Vallning är ingen harmlös sysselsättning!

Jag anser att fårvallning, som många i det här landet ägnar sig åt att tävla i med för ändamålet framavlade hundar, är djurplågeri och bör omgående förbjudas i lag. Fåren blir oerhört stressade av de aggressiva hundarna som stryker nära inpå, tackorna kan kasta sina ofödda lamm och de unga fåren får ofta skador för livet av denna inhumana "sport".

Det finns inget försvar som håller för detta. Historia? Nej. Det finns mycket annat barbariskt som vi har förbjudit i lag. Tradition? Samma där. Får känner inte som andra djur? Uuuh, nu kommer vi kittlande nära en viss brun ideologi och hur man tänkte om judarna.

Det enda "försvaret" är att detta är en brutal hobby, med förmodligen ganska brutalt lagda människor som utövar den precis som jägarkåren som vill skjuta av de bytesdjur de vill och utrota de rovdjur de anser konkurrera.

Dessa speciellt
framavlade hundar, som border collie, schäfer, groenendal och andra är ofta mycket nervöst lagda raser med aggressiva tendenser mot folk och andra hundar som inte accepterar deras nedärvda lust att styra och ställa. Mina egna hundar har blivit anfallna av vallhundar ett flertal gånger, så jag föreslår att ett rasförbud omedelbart sätts i verket för dessa. Ingen som har de här otrevliga och mentalt instabila raserna idag ska berövas sin hund, men ett förbud mot avel ska omedelbart införas.

Här skriver
dessutom Expressen om att det är vanliga familjehundar - dit vallhundsraserna brukar räknas - som står för de flesta bettskadorna på folk i Sverige!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0