Nödrop från fattiga byggarbetare!

I Sollentuna norr om Stockholm hängdes för ett par veckor sedan upp ett plakat utanför en byggarbetsplats. På den stod: "Grannar hjälp oss vi är slavar och vi är hungriga".

Fem arbetare
från Lettland arbetade där för bemanningsbolaget SIA Renovartis. De var uthyrda till företaget Renovatis. Arbetarna tjänade 27 kronor i timmen och arbetade 12 timmar om dagen måndag till fredag!

Några av grannarna uppmärksammade nödropet och kontaktade Byggnads avdelning Ett i Stockholm. Tre av arbetarna gick med i Byggnads och facket kräver nu kollektivavtal där lägsta lönen är 167 kronor.

En av de lettiska kamraterna blev sparkad för att ha pratat med facket. Byggnads har krävt förhandling om saken.

Att sådant här ska tillåtas ske i Sverige 2011 är inget annat än en förbannad skam. Här sitter feta byggherrar och blir ännu tjockare och rikare på fattiga lettiska kamraters underbetalda slit! Byggnads och IF Metall är två av de förbund som är hårdast drabbade av bamanningsföretagssjukan och givetvis borde de arbeta för att LO ska gå ut i politisk strejk mot bemanningsbranschen.

Källa: http://www.internationalen.se/?p=34348

Kommentarer
Postat av: Jimmy Windeskog

Detta problem är dubbeldelat. Dels så kan vi inte via massinvandringen acceptera denna lönedumpning den automatiskt medför, men också existensen av dessa Bemanningsföretag måste lagstiftas bort.

2011-03-29 @ 09:12:20
URL: http://bssborlange.blogspot.com
Postat av: Nicklas Eriksson

Det är inte invandringen i sig som medför lönedumpning. Det är den usla arbetarorganiseringen och att arbetsköparna seglar med politisk vind i ryggen. Det och att den så kallade fackföreningen i Sverige accepterar bemanningsföretag. Det fanns en orsak till att de var olagliga förr i tiden.Du vet, fienden heter inte Krystof och kommer från Lettland. Han heter Wallenberg och kommer från Sverige.

2011-03-29 @ 18:54:12
Postat av: Martin

Jag googlade denna nyhet, det var ett nyhetsställe som man fick som träff. Men nonsens verkar de flesta tidningar skriva om. Fast det är klart, när sanden under tredje statsmakten eroderas bort av internet så klamrar de sig fast vid de andra två statsmakterna.Det var lite annorlunda när tidningarna mer lutade sig på folket än de andra två statsmakterna för sin överlevnad.

2011-04-02 @ 11:58:50
Postat av: Martin

Nej, slavar är en tillgång, de får tillräckligt för mat. Arbetare behöver man inte behandla lika väl.

2011-04-02 @ 12:02:09
Postat av: Nicklas Eriksson

Helt rätt, det är tragiskt. Därför är alternativpressen så viktig, det är bara där man får läsa om såna här saker som verkligen är viktiga.

2011-04-05 @ 21:25:50
Postat av: Martin

För att rasisterna i SD kanske skall förstå varifrån problemet kommer så kan man nämna att Renovatis kommer från Danderyd. Färre somalier och invandrare hittar du inte i Sverige, kanske Vellinge då.Jag är inte säker på vilket bygge det var här i S-tuna, men jag gissar på att det var någon av de renoveringar som pågick på villor i de lite finare kvarteren här, områden tämligen befriade från ovita personer.Dessa är SD:s närmast allierade som en undersökning nyligen visat. Så Jimmy här uppe måste känna sig jävligt blåst som lagt en röst på dem.

2011-04-06 @ 07:42:02
Postat av: Michael Gajditza

Hej!Du var inne på Liberaldemokraternas hemsida och lämnade en kommentar kring vårt förslag (som ännu inte är färdigt)om medborgarlön och plattskatt. Flera i kommentarstråden där undrar nu varför du menar som du skrev och jag vill med detta bara hälsa dig välkommen att utveckla din mening antingen där eller kanske genom ett inlägg i min blogg?Jag borde nog också säga att jag är en av projektets grundare och vi är måna om att få synpunkter från alla håll på sådant som är nytt och som vi föreslår.Med vänlig hälsningMichael Gajditza

2011-04-08 @ 23:50:32
URL: http://blogg.aftonbladet.se/21909/
Postat av: Nicklas Eriksson

Tack för inbjudan Michael.Anledningen till att jag skrev det är att jag anser att platt skatt är ett skämt. Att alla ska betala lika mycket i skatt oavsett vad de tjänar är bara en riktigt taskig idé.Det finns så mycket pengar i omlopp i det här samhället och så många extrema privata förmögenheter att det är löjeväckande att en svetsare och Carl Bennett ska beskattas lika.2011-04-09 @ 16:38:57

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0