Hälsningar från Olivier Besancenot.

HÄLSNINGAR TILL ARBETARINITIATIVETS

LANSERINGSMÖTE I STOCKHOLM 28 mars

 

 

Olivier Besancenot, NPA, Frankrike

 

Kära kamrater

 

Jag vill sända er allt mitt stöd och all solidaritet från NPA till det möte ni organiserar. I Sverige som på andra håll drabbas arbetare av förödande effekter från kapitalismens kris. Direktörerna och regeringen använder tillfället för att utlösa ett veritabelt socialt krig mot det vi vunnit, mot våra löner och arbetsvillkor. För miljoner människor framstår kapitalismen som ett skandalöst, exploaterande och odemokratiskt system. Ett system som inte kan gör mer humaniserat, mer demokratiskt eller reglerat. Mot detta börjar arbetare och ungdomen göra motstånd om det så är i Grekland, på Irland eller i Tyskland. Den 29 januari och 19 mars tågade nära tre miljoner arbetare i Frankrike efter att samtliga fackföreningar kallat ut dem mot avsked och för lönehöjningar.

 

 

Ett starkt tryck finns bland gräsrötterna för en återupptagen generalstrejk, så som var fallet i franska Västindien. Men de fackliga byråkraterna vill inte det.

 

 

Det är för att kämpa mot detta kapitalistiska Europa som NPA kommer att ställa upp i EU-valet, bedriva en kampanj för ett alternativt program till Europafördragen och uppmana till samordnade strider i europeisk skala. Den 4 april kommer vi att tåga tillsammans mot NATO i Strasbourg. Men vi hoppas intensivt att en starkare samordning utvecklas mellan alla antikapitalistiska partier och grupperingar som växer fram i Europa idag. Partier och grupper som helt oberoende av institutioner och regeringskoalitioner med socialdemokratin kämpar för arbetarnas Europa.

 

 

Lycka till med er kampanj

Olivier Besancenot

 


Ja vad ska man säga? Jag vet ett antal fackliga byråkrater här hemma också som behöver skrämmas. De som arbetar för LO såg tydligen Lundby-Wedins försvarstal igår som något slags upprättelse att döma av vad som skrevs på facebook. Jag såg det som ett slag i ansiktet. Svensk fackförening är snart fullständigt sammanvuxen med kapitalet. Usch och fy.Kommentarer
Postat av: Jimmy Windeskog

Blir det några listor att skriva under?

2009-03-30 @ 12:33:13
Postat av: Nicklas Eriksson

Fråga RS om det, det är de som brukar köra med sina förbannade listor hit och dit hela tiden.

2009-03-30 @ 12:38:45
Postat av: Jimmy Windeskog

Jo, men nu är ni ju organisationskamrater i form av en gemensam valsamverkan. Då kan det vara intressant om ni också skall ställa upp på dessa listor.

2009-03-30 @ 14:06:38
Postat av: Patrik

Enighet Nicklas, enighet. Sluta snacka skit om RS med nån förbannad nationaldemokrat.Nu tycker jag det är upp till oss alla att ligga på för att AI ska fixa en vettig hemsida. En jäkla blogg med bara plattformen på duger knappast. :S

2009-03-30 @ 14:08:07
URL: http://campkent.wordpress.com/
Postat av: Nicklas Eriksson

Mja, fast brukar inte RS vara de enda som kör med listor fram och tillbaka då? Jag tycker inte att det är skitsnack utan sanning.Sen om det är listor till valet du tänker på - jag har ingen aning, jag är inte inblandad i det.Men jag förstår vad du menar.

2009-03-30 @ 14:21:14
Postat av: Jimmy Windeskog

Lyssna nu på vad farbror RS ger order om, inte föra sansade samtal med demokratiska motståndare!

2009-03-31 @ 14:27:53

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0