Ett scoop av Scaber Nestor!

Den utmärkte bloggaren Scaber Nestor har avslöjat att Nya Wermlandstidningen (moderat) hjälper till att dölja bevis om att jaktbrott har förekommit i vargjakten nu i dagarna. Tidningen, som har Staffan Ander som ansvarig utgivare har publicerat en artikel om att varg har spårats med motorfordon vilket är ett brott enligt jaktlagen. Dock tog man bort den snabbt, antagligen när man insåg att man höll på att ge bort sina läsare.

Nya Wermlandstidningen
har vägrat svara Scaber Nestor på mail han har skickat. Jag har mailat Staffan Ander och krävt att tidningen ska svara Scaber Nestor samt förklara sig i tidningen om varför man skyddar brottslingar. Gör det du med!

staffan.ander@nwt.se

Uppdatering 20100105 19:33: en person som utger sig för att arbeta på Nya Wermlandstidningen under namnet "Rolf" påstår att de inte alls gjort något fel. Oväntat. Mer hos Scaber Nestor.

Kommentarer
Postat av: Rolf

Inte mycket till avslöjande. Föreslår att du tar reda på fakta först innan du yttrar dig så tvärsäkert, Nicklas. Förklaringen till att artikeln inte låg kvar var att den hade uppdaterats på ett felaktigt sätt. När artikelförfattaren skrev en ny version av artikeln gjorde tjänstgörande webbredaktör av misstag en tidsinställning så att den gamla skulle försvinna och ersättas av den nya. I stället skulle han ha länkat ihop den gamla med den nya så att bägge artiklar varit synliga. Detta kommer att göras nu, och artikeln kommer att vara sökbar igen.

Anledningen till att Scaber Nestor inte fick något svar från oss var att han/hon skrivit fel mejladress - "webredaktionen@nwt.se" istället för den korrekta adressen "webbredaktion@nwt.se".

Rolf Matthies/redaktionschef NWT2010-01-05 @ 14:00:48
Postat av: scaber nestor

Rolf hittade till slut till min blogg och skrev förklaringen där, men han editerade bort delen <i>"föreslår att du tar reda på fakta först"</i> hos mig.

Även om man är förnärmad av påståendet så kan han inte beskylla oss för att dra höga växlar, artikeln var faktiskt borta från nwt under delar av de gångna dygnet.2010-01-05 @ 14:19:12
Postat av: Rolf

Den editerade delen riktar sig just till Nicklas eftersom han påstår att "Nya Wermlandstidningen har vägrat svara Scaber Nestor" och att tidningen "hjälper till att dölja bevis om att jaktbrott har förekommit". Detta är helt gripet ur luften. Vi har aldrig vägrat svara någon och vi har aldrig hjälpt till att dölja bevis. Det var ett mänskligt misstag som gjordes när artikeln försvann tillfälligt. Tack vare scaber nestor upptäcktes det och kunde rättas till. Dessutom spekulerar Nicklas vilt när han skriver: "Dock tog man bort den snabbt, antagligen när man insåg att man höll på att ge bort sina läsare." Inte heller det är sant.

2010-01-05 @ 14:49:45
Postat av: Nicklas Eriksson

Rolf Matthies är one hell of a tidningsman när han inser att meningen "Dock tog man bort den snabbt, antagligen när man insåg att man höll på att ge bort sina läsare." innehåller en spekulation! Klappa dig själv på ryggen, Roffe!Well, nu har vi ord för någon som utger sig för att arbeta på NWT. Nu väntar jag bara på bevis för att jag har fel.

2010-01-05 @ 19:25:03
Postat av: tub

http://www.dn.se/opinion/signerat/vargar-carlgren-ar-skottradd-1.1031946denna artikel är skriven av en från dn men den har ganska rolig statistik.

2010-01-23 @ 12:27:42

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0