Staten tar livet av min kamrat!

Ja, den håller på att göra det. Eller staten, staten genom regeringen. Arbetslinjen, det som förr var rätten till ett jobb som passade dig och nu är ett hårt och omänskligt system för vinstmaximering. Det är arbetslinjen som håller på att ta livet av min kamrat.

Han är gammal bondpojk, bördig från västgötaslätten. Han gick i yrkesskola och började jobba direkt efter det, så ni kan ju gissa att han inte är purung. Men han är en go gammal snickarkille i själ och hjärta, som jag. Enkel, men rolig och hjälpsam. Ett ordningssinne som slår det mesta jag har sett och en jävel på att engagera sig. Han lär ungar trafikvett, och han hjälper till på Kottecentralen, en förening som tar hand om skadade igelkottar och andra smådjur och rehabiliterar dem till naturen. Han lär även barn att handskas med knivar, att tälja och snida och ha knivvett. Allt på de stunder han orkar.

För min kamrat förstörde nämligen sin kropp under sina yrkesår. Ryggen hans är helt fucked up, han orkar inte lyfta något som väger mer än fem-sex kilo ovanför bröstvårtorna och han har hjärt- och andningsproblem som tack för alla år på byggen i svetsgas, fint sågspån och mardrömstunga lyft.

För tio år sedan hade han förtidspensionerats. Med all rätt, ingen kan kräva med rätt att han som i alla år slitit med de tyngsta, farligaste arbeten som tänkas kan i Sverige. Det var tills det kom en moderatledd regering. Nu gör staten allt den kan för att hans hjärtproblem ska döda honom. I förra veckan kom han inte till den arbetsträningsplats han har på mitt jobb, och hans fru ringde och berättade att han blivit förd till NÄL för bröstsmärtor och och kvarhållen för en kärlvidgning och observation på det.

Idag kom han och hälsade på. Han gick med käpp som en gammal gubbe, det var både kul och jävligt att se honom. Han var grå i ansiktet och berättade att det hade börjat med att det kommit brev från både försäkringskassan och arbetsförmedlingen samtidigt. Han sa att det högg till om bröstet av oron, men han tog en nitro och gick och det lugnade sig. Framåt kvällen gick han och lade sig, men vaknade vid tre av att det högg igen och det hade börjar göra ont i vänsterarmen. Han har haft en infarkt redan, så han kände väl ingen direkt ångest, han vet vad han ska känna efter och han lyckades somna om.

Men när han stod i duschen på morgonen och skulle schamponera in håret och lyfta vänsterarmen för att göra det sa det pang i både bröst och arm. Han gick ut ur duschen och sa tilll sin fru att ringa ambulans. De var där på 20 minuter och han blev inlagd på NÄL. Läkaren sa att om han väntat ett dygn till hade han inte överlevt, de flesta väntar det där extra dygnet för länge.

Min kompis har fått en medicin till som han ska ta tio tabletter av vid tre tillfällen om dagen. 30 om dagen, plus de han redan hade, och de var inte få. Stackars jävel säger jag. Han är inte värd det här. Han vet inte när det är dags, och inte hans fru heller. Det gör ju i och för sig ingen, men honom är det staten som jagar livet ur.

Allt för att bättra på arbetslöshetsstatistiken.
Där sparas det inte på något. Allra minst en  fattig snickares liv.

Kommentarer
Postat av: Martin

Ja, fy fan. Det är helt jävla sjukt, att jag plötsligt måst gå runt och säga till min omgivning och till och med min bror: DET HANDLAR FAKTISK OM MÄNNISKOLIV HÄR!När fan blev sociopati en folksjukdom!

2011-12-07 @ 00:18:38
Postat av: Nicklas Eriksson

2006 bröt den ut, men symptomen kom från 1994 och framåt.

2011-12-07 @ 20:44:34
Postat av: Lasse Strömberg

Ska vi köpa varsin Kalasjnikov och göra något åt dårarna som styr och ställer i Sverige?

Man blir galen av ilska!!

2011-12-08 @ 16:52:15
URL: http://fotolasse.se
Postat av: Martin

Lasse,

känslan av maktlöshet är en av de starkaste när det gäller att framkalla våldsimpulser, starkast när det gäller att framkalla ett brinnande hat. Så sånt här är definitivt destabiliserande för samhället, en arrogant stuprörspolitik som inte ser människan för bara folk.

2011-12-08 @ 17:31:54
Postat av: Nicklas Eriksson

Du menar att vi ska göra en skjutning på börserna? Nja, jag skjuter först när någon skjutit på mig minst en gång.

2011-12-08 @ 20:04:10
Postat av: T Lindholm

Ja,din kompis är inte ensam, det kan jag med säkerhet påstå! Vi finns här ute i tusental.....

När det finns idioter,som jobbar i myndigheter t.e.x som Försäkringskassan,(som jag nu också har fått uppleva)som påstår exakt motsatsen till den Läkarutlåtande,och provsvar och Magnetröntgen resultat,där det står Fakta om min utslitna kropp,så anser jag att det är kört för den som är sjuk.

Det har gått så jävla långt att t.o.m de Rullstolsbundna Utförsäkrade har ökat,och är numera en vanlig syn på Socialförvaltningen som får Försörjningsstöd! Det spelar ingen roll vad det är för papper man lämnar in till Försäkringskassan, dom skiter fullkomligt i hur sjuk personen är i alléfall!

2011-12-12 @ 00:10:36
Postat av: Martin

Lindholm,

ja, de vill stöpa om Sverige i amerikansk tappning. I USA såg jag ofta handikappade, de var alltid fattiga, förvisade till en tillvaro på socialbidrag och matkuponger. Man slapp se dem ute i samhället, deras tillvaro bestod i att ta sig med bussen från sina "housing projects" till socialkontorer och mataffären. Out of sight, out of mind.Sa till en bekant här om dagen. "Det finns faktiskt situationer som är så ovärdiga och som man som medmänniska inte kan låta folk leva i, oavsett om de förtjänat det eller ej. Det kallas medmänsklighet!"Jag rör mig bland medelklassen, det är då min förbannade plikt att påtala det inhumana i deras åsikter. De skall veta att de är egoistiska svin och att deras grymhet drabbar mig personligen (tjejen är sjukskriven för svåra nervsmärtor i händerna). De skall fan inte tro att de kan stödja sånt här och slippa mötas av konsekvenserna, att de skall gå fri från ansvar, nej, de drabbade runt omkring dem skall se till att det blir en personlig fråga för dem!

2011-12-12 @ 15:32:38
Postat av: Nicklas Eriksson

Martin, det är bra. Jag försöker göra samma sak, jävlar vad arga de blir.Lindholm, jag anade detta för tio år sedan när jag var fackklubbsordförande, det hade börjat redan då. Vi måste kämpa tillbaka!

2011-12-13 @ 20:18:49
Postat av: Tomas Andersson

"Arbetslinjen, det som förr var rätten till ett jobb som passade dig och nu är ett hårt och omänskligt system för vinstmaximering."Vilket årtal var förr?

2012-01-13 @ 22:26:05
Postat av: Nicklas Eriksson

Hur långt är ett snöre?

2012-01-13 @ 22:29:33

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0