Fredrik Reinfeldt och antirasismen.

Läser i DN att Fredrik Reinfeldt "längtar efter Mona Sahlins antirasistiska glöd". Han tycker att Håkan Juholt är en bakåtsträvare som inte bryr sig om vad Jimmie Åkesson säger och upplever att det är han själv allena som står för den antirasistiska kampen i riksdagen.

Jag tar mig för pannan. Det Fredrik Reinfeldt längtar efter är inte "Mona Sahlins antirasistiska glöd". Det han längtar efter är svenska folkets avsky mot henne. Och den avskyn kom sig inte på grund av någon antirasism utan på grund av att hon var en jävla översittare som folk inte kunde identifiera sig med.

Fredrik vet att Håkan Juholt och sosseriet är nere i brygga just nu, men att det är över tusen dagar kvar till valet. Folkopinoner kan vända snabbt, det har han själv fått erfara som moderat. Från ett 18-procentsparti under Bo Lundgren med endast kärnväljare som röstade M till ett 35-procentsparti har han gått, och han vet att hans överlevnad politiskt hänger på en valseger också 2014. Annars faller han som en tallkotte. Det är därför han går ut i sina mediemegafoner och kommer med sånt här trams.

För moderaterna är inte ett antirasistiskt parti. Fredrik Reinfeldt är inte antirasist. Moderaterna är ett konservativt kapitalistiskt parti och Fredrik Reinfeldt själv är en konservativ kapitalistisk politiker. Det finns inte något som heter antirasism i konservatism. Där tror man att alla har givna roller. Om det är av Gud givna roller eller sociala ("så är det bara-argumentet") faktorer som spelar in, det varierar från konservativ till konservativ. Om en person med låt oss säga afrikansk bakgrund (vilket Fredrik Reinfeldt själv anser sig ha, skrattretande nog. Dags för ett medlemskap i Afrosvenskarnas Riksförbund?) kommer upp sig, gör en klassresa och börjar tjäna ordentliga pengar, då var han liksom utsedd till det. Återigen varierande av Gud eller på rent socialdarwinistiska grunder.

Inom kapitalismen
finns heller ingen antirasism. Det enda kapitalismen kan och är till för är att vinstmaximera. Där fruktar man arbetarnas organisering mest av allting eftersom man är plågsamt medveten om konflikten mellan arbete och kapital, och att den organiseringen (oftast) går emot kapitalismens vinstmaximerande intresse. Kapitalister utsår gärna split mellan arbetare av olika etnisk härkomst så att de inte ska ena sig mot kapitalisternas intressen. Svenska kapitalister vill att etniskt svenska arbetare ska se till de små, försumbara skillnader som finns mellan dem själva och arbetare av annan etnisk härkomst, religion, kultur och även hår- och hudfärg.

När konservatism
och kapitalism förenas finns bara den antirasism som är en läpparnas bekännelse. Den återfinns även inom socialdemokratin, som har tron på ett storkapitalistiskt samhälle gemensamt med de konservativa. De konservativa är inga större supportrar till moderaternas, centerns och folkpartiets vurm för smårföretagande och entreprenad. Hur förklarar man annars att socialdemokraterna har styrt så länge och inget egentligen har ändrats?

Fredrik Reinfeldts ord om antirasism faller platt till marken. Hade han varit antirasist på riktigt hade han styrt upp, insett att marknaden vare sig kan eller vill ordna arbete åt alla, och att arbete och egen försörjning är den primära vägen till fred mellan folk och krig mellan klasser. Den vägen vill inte Fredrik Reinfeldt gå, för han ser hellre, i likhet med nazistiska Nordisk Ungdom, krig mellan folk och fred mellan klasser.

Kommentarer
Postat av: Martin

Ja, det var Reinfeldts glödande antirasism som finns i denna anekdot:

"en morgon då jag och pappa står i vardagsrummet och tittar ut mot vår lilla gräsplätt med en sandlåda. Och så plötsligt kommer två invandrarkillar som hoppar över vårt stängsel, går in på tomten och tar min leksakslåda och rusar i väg – mot Tensta. Och då kändes det verkligen som att ha passerat från en värld till en annan."Reinfeldt verkar i den anekdoten om hans möte med segregation och ekonomiska orättvisor se lösningen, högre staket.

2011-11-19 @ 22:20:01
Postat av: Nicklas Eriksson

Gated communities är alltid medelklassens svar. Och mer vakter med större vapen. Tragiskt.

2011-11-20 @ 22:10:19
Postat av: Lasse Strömberg

När jag läser ditt inlägg kommer jag att tänka på när tv intervjuade en folkpartist på Lidingö. I själva intervjun välkomnade han invandrare att bosätta sip på Lidingö. När han trodde kameran var avstängd kom sanningen fram, då sa han att "det begriper ni väl att vi inte kan ta emot några invandrare på Lidingö, då skulle ju våra villor sjunka i pris".

Konservativa är sig lika oavsett partibeteckning.

2011-11-21 @ 09:19:23
URL: http://fotolasse.se
Postat av: Nicklas Eriksson

Stämmer Lasse. Undrar vad grannarna säger när jag flyttar ut på landet med min blattefru, moahahahahaha!

2011-11-21 @ 21:28:29

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0