Riv Slussen!!!

En sak som retade mig rejält var ju det här fjanteriet med den eländiga eken vid radiohuset i Stockholm. Slår vad om att inte en enda av de nyväckta aktivisterna var med och demonsterade mot nazisternas patetiska försök att "ta över Stockholms gator" igår. Det hade ju varit att ta ställning för något viktigt och är lite för jobbigt för en innerstadsliberal som tycker att hans egen vardag är jobbig tillräckligt.

Anyway, nu är de igång och tjafsar om Slussen igen. En massa självgoda sossar är och kommenterar på Aftonbladets hemsida, helt ignoranta det faktum att deras eget parti är det som stått för mest skövling av all historia i svenska städer genom tiderna.

Jag säger
att inget, absolut inget som är gjort av stål, asfalt och betong är värt att kulturminnesmärkas. Riv den eländiga Slussen och förbjud privatbilism i Stockholms innerstad istället. Det är så stockholmarna får mest nytta för pengarna.

Kommentarer
Postat av: Martin

Tja, jag är inte så himla kåt på att bevara slussen, jag är däremot emot att borgarna lägger miljarder på skrytbyggen i city när det finns skriande problem i lokaltrafiken och taxan ser moderater alltid till att den inte utgör en illojal konkurrans med bilismen, nu är det höjs såpass att biltullarna inte ger konkurransfördelar för kommunaltrafiken. Tror borgarsvinen att vi inte vet vad de håller på med?

2011-12-11 @ 19:15:47
Postat av: Lasse Strömberg

Slussens häftiga runda trafikplatser är geniala. De är väl värda att bevaras. Den verkligt stora förstörelsen är dock att borgarna vill bygga för utsikten från Slussen. Det vill man göra därför att man vill att "marknaden" ska stå för en stor del av kostnaden för ombyggnaden.

Det enda raka är faktiskt att renovera området och låta det vara som det är utseendemässigt.

Det är ingen bra lösning att öka gångavstånden för Stockholms kollektivtrafikanter som byter linjer vid Slussen. Likaså är det tveksamt om Stockholm behöver ytterligare en jättestor galleria.2011-12-11 @ 22:38:05
URL: http://fotolasse.se
Postat av: Lasse Strömberg

De som ville bevara eken på Oxienstiernsgatan var gamla damer från Öfre Östermalm som kände sig samhällsnyttiga av att protestera. Jag såg inte till en enda av dem bland oss som protesterade mot nassarnas demonstration.

Sedan kan man undra vad det är för nytta med en demonstration om ingen tillåts komma i närheten och höra på vad demonstranterna protesterade emot...

2011-12-11 @ 22:41:32
URL: http://fotolasse.se
Postat av: Martin

Lasse,

tveksamt? Dagens underdrift! :) Det har gått inflation i gallerior, jag har 3 stycken inom 5 minuter, alla innehåller samma franschiseföretag och i den nyaste och närmaste ser man hålögda franschisetagare utan kunder med Boultbee på sin rygg.Förlänger de pendlarnas promenad, det var det jävligaste! Visste jag inte, nu är jag mer irriterad, Stockholm är nog organiserat kring biltrafik och man måste alltid gå längre till fots än med bil!

2011-12-12 @ 07:42:11
Postat av: Alex

Vad skulle det vara bra för?

2012-01-11 @ 16:19:57
URL: http://kopa-faktura.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0