USA i kris?

USA har fått sänkt kreditbetyg av Standard and Poor´s. Det innebär att de får aningen sämre ränta när de ska låna pengar vilket utgör lite mer än halva deras ekonomi just nu. Jo, budgeten tog slut i början av augusti och då var att leva på lånade pengar det enda som återstod.

Medborgare, vare sig du är lönearbetare eller inte, fundera en stund på vad som skulle hända om din budget tog slut i början av augusti. Om du hade levt så in i helvete oansvarigt som USA och stora delar av världen gör? Hade det då räckt med ett lite sämre kreditbetyg, aningen högre ränta och sedan business as usual? Nej det hade det såklart inte. Du hade fått gå till socialen. Hade du haft ägodelar hade du först fått lägga ut hus och hem till försäljning innan kommunen hade kunnat hjälpa dig och du hade levt upp alla de pengarna.

Trots det här skiten
har London råd att arrangera OS 2014. Jag tycker det är rätt märkligt. Trots det här har H&M:s ägare Stefan Persson fortfarande en större privatförmögenhet än hela Karibien har tillsammans. Trots det här glider överklassen fortfarande runt på en räkmacka! Jag och min fru har besvär med att få låna åttahundratusen till ett hus trots att vi har den lagstadgade kontantinsatsen.

DET FINNS PENGAR! LÅT ALDRIG NÅGON LURA I ER NÅGOT ANNAT!
Det handlar bara om huruvida vi har the guts att ta dem.

Kommentarer
Postat av: Martin

Marx förklarade för oss att pengar är en produkt som vilken annan. Det har inte ändrats.Ja, någon kris kan inte existera. För du, jag och de absolut flesta andra kan leva på sitt arbete, det har människan gjort sedan människans gryning. Det är alltså något man uppfunnit och skapat.Man skall fråga sig, vem tjänar på detta?

2011-08-07 @ 10:10:41
Postat av: Nicklas Eriksson

Helt rätt, det är frågan man bör ställa sig.

2011-08-07 @ 16:34:40
Postat av: Lasse Strömberg

Exakt! Det finns pengar. Men var? Alla borde ha devisen "följ pengarna" i huvudet - alltid.

2011-08-07 @ 21:40:34
URL: http://fotolasse.se
Postat av: Nicklas Eriksson

Stämmer Lasse!

2011-08-08 @ 18:39:07

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0