjänstefolk från arbetarklassen, arbeta mindre då för satan! Du är inte så viktig som du inbillar dig, och det är inte ditt arbete heller. Släpa ut din lata karl från TV-soffan eller se till att inte heller han inbillar sig att hans jobb får solen att gå upp och gör hemarbetet tillsammans och med ungarna när de blir tillräckligt stora!

Dina ungar kanske kommer att tacka dig en dag, antingen genom att säga det eller genom att inte bli brats!

Kommentarer
Postat av: JPS

Helt befängt att skriva att det skulle vara någon "medelklass" som glädjer sig åt pigavdraget och skulle utnyttja det. Jag får väl se mig som ganska nära det du antagligen kallar medelklass och jag vet ingen i min närheten som varken anser sig ha råd att betala pigor för ett jobb de kan göra själva eller vill göra det.

2007-08-30 @ 22:33:17
Postat av: Nickersson

Jaså, så bara för att DU inte gör det så betyder det att ingen annan heller gör det? Befängt var ordet sa Bull...

2007-08-31 @ 19:12:07
URL: http://arbetarperspektiv.bloggtopp.com
Postat av: JPS

Nej, självklart kommer det att finnas de från "medelklassen" som köper tjänster lika mycket som att det kommer att finnas folk med mer välbetalda arbetaryrken som gör det. Det jag stör mig på är ditt sätt att använda uttrycket medelklassen som det vore en homogen grupp som nu genast kommer köpa städhjälp varje vecka.

2007-09-01 @ 23:55:06

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0