Livrädda stackare.

Jag blev skrämd av två saker igår.

Ett: att en man som påstår sig vara socialist inte respekterar människors lika värde. Ja, jag pratar förstås om Thorsten Flinck. Tar man sig rätten att klämma på någons rumpa utan den personens medgivande så sätter man sig själv över denna. Så enkelt är det.

Två: att så många tycker att det är helt okej av Thorsten Flinck att göra så. Och till och med idoliserar honom för det. Här behövs åter krafttag i skolorna om vi ska kunna o-lära det som miljoner svenska killar och tjejer får lära sig vid köksborden av bittra och okunniga fäder och mödrar.

Vi ska inte lära ut jämlikhet eller jämställdhet, vi ska lära ut just feminism. För precis som socialism handlar om att utjämna de klassmässiga skillnaderna utan att skapa en ny styrande klass (något som tyvärr skedde i Sovjetunionen och satellitstaterna) så handlar feminism inte om att ersätta ett dåligt patriarkat med ett lika uselt matriarkat utan om att ta bort skillnaderna. De strukturella är det väl bäst att tillägga, för det finns alltid ett rätt stort gäng blådårar där ute som faktiskt tror på att "utjämna skillnaderna mellan könen" betyder att feministen efterfrågad kirurgisk korrigering... Otroligt men sant.

Kommentarer
Postat av: Johannes

Jag tillhör ju den skara som gillar Flinck. Jag tycker han är en lysande skådespelare och även en bra sångare, som han visade nu i melodifestivalen. Han är också någon som kör sitt race, sen kan alla tycka vad de vill. Det är väl delvis också därför jag gillar honom tror jag.. Men det han gjorde i melodifestivalen var så j-vla förkastligt och ovärdigt. Jag tror inte Flinck är ett sexistiskt as för det (även om de är alltför många) men att just ta sig den rätten som du skriver. Förj-vligt.Sedan var jag dum nog att följa twitterflödet och halkade in (kanske liknade som du träffade på) där män försvarade Flinck, gjorde programledaren till förövare och de kvinnor som reagerade emot Flincks beteende blev kallade både det ena och det andra.. Jag borde inte bli förvånad och har läst skit och unket förr, men kunde trots det inte låta bli att förvånas över hur vuxna män tar sig den rätten...Det blev lite som dagis på nytt, när man tar sig rätten att kalla någon, i det här fallet kvinnor- nedsättande ord. Det var en stund för jag vet inte hur många gånger i ordningen jag bara kände hur den här världen är helt förbannat galen...

2012-02-07 @ 22:51:15
URL: http://johannesc.wordpress.com
Postat av: Nicklas Eriksson

Nja, det jag följde var en ytterligt tragisk tråd på SVT. Hemskt.Och alltså, jag har också gillat Thorsten fram till det här, han gjorde mig riktigt besviken. Men han gav en bättre förklaring än de flesta gör ändå. Han har problem och är sjuk så vad fan. Det finns fullt friska som gör sånt. Möjligt att jag förlåter honom med tiden.

2012-02-08 @ 21:21:33
Postat av: Johannes

Jag håller med dig. Jag blev såklart arg eller snarare besviken, när jag läste om det men skulle väl, vilket kanske låter konstigt bli än mer upprörd om det var någon annan. Dels för att jag gillar honom, såklart men också för att jag inbillar mig, naiv eller inte att han inte är sådan egentligen!? Oavsett vad är det givetvis oacceptabelt på alla tänkbara sätt.

2012-02-10 @ 00:24:22
URL: http://johannesc.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0