Vi måste prata om Göteborg!

Idag öppnade sig skyarna över Göteborg. Det föll 30 mm på ett antal minuter, jag har bara sett sådant regn på dokumentärer från tropikerna i hela mitt liv innan. På bara att par minuter var stadens stora vägar, till exempel E20 och E6, helt fyllda av vatten på sina låglänta ställen. Ringlederna, som Västerleden, Oscarsleden och Norrleden fylldes också upp. Gamla klassiska hål som gångtunneln under järnvägen söderut vid Kållered blev som vanligt fylld av meterdjupt vatten och i Gamlestan vid E45 blev det också en pool. Många bilar körde fast och har fått bärgas.

Då har vi inte ens nämnt det stora antal hus vars källare vattenfylldes och att Nordstan fick utrymmas för att taket höll på att rasa in.

Vad är det som gör att det här händer vareviga gång det faller regn i Göteborg? För det är sannerligen inte första gången, och det behövs heller inte så absurda mängder som det kom idag för att staden ska lamslås. Spårvagnstrafiken stängdes av helt, varenda linje, under en timme mellan 17 och 18! Folk kommer ingenstans, mängder av olyckor inträffar och det uppstår kilometerlånga köer.

Varför kan inte ansvariga på Stadsbyggnadskontoret och Trafikkontoret lösa detta? Jag vill ha ett svar!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0