Moderaternas sossepolitik. Eller tvärtom.De är rätt lika, grisarna i Djurens Gård. Sossar och moderater också.

Moderaterna och
sossarna visar åter vilken orwellsk sammansmältning som har drabbat de båda partierna. Nu har mannen med den inköpta examen från bluffuniversitetet Fairfax, Sven-Otto Littorin, beordrat att över 60000 praktikplatser ska tas fram hos statliga myndigheter för att frisera "arbetslinjen" lite när övre medelklassen inte köpte sig så många pigor som han och Maud Olofsson hade väntat sig. Allt inför valet såklart.

Detta är precis
vad sossarna ägnade sig åt när de förlorade valet 2006 och som bland andra Sven-Otto Littorin ansatte dem stenhårt för. Nu gör han samma sak själv."No question now, what had happened to the faces of the pigs. The creatures outside looked from pig to man, and from man to pig, and from pig to man again; but already it was impossible to say which was which."

George Orwell

Kommentarer
Postat av: Gustav

Klockrent Orwellcitat.Fast jag undrar om det inte gäller alla riksdagspartierna i Sverige, inte bara moderater och sossar. De har triangulerat bort sig allihop och blivit en enda trist röra.

2010-02-27 @ 11:40:25
Postat av: Nicklas Eriksson

Jo det har de ju, men vi har ju redan ett tvåpartisystem, och då blir det de två största partierna man sätter standard efter...

2010-02-27 @ 11:47:58
Postat av: Putte Torild

Visst har S oppositionspolitik mest gått ut på att skugga M. Men det finns dock ett område jag fortfarande har åtminståne har ett visst förtroende för S och det är när det gäller arbetsmarknadspolitik. På detta område anser jag det fel att nämna S och M i samma andetag. Det Svett-Otto nu ägnar sig åt är att härska genom att söndra. Moderaterna skapar kaos på område efter område och deras mål är att förstöra varenda kollektiva lösning, som tagit 100 år att bygga upp. Det finns dock ingen opposition värd namnet och vi får börja från början med att gräva där vi står och hjälpa varandra och organisera oss så gott vi kan.

2010-02-28 @ 01:29:57
Postat av: Nicklas Eriksson

Ja, tja, vi har alla olika åsikter. Jag håller sossarna för att föra en prokapitalistisk politik, och den anser jag vara min största fiende. Så länge vi ser till rådande förhållanden idag/igår var de nog bra på det, men de hänger inte med i globaliseringen. Herregud, LO vägrar fortfarande att ändra sin organisationsmodell från mitten av 1800-talet trots att det leder till att man tappar medlemmar som min hund tappar vinterpäls och inga nya kommer till.

2010-02-28 @ 01:34:56
Postat av: Jimmy Windeskog

Lite of Tpoic, men filmen du tagit bilden ifrån är intressant då den har ett helt annat slut än boken. Undra verkligen om Orwell ville ha det så, det gör ju den historiska analysen boken trots allt är fullständigt fel.

2010-03-01 @ 12:52:40
Postat av: Jimmy Windeskog

Så får jag ju tacka för att du visar intresse för mig (senast om Leo Sundbergs "bok", som jag inte tror kommer).

2010-03-01 @ 12:54:46
Postat av: William

Kan du förklara för mig hur du kan försvara ett borttagande av RUT-avdraget? För det första så skulle det inte vara någon större överraskning om det visar sig i framtida utredningar att statskassan går plus tack vare dynamiska effekter, människor jobbar vitt istället för svart och fler blir anställda tack vare skattelättnaden. Vidare så har min mor som är barnskötare och ensamstående mamma (min yngre syster bor hemma.) numera råd att få hjälp med storstädning av lägenheten 1-2 gånger i månaden, nånting hon absolut inte hade råd med innan. Jag behöver väl knappast påpeka att barnskötare inte är någon övre medelklass, inte undre medelklass heller för den delen.Angående praktikplatserna, ja det är ett jävla påhitt.

2010-03-01 @ 22:38:23
Postat av: Nicklas Eriksson

Varför ska det till ett skatteavdrag för att folk ska följa lagen och inte anställa svart? Det är inget argument.Jag kan försvara det mycket enkelt: för det första är det inte är rätt alls att fattigt folk ska städa hemma hos mer välbeställda. Det går emot hela jämlikhetstanken som Sverige säger sig följa. Att det folket sedan får del av dessa fattigas skattepengar för att kunna köpa deras tjänster gör det hela ännu mer avskyvärt.Visst, ett tiotusental lär ha fått jobb, och det är ju bra, men som jag har spenderat ett halvt liv i branschen själv vet jag att det är mycket lätt att fastna i städträsket som ung utan utbildning. Och efter ett par årtionden kommer arbetsskadorna som ett brev på posten. Då är det med rådande lagstiftning i princip för sent att skola om sig eftersom du inte längre får CSN efter 45 och du går ett rätt tragiskt öde till mötes som mat till byråkratins kanoner.Vad kul för din syster att hon slipper hjälpa till att städa hemma, nu när det kommer en invandrarkvinna och städar hemma hos dem! Fast jag antar att hon inte gjorde det innan heller? Varför hjälper inte du din mor? De flesta av de här pig-företagen har heller inga kollektivavtal så pigan får inga pensionsavsättningar, inte mer försäkringar än arbetsköparen tar, inga garanterade löneförhöjningar med mera.Och allt till glädjen att få lägga av sina skattepengar till din morsa som uppenbarligen bor för stort och har en unge som inte pallar hjälpa till. Fy fan för folk som har tjänstefolk.

2010-03-02 @ 20:40:07
Postat av: William

Jag påpekar det för att det är en positiv effekt, att folk jobbar vitt istället för svart. Visst borde de göra det i alla fall men så ser inte verkligheten ut.Okej, så du baserar hela ditt resonemang och avfärdar nya jobb och bättre villkor för de som nu får pension med ett moraliskt argument att det är "fel" att köpa städhjälp. Härliga tider. Jag antar att du har något mot att gå på Mcdonalds också (Jävla överklassasen kan väl göra sina burgare själv eller?)Du ska väl skita i huruvida min syster hjälper till eller inte, hon kanske är handikappad eller alltför ung för att hjälpa till. (Det senare är fallet.) Det är rätt irrelevant för diskussionen.Självklart skulle jag kunna hjälpa till, men jag bor inte i samma stad så det är lite jobbigt om jag skulle behöva pendla för att städa hemma hos min mamma bara för att rädda nån stackars sate från att få ett jobb.

2010-03-02 @ 21:25:09
Postat av: Nicklas Eriksson

Du, killen. Jag har jobbat fackligt i städbranschen i antagligen fler år än halva ditt liv består av. Jag har sett vilka "bättre villkor" vita städare får, de är skit. Visst, aningen bättre än innan, men skit är skit i vilket fall som helst. Mitt beslut att säga nej till skattefinansierade pigor till bättre bemedlade som är för lata för att städa sina hem grundar sig uteslutande på känslan av skam det ger att ta reda på någon annans skit, någon frisk som lika gärna skulle kunna göra det själv, men har tillräckligt med pengar för att låta någon "hungrig" göra det. Det är fel. Orkar inte din morsa städa själv så bor hon för stort.Jag visste redan när jag skrev mitt svar till dig vad du skulle svara. Att du bor för långt bort, att din syrra är för ung (det tror jag fan inte på. Har man börjat skolan kan man hjälpa till med hemuppgifter, det dör man inte av).Det här är det vanliga man får höra av folk som försvarar återgången till 1800-talet. Men den här gången är det sämre: på 1800-talet gick inget av den magra lönen som tjänstefolket fick till att finansiera deras eget arbete.

2010-03-02 @ 21:41:37
Postat av: Michael Häggqvist

Hemtjänst då? Det är ju i PRAKTIKEN städare och pigor med annat namn.... Ska det tas bort också?De lagar ju mat och städar hos folk så vad är skillnaden?Liten i praktiken. Har många tjejkompisar som berättat om tafsande "farbröder" och släktingar till äldre som kommit med "erbjudanden" i samband med hjälpen.Personliga assistenter då?Jag försöker inte driva med dig utan undrar ärligt bara.Sen kan jag inte riktigt förstå att man är så emot serviceyrken. Jag bor i Kina och här är det miljontals människor som lever på det, och ingen ser ned på dem för det.Det hör nästan till en självklarhet att även de riktigt fattiga försöker att skaffa en barnvakt, "ayi", för några kronor som passar barnen.Vi har inte den lösningen eftersom jag vill vara hemma med vårat barn, men är det fel på de som har det så? Nej, absolut inte.När vi flyttar till Sverige så tar jag hellre ett städjobb än går arbetslös. Hellre mat på bordet än ideologisk kamp utan mat. Hellre kläder till min son än partipolitiska poänger.Men egentligen finns det en lösning på detta:Det finns en hel del pensionärer som inte har råd med hemtjänst och därför anlitar städfirmor (se dagens expressen), låt hemtjänsten bli GRATIS så vi slipper alla sjuka firmor och anställ de f.d städarna så de får ett tryggt jobb.Men tyvärr förblir de väl tjänstefolk i dina ögon eller?2010-03-03 @ 11:37:11
Postat av: Nicklas Eriksson

Det är inte samma sak, de är anställda av oss alla för att det finns ett behov av det och hjälper folk som inte klarar sig annars. Det är inte så att de springer runt och styr upp "livspusslet" för folk som gott skulle klara sig själva.Det är en suverän idé att ha avgiftsfri hemtjänst. Men det lär inte hända så länge vi bara har liberala partier och den meningslösa reformistiska socialismen att välja på.Michael, jag har själv aldrig HAFT annat än förbannade serviceyrken for crying out loud! I gymnasiet började jag städa på kvällar och helger och sen dess har jag försörjt mig på det, och som flyttgubbe och miljöarbetare. Och som städare jobbar jag denna dag som idag är. Alltihop service. Och det är helt okej.Men det är INTE okej att fattigt folk som bara har sina händers styrka att sälja ska förnedras att med sina egna skattepengar ska finansiera den där löjden Williams morsas och lata syrras lättare liv. Totalt fel. Bryter emot allt jag står för. Bryter mot alla tankar om jämlikhet och likhet mellan folken. Bryter mot socialismen. Det FINNS inga partipolitiska poäng att ta på den här frågan mer än för vämjeliga centerpartister och folkpartister - och för de äckligaste av allt: sosseriksdagsledamöterna som säger sig vara emot det men ändå har skattefinansierade pigor som gör fint i deras stora hem. De får mig att vilja spy, och det kryper av skam i skinnet på mig när jag hör dem på radion, trots att det är tre år sedan jag lämnade partiet.Det är inte i mina ögon som vi förblir tjänstefolk. Det är i beställarnas. Du verkar väldigt klassomedveten ibland om du inte fattar hur beställarna ser ner på de som utför tjänsterna.

2010-03-03 @ 18:49:15

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0