Svensk civilpolis går till attack - återigen! Läs allt om´et!!!

Det här är vad bloggaren Tuggarna råkade ut för i tunnelbanan nyligen. Svensk civilpolis som beter sig som i värsta diktaturstaten! Fantastiskt jobbat av honom. Låt mig gissa att de här snutarnas arslen är gräs som de säger i staterna. Det enda jag inte begriper är att det finns folk som undrar hur jag kan tycka så illa om polisen som jag gör.

"Här är polisen som mitt i tunnelbanan står

 

På väg hem från kontoret igår hände något otrevligt som ändå slutade med något roligt. På väg genom spärrarna på Hornstulls tunnelbanestation ser jag hur två vuxna män trycker upp två 12-14-åriga pojkar i ett hörn bakom biljettbåset. Det visar sig vara de poliser som "extrajobbar som skattefinansierade biljettkontrollanter", som Copyriot tidigare skrivit om.

 

Eftersom jag länge arbetat politiskt med kollektivtrafiken och dessutom arbetar för en nättidskrift som flera gånger skrivit om traffikfrågor, kostnader och kontrollsystemet i tunnelbanan (t.ex. här och här) blev jag intresserad och tog snabbt upp min kameramobil. Jag har flera gånger tidigare både fotat och filmat i tunnelbanan (senast med TV4 Nyhetskanalen) och vet att den räknas som en allmän plats.

 

Så på behörigt avstånd (för att inte störa poliserna i deras arbete) tog jag jag tre snabba bilder med min kamera. Poliserna undrar vad fan jag håller på med och jag förklarar att jag inte fotograferar de båda ungdomarna utan bara de två poliserna. Jag frågar om de är poliser men de svarar avböjande och istället undrar den första polisen varför jag tar foton och jag förklarar att jag skriver om kollektivtrafik och kontrollsystem. Då bryter helvetet lös.

 

Den andra polisen tar upp en kameramobil och fotar mig. Sedan tar den den andra polisen och rycker kameramobilen ur handen på mig medan polis nummer två trycker in mig i det hörn där de både tonåringarna tidigare stått inklämda. Den första polisen är väldigt hetsig och rycker i mina kläder. Han säger till mig att ta fram legitimation och jag undrar om jag är misstänkt för något brott. De förklarar att det är olagligt att fota här och jag förklarar att "det är det visst inte" och tar fram min legitimation.

 

Den första polisen tar ifrån mig mina pengar, bankkort och rycker tag i min väska. Han säger att han skall kolla upp mig och tar fram sin mobil. Medan den andra polisen håller fast mig, med ena handen mot strupen hör jag hur den första polsen pratar i telefon och jag tror att han rabblar upp mitt personnummer. Nu börjar andra resenärer strömma till och undrar säkert varför två illa klädda män rycker åt sig värdesaker och kontanter från en liten kille på 164 cm. Poliserna tvingas ta fram sin legitimation för att resenärerna runt om kring inte skall ingripa. Även mannen i biljettkuren, som jag nyss löst en biljett av, kommer ut och ber poliserna att "i alla fall ta det lite lugnt".

 

Den första polisen säger till mig att jag ofredat honom. Eftersom han tydligen inte snubblade över något smaskigt när han "kollade upp" mig i telefon och jag visat giltigt färdbevis ändrar han nu riktning. "Ser det inte ur som att du är lite hög", säger han med tydlig ironi i rösten. Eftersom jag fortfarande inte vill radera bilderna från min mobil säger han att de nog är tvungna att gripa mig och föra mig till häktet för att drogtestas. Jag förklarar att jag suttit på kontoret hela dagen och inte haft tid för varken lagliga eller olagliga droger. Men polisen förklarar att jag är "ovanligt lugn" vilket man tydligen inte skall vara när man träffar på svensk polis.

 

Jag envisas med att fråga om jag får gå eller om jag är misstänkt för något brott. Den första polisen förklarar att om bilderna kommer upp ut på Internet så är det ett brott mot PUL. Jag svarar med att de antagligen kommer publiceras i min nättidning som har en ansvarig utgivare och inte går under PUL. Och efter 5-10 minuter av tjafsande om huruvida jag är hög som ett hus, kommer ta bort bilderna ur kameramobilen och i framtiden borde passa mig för att inte fota "fel personer" så erbjuds jag två alternativ.

 

Antingen griper de mig och kör mig till häktet för drogtest och blir sedan anmäld för ofredande. Eller så tar jag bort bilderna ur mobilen och är plötsligt inte längre misstänkt för något brott alls. Eftersom jag misstänker att jag inte kommer få återförenas med en hel mobil efter en kväll i häktet och dessutom hellre spenderar kvällen hemma framför två stora högar med jobbpapper så går jag med på att radera bilderna. Under polisernas uppsikt raderar jag de tre bilderna en efter en och får sedan tillbaka alla mina tillhörigheter och är en fri man.

 

Här kunde historien vara slut. Om det inte var så att jag var en sådan där jobbig glasögonorm som aldrig ger sig...

 

Så istället åker jag direkt hem och sätter mig framför datorn för att bygga upp mitt eget lilla kriminallaboratorium, ala CSI Farsta. Jag skapar en nätverksbrygga mellan min dator och min kameramobil. Och eftersom min iPhone är hackad så kan jag fjärransluta mig till den från min dator via terminalen. När jag loggat in på mobilen gör jag snabbt en råkopia utav hela mobilens hårddisk över nätverket.

 

Sedan laddar jag ned PhotoRec från CGSecurity och installerar det på min dator. Detta program kan gå igenom råkopian utav telefonens hårddisk och återskapa alla kända filer som någonsin legat på dem. Även om du har raderat bilder från kameran så ligger de kvar på hårddisken, trots att filsystemet inte kan se dem.

 

Efter några timmars slit, några koppar kaffe och lite svordomar har jag återskapat min telefons bildbank. Och kan luta mig till baka i kontorsstolen och se sådär nöjd ut som bara Gill Grissom kan göra efter en lång natt på labbet. Mig knäcker ni inte snutjävlar!

Men, historien är ännu inte slut. Så fort jag märkte att poliserna började fota mig och jävlas så satte jag snabbt på film-funktionen på min kameramobil. Det mesta tyder på att mobilen fortsatte filma och ta upp ljud under hela händelsen. Men denna fil gick inte att återskapa från telefonens hårddisk. Istället skickade jag den korrupta videofilen till några duktiga tjejer och killar i USA. Och nyss fick jag detta brev.

 

Ive received the information sent by XXX.
Your file contains iPhone video and is repairable, restoring original footage and quality. I will repair the movie on my computer and provide a download link to watch a short sample.Watch a short sample of repaired movie (this link expires after 15 days)

This sample may not come in original format and resolution of the damaged file, and audio may not have a good quality, or be silent.

Regards, BJ

 

Så ännu är inte helt historien över…

Obs! Detta är återgivet ur mitt bleka minne en dag efter. Exakt vad som hände när och hur saker sades kanske är lite runda i kanterna. Men det kommer vi förhoppningsvis få reda på i framtiden."


Kommentarer
Postat av: Will

Har du också en ansvarig utgivare?

Annars tror jag inte det är okej att lägga ut bilderna.

2010-02-11 @ 23:21:34
Postat av: Jesper Nilsson

Snälla kan du ta bort länken till filmsnutten. Företaget som lagar filmen åt mig har klagat på överbelastade servrar.Filmen går nu att se här:

http://www.zshare.net/video/724505196ab2ad48/Mvh

Jesper Nilsson

2010-02-11 @ 23:38:13
Postat av: Gustav

Om historien är korrekt bör de där snubbarna åka på permanent yrkesförbud direkt. Snipp, snapp, snut, så var karriären slut. Sådana skall inte gå runt och representera våldsmonopolet vare sig i eller utan uniform.Hoppas att filmen går att återskapa i sådant skick att det går att fälla de här halvaporna. Jäkla sätt att bete sig alltså, bevisar bara återigen min tes om att polisen aktivt väljer bort vettiga människor som ansöker och bara tar in idioter.

2010-02-12 @ 00:19:54
Postat av: Daniel

Det har skrivits om sådant här i tidningen:http://www.fria.nu/artikel/82412

2010-02-12 @ 08:51:45
Postat av: Nicklas Eriksson

Ska ta bort länken så fort jag kommer åt en dator. Mobilen är lite långsam.

2010-02-12 @ 11:13:27
Postat av: Thomas Tvivlaren

Manuell trackback:http://www.thomastvivlaren.se/2010/02/den-bananmonarkiska-rattsstaten.html

2010-02-12 @ 11:16:42
URL: http://www.thomastvivlaren.se/
Postat av: Cheezle

Hur många sådana här incidenter tror folk sker egentligen? Det är hur vanligt som helst. Bara det att det oftast inte är en teknik-kunnig kille med mobil som råkar ut för det. Snutsvinen borde ha fett med stryk.

2010-02-12 @ 14:20:25
URL: http://rodalund.wordpress.com/
Postat av: Nicklas Eriksson

Jag tror inte att folk tror att sånt här händer alls, faktiskt. De flesta tror att poliser är de i vita hattar.

2010-02-12 @ 17:24:29
Postat av: Sanningen

Grisarna borde grillas på spett,jävla svin

2010-02-13 @ 12:45:51
Postat av: Claes

Ja, precis. Dethär är förmodligen vardagsmat. Nu är jag en mer eller mindre hederlig medborgare som inte stöter på polisen särskilt ofta men till och med jag har vittnat om liknande maktgalningar. Det är fruktansvärt obehagligt.

2010-02-15 @ 17:53:04
Postat av: Anonym

Du är en hjälte!

2010-05-16 @ 17:23:03
Postat av: Anonym

http://www.youtube.com/watch?v=7H6ck8dPYoE&playnext_from=TL&videos=Hdqwnp4yBIQEn kille som har blivit orättvist behandlad av civare som missbrukar sin makt och det är väl vardag för vissa människor från förortern till exempel.

2010-05-16 @ 17:28:27
Postat av: Stefan Nilsson

Verkligen skamligt att se.

2011-04-19 @ 10:56:36
URL: http://biggest-loser.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0