Nytt verktyg!

Jag har härmed bytt bloggverktyg från det pålitliga, men inloggningskrävande bloggtopp. Måste erkänna att det är så kul att smiska liberalstjärt att de måste få en chans att skriva av sig lite. Jag menar all respekt till de nuvarande LO-bloggarna, men när jag och Nina Unesi var som mest aktiva låg vi på topp sju. Jag vet att det kliar i fingrarna på en del att kaxa lite som på den "gamla goda" tiden.

Så nu kör jag på blogg.se som inte kräver annat än ett spambottest. Jag kan börja mitt rabulerande med att berätta att jag har sett en underbar film, helt underbar! Den heter Land och Frihet av Ken Loach som jag tror är engelsman. Den handlar om en ung kille från Liverpool som är arbetslös och utan större tro på framtiden i staden under trettiotalets depression. Men så börjar fascisterna att röra sig i Spanien, ännu ett lands "ekonomi" måste räddas! Ägarklassens egendomar ska till varje pris försvaras så under general Franco som stöds av Hitler och Mussolini rycker den bruna massan fram och förtrycker den spanska republiken som är hotande nära att bli en socialistisk progressiv republik.

Den unge mannen som för övrigt heter David är medlem i Brittiska kommunistpartiet och bevistar ett möte där en spansk kamrat ber om dess hjälp, och han reser till Spanien för att bistå republiken mot fascisterna och kungakramarna.

Se den! En farligt stor del av den svenska arbetarklassen tror att de inte är förtryckta bara för att de aldrig är hungriga och kan åka till Medelhavet en gång om året. Klassmedvetenheten i Sverige är nere i fotknölsnivå, och ur en dåligt bildad arbetarklass riskerar den bruna draken att resa sig igen. Se bara på Frankrike. Här hemma fick intoleransens mätta, stånkande, fläskiga rytande kronprins, kryptofascisterna i Sverigedemokraterna, nästan tre procent i förra valet och en stor del av LO:s medlemmar röstade på dem. De allra flesta som gjorde det  tror åtminstone inte jag gjorde det av ideologiska skäl utan av förvirring, och en tilltagande känsla av att något inte är rätt i spillrorna av bäverdammen... ursäkta, nu fick jag en vision av Maud Olofsson. Jag menar såklart spillrorna av folkhemmet.

Som sagt, jag ser fram emot att få hjälpa till att kantra bloggosfären åt vänster.

No pasarán!!!

Kommentarer
Postat av: Spartacus

Kör på wordpress.com istället!

2007-08-13 @ 05:44:41
Postat av: Patrik Renfors

Bra att man nu kan kommentera dina inlägg.

2007-08-13 @ 10:40:58
URL: http://www.oxelokamrat.blogspot.com
Postat av: Nickersson

Spartacus: Det skulle se ut det, nu när jag precis börjat här!
Patrik: Ja, det började bli lite trist utan möjligheten!

2007-08-13 @ 20:05:34
URL: http://arbetarperspektiv.bloggtopp.com
Postat av: Jonas

Ni lästes i och för sig mest av människor som blev mer och mer höger för varje ord ni skrev. Skandalerna du utlöste hjälpte säkert också några att välja sida. Just en snygg funktion för en politisk blogg... Jag ser gärna att du hörs mer! ;)

2007-10-25 @ 23:33:26

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0