Piratpartiet pirater på riktigt!

Piratpartiet är totalt livsfarliga för de som inte har pengar.

Att rösta på ett parti vars ledare beskriver sig som monumentlat ointresserade av statsbudget och fördelningsfrågor är inte bra för någon annan än de som redan har pengar.

Piratpartiet har tagit ställning för och emot och är en lika genuin klassfiende som vilket annat liberalt parti som helst.

Jag visste att de inte räckte till. Har jag någonsin hört en oseriös förhandlingstaktik så är det Piratpartiets. Men de hycklar ju inte med att den bygger på svek, det gör de andra.

Kommentarer
Postat av: Calle

Det skrämmande är att de har sagt att de kommer rösta i alla andra frågor förutom Internet. Hur många procent av frågorna i EU-parlamentet handlar om Internet? Det är inte alltför många. I alla andra frågor vet väljarna inte vad de får - kommer Piratpartiet rösta för eller emot ökad federalism? För eller emot slopat jordbruksstöd? Ingen vet!Det enda hederliga för Piratpartiet vore attA) inte rösta i andra frågor än de som rör Internet,eller,B) Ha någon sorts demokratisk plattform utåt där väljarna kan bestämma vad Piratpartiet ska rösta i alla andra frågor

2009-05-17 @ 12:13:48
URL: http://www.callebergstrom.blogspot.com
Postat av: Nicklas Eriksson

Nej, ingen vet. Inte ens de själva, verkar det som om man ska döma av Falkvinge i Ekots lördagsintervju.Komplett vansinne att rösta på dem!

2009-05-17 @ 12:16:17
Postat av: Anonym

Får väl lyssna på herr Falkvinge och höra vad de planerar egentligen. Antagligen röstar jag på dem oavsett vad som kommer fram, eftersom de är de enda som verkar ha fattat sina kärnfrågor på djupet och står fast vid dem. Alla andra partier triangulerar sig till vansinne och/eller presenterar mest gamla partigängare som vill ha inflytande och poster. pp känns mer som amatörer med goda föresatser som vill taktiksatsa för sina syften och är ärliga med det. Det tilltalar mig mycket mer än politrukerna de andra partierna halat fram. När alla andra partier jag kan tänka mig är tveksamma på olika grunder är en ''dark horse'' det bästa valet. Om inte annat blir det lite oreda och det mår politiken bra av.

2009-05-17 @ 12:51:13
Postat av: Gustav

Mitt namn föll bort ovan, tyvärr. Inte så pålitligt det där att posta via mobil, verkar det som...

2009-05-17 @ 13:05:01
Postat av: Gunnar P

Håller med Gustav. Visst, de har inte åsikter i fördelningspolitiska frågor, men å andra sidan tror jag att argumentet i denna bloggpost är felaktig. Nästan hela våra liv är nu relaterade till integritet, och det är ju inte begränsat till internet heller. Extranets och statliga datbaser är del av nätverket, även om det (för det mesta) hålls separat. Många säger att PP är ett enfrågeparti. Tror knappast att något annat parti kan göra så mycket nytta på så många områden som PP just för att man skär bort det (relativt) oviktiga.Tycker det är helt rätt att inte välja höger/vänster i frågorna, så att man kan vara 100% ärliga. Ingen annan väljare än PP-väljare kommer kunna säga att de vet 100% vad deras parti kommer göra i nästan alla frågor och tankesatser som komemr upp.Skulle nya problemformuleringar uppstå så är partiet det mest demokratiska valet vi kan förväntas nå EU, så det går att påverka innifrån om man är medlem.Visst, de kan inte till 100% ge 100% av alla svenskar vad de vill ha, men inget parti kan göra det. De är väl långt ifrån perfekta, men samtidigt i en mycket högre klass än de etablerade partierna.Även om de inte får mer än ett mandat i EU, så hoppas jag att deras nuvarande framfart får gammelpolitikerna att uppdatera sig en aning.

2009-05-17 @ 17:36:22
Postat av: Nicklas Eriksson

Gunnar P: och vad är det argumentet då? Jag skriver ju bara det som piratpartiet själva säger genom sin partiledare.Socialistiska Partiet har precis samma åsikter i web-och integritetsfrågan plus ett program för hela resten av samhället."Ingen annan väljare än PP-väljare kommer kunna säga att de vet 100% vad deras parti kommer göra i nästan alla frågor och tankesatser som komemr upp. "Fast det vet ju inte de heller, eftersom Piratpartiet kommer att anpassa sig till situationerna som uppkommer.

2009-05-17 @ 17:42:39
Postat av: Kaysow

Man utgår ifrån partiets principer kring integritet och tar en ställning. I frågor som faller utanför de bitar partiet har ett program så köpslår man sig fram med rösterna för att i gengäld få större stöd för sina egna hjärtefrågor. Alla partier köpslår, PP är bara helt öppna med det. Så varje fråga som PP skulle ge bort till det block de stödjer hamnar i potten när det blir dags att rösta för upprivningen av IPRED. Det är ett fokusparti, det kommer man inte ifrån, så tycker man inte att frågorna på partiprogrammet är de absolut viktigaste så ska man rösta på några andra.

2009-05-17 @ 18:13:07
Postat av: Daniel

Tack för det här. Nu kommer jag definitivt inte rösta på PP utan V istället.

2009-05-17 @ 21:04:00
Postat av: Gustav

Jag får kanske nyansera mig lite mer här med tanke på det Gunnar P skrev. Jag tyckte hans inlaga kanske var lite väl rosande. Piratpartiet är för mig ett bra val för att de bryr sig om integritet och personlig frihet. De frågorna tycker jag är viktigare än många andra, eftersom de tillhör själva civilsamhällets kärna - när det är strid om dem, då kan jag leva med att välfärdssystemen förändras lite smått åt ena eller andra hållet, oavsett om det går på tvärs mot andra delar av min ideologiska inriktning. Om man därtill lägger att både Falkvinge och Engström såväl som många andra representanter för pp verkar vara rätt civilrättsligt liberala i många frågor räcker det långt för mig.Det är klart att deras representanter i andra frågor kommer att vara mer eller mindre höger eller mer eller mindre vänster, beroende på person. Det kan jag också leva med, men det är självklart att det kommer att finnas stora interna skillnader.Dessutom är det bra att ge de nuvarande - alldeles för maktfullkomliga och i ödmjukhet bristande - politikerna en näsbränna. Sen är inte pp alls något idealparti på många sätt, men jag tycker inte att man behöver vara heltäckande på så sätt som det hela tiden tjafsats om.För övrigt var tjatet om t ex klimatfrågor under lördagsintervjun fruktansvärt löjligt. Intervjuaren förutsätter liksom att det finns någon som vill förstöra världen och någon grupp som vill rädda den. Det är infantilism på hög nivå att föra diskussion på de premisserna. Samma visa fortsätter på andra områden, där man inte förmår hålla snacket på en mogen nivå utan drar till med konstiga överdrifter och målar upp onda och goda. "Knark och sexköp"-inlägget var också barnsligt moraliserande och dåligt. Ankdammen Sverige i ett nötskal.

2009-05-17 @ 21:30:39
Postat av: Nicklas Eriksson

Gustav: det är förmodligen för att du har ditt på det torra som du tycker att du kan kosta på dig det resonemanget, eller?Till alla piratpartister: sitt nu snälla ni, inte och slå er för bröstet och tro att ni gör något ingen gjort förr! Tror ni inte svenska folket har begripit det redan så överskattar ni nog era chanser på såväl EU-parlament som riksdag rätt rejält.Om, å andra sidan, svenskarna inte fattat kohandeln inom politiken kanske de förtjänar er?

2009-05-17 @ 21:58:27
Postat av: Jimmy Windeskog

Om inte annat priater på det sättet att de säkert snor en hel del unga nationalistiska röster på en total ickefråga.

2009-05-19 @ 17:03:09
Postat av: Frugan

Jimmy: Det skulle väl vara det som är bra med PP...

2009-05-19 @ 19:41:52
Postat av: Nicklas Eriksson

Håller med frugan. Risken är dock att PP går samman med lepenister eller annan nationalistisk röra i "frågor som de tycker är oviktiga".

2009-05-19 @ 21:10:44
Postat av: nyfiken

inser ingen att till rätt pris så konmmer alla vi väljer att vända kappan efter vinden, oavsett parti och frågor. finns det en uppstickare med en kanon ide, lyfts den personen fram i valkampanjen och när de vunnit kör de sitt vanliga lopp, och om det behövs hängs den stackare ut i massmedia som opålitlig och oseriös för att han/hon låvat för mycke partiet hålls utanför, och varför har de ett speciellt språk där uppe i toppen? när de ändå försöker tala till folket, kan det bero på att det skall krångla till det maximalt?

2009-05-31 @ 15:22:41
Postat av: WOMAN

Jag älskar denna blogg!

Kämpa på, du har rätt i nästan allt förutom det där med att sluta röka.

2009-06-03 @ 20:03:16
Postat av: Nicklas Eriksson

"inser ingen att till rätt pris så konmmer alla vi väljer att vända kappan efter vinden, oavsett parti och frågor."Nej, vi är ett rätt litet antal som inte fungerar så. Jag korrumperades inte av fyra års fackligt arbete på heltid utan avgick och gick tillbaks till mitt vanliga jobb igen och inte hade jag en krona mer i lön än vad mina arbetskamrater hade trots att ombudsmannen hela tiden tjatade om att jag skulle förhandla upp min egen lön. Jag säger inte att jag är immun, men jag hade trots allt kunnat komma rätt långt inom sossarna och LO. Det var dock inte rätt för mig, coh jag hoppade av. Jag är nog för mycket ideolog tror jag."varför har de ett speciellt språk där uppe i toppen? när de ändå försöker tala till folket, kan det bero på att det skall krångla till det maximalt?"Nej. Det beror på att "de uppe i toppen" utgör en egen politisk klass som oavsett parti eller fack/arbetsgivarförening främst ser till sina egna intressen. Den okunniga massan måste hållas okunnig och därför väljer man att prata över deras huvuden och uppmuntrar/väljer att avstå från att kritisera fördumningen av arbetarklassen.WOMAN: Tack. Varför har du den mailadress du lämnade? Den låter rätt intolerant?2009-06-03 @ 21:40:17

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0