Bort med rötäggen inom poliskåren!


Jag är inte ett dugg
förvånad över den rasism som kommit i dagen hos malmöpolisen. Som resande i en fotbollsklack möter man "Sweden´s finest" över hela landet, och på en del ställen utmärker de sig genom att vara riktiga svin.

Helsingborg, Kalmar och Västerås- polisen har hittills varit de värsta av dem alla. Man blir kallad för precis allt möjligt av killarna i blått med pistoler, batonger, pepparspray och skallgalna schäfrar som skriker rätt ut, pissar på sig av stress och gör volter i kopplen, bara för att man har kommit till deras stad för att se på en fotbollsmatch. Den som tror att bara så kallade huliganer bär ansvaret när det blir bråk på läktare har aldrig varit nära när piketpolis från en småstad gör chock.

Sådana här element inom kåren måste bara bort. De kan inte tillåtas att vara poliser med de åsikterna om människor, svenska medborgare ska kunna känna sig säkra på att slippa nedsättande tillmälen, fysiskt våld och liknande när de omhändertas av polis för vilket brott det vara månde!

Vad skönt det måste
vara för de ändå vettiga poliser jag vet finns (K och J, jag menar er!) där ute att slippa blandas ihop med såna här halvnassar.

Börja med att ge de här sparken så fortsätter vi sedan.

Kommentarer
Postat av: Martin

Sitter precis och lite nostalgiskt lyssnar på "49 celler" med KSMB och kan konstatera att vissa saker ändras aldrig. Vissa problem har vi inte kommit någonstans med.

2009-02-05 @ 12:44:21
Postat av: Jimmy Windeskog

De enda felen i det som hät i detta är två...1. Poliserna var alltför snälla i sina uttalanden om dessa kravallungar.

2. Polisledningen som kränker sina underställda - de borde avsättas omedelbart.Folk håller med Malmöpolisen, det är bara PK-maffian som reagerar mot detta folkliga uttryck.

2009-02-06 @ 11:21:16
Postat av: Nicklas Eriksson

Jimmy, du är väl aktiv antirasist? Det har du själv påstått just på denna bloggen. Hur kan du då tycka att polisernas rasistiska uttalanden var "för snälla"?De hotade med att slå en (förmodligen) svensk medborgare tills han blev steril. Och även om han inte var svensk medborgare så är det alldeles oacceptabelt. Vet du varför? För att det är mot en väldigt relevant paragraf i polislagen.

2009-02-06 @ 18:56:33
Postat av: Per

Leffe GW bör under ett halvår få all makt över svensk polis, sen är saken biff.

Jimmy

Du ska inte söka jobb? Eller är det för höga intagningskrav?

2009-02-06 @ 22:17:00
Postat av: Nicklas Eriksson

Det krävs körkort och minst G i alla ämnen. Sedan går de väl en hel del på personlig lämplighet, så ett medlemskap i (ND) sitter väl inte i vägen med tanke på vad vi har fått höra.Skandal att det inte blir åtal. "Inget tjänstefel eftersom det inte var kopplat till tjänsteutövning". Bah! Bara att uttrycka sig så ska vara tjänstefel för en svensk polis!

2009-02-06 @ 22:44:35
Postat av: HenrikP.

Tre inringare i "Ring P1" ansåg att poliserna hade rätt att uttala sig olämpligt om dessa ungdomar....alla tre hade invandrarbakgrund. Att kalla människor det dom liknar/beter sig som kan inte vara helt fel vare sig de är svenskar,araber eller marsmänniskor.

2009-02-06 @ 23:30:26
Postat av: Nicklas Eriksson

Jaha, så att vara invandrare skulle per automatik skydda mot att vara dum i huvudet som dessa tre uppenbarligen är. Är det vad du säger, Henrik?Tror du att dessa på något enda sätt var representativa för "invandrare" bara för att de ringde till "Ring P1"?De kan ju anse vad de vill, polislagen ger dem inte rätten. Att en korrupt utredare inte kan läsa lagen på ett sätt som garanterar att våldsmonopolets yttersta utövare inte missköter sitt uppdrag är en skandal nästan lika stor som den ursprungliga.

2009-02-06 @ 23:33:57
Postat av: HenrikP.

Tror Expressens nätpoll visade 70/30 till polisernas fördel. Är det någorlunda representativt för svenska folket enligt Nicklas? Finns det någon trötthet bland folk på att dessa "ungdomsgäng" som uppför sig som ligister tar över och inte straffas hårt nog? Varför tror du polisen uttalar sig som de gör? Kanhända ser de mer av verkligheten än du och jag?

2009-02-07 @ 00:17:09
Postat av: HenrikP.

Jag tror de tre inringare var representativa för de skötsamma invandrare som kom under 60- och 70-tal.De vill knappast bli hopbuntade med de ligister som härjar i våra domstolar idag. Eftersom du inte lyssnade på programmet kan jag upplysa dig om att de lät långt ifrån "dumma i huvudet"

2009-02-07 @ 00:23:25
Postat av: Per

Ring P1 beskrevs, mycket träffande av en kamrat som "Kadaverpensionärerna och rättshaveristernas media".http://sydsvenskan.se/sverige/article411450/Neger-Niggersson-figur-i-polisens-internutbildning.htmlFrån klarhet till klarhet. Om de vill ha hjälp med värdegrund och upprensning så skulle kunna tänka mig lite distansarbete istället för de grovjobb jag brukar ha.

2009-02-07 @ 02:33:41
Postat av: Jimmy Windeskog

"Jimmy

Du ska inte söka jobb? Eller är det för höga intagningskrav?"Jag är nog för akademisk för poliskåren, men jag kanske skulle kunna bli operativ chef?

2009-02-07 @ 08:48:03
Postat av: Jimmy Windeskog

"Ring P1 beskrevs, mycket träffande av en kamrat som "Kadaverpensionärerna och rättshaveristernas media". "Tja, så kan man iofs se ner på vanligt folk. Jag väljer att inte göra det.

2009-02-07 @ 09:35:09
Postat av: Nicklas Eriksson

Det är inte representativt för fem öre med vad tidningars polls visar. De kan ge en hint, visst, men de kan och får, aldrig misstas för vetenskapligt underbyggd fakta.Och bristande intelligens och talfel behöver heller aldrig sammankopplas. Några av de "skötsamma" (ha! som om alla skulle vara det!) invandrare som kom hit på 60-och 70-talen och deras barn är ta mig fan ännu äckligare än vanliga svenska falukorvsfascisterna. De har byggt sig ett bra liv, den insatsen kan aldrig förringas, men det fula med dem är att de tror att de som kommit senare inte vill arbeta. De begriper helt enkelt inte hur det är idag, när det inte står bussar från hamnen, Volvo, ABB, Atlas Copco, SAAB, LM eller SKF vid hamn eller flygplats och väntar på dem.Min egen svärfar och hans bror hade arbete ett par dagar efter att de kom, men de har aldrig förfallit så djupt att de inte begriper att samhäller har gjort det. Och anklagar inte sina kamrater för saker som inte står inom deras kontroll.Jimmy, du som polischef? Ärligt nu!

2009-02-07 @ 10:33:01
Postat av: kristian svensson

De som tycker att det är rasism att kalla någon för apa, ska nog rannsaka sig själv, Nicklas är det så att du tycker att vissa människor står så nära apsläktet så att man inte får kalla dem för apa? Jag har många gånger kallat kompisar när de gör något korkat för apa! Det är inte det minsta rasistiskt! Men ser man svarta som närliggande apsläktet så är det klart man drar den parallellen automatiskt! Så vem var rasist nu niclas?Nu kommer iafall Resident Evil 5 om en månad så man kan avreagerar sig lite och döda afrikanska zombies :)

2009-02-07 @ 12:22:17
Postat av: Nicklas Eriksson

Oooh, där fick du mig minsann, det måste ju vara JAG som är rasisten! Kä- kä- kä- kära nån då!Eller inte.Kristian: Det finns ett enkelt test du kan göra som säkerställer huruvida svarta tar illa vid sig av att bli kallade för apa. Gå helt enkelt fram till en människa som du inte känner (och därigenom vet att du är för bakom för att ha tagit till dig en bra uppfostran) och kalla denne för apa så får du se vad som händer=)Sluta påstå att du har kompisar, både du och jag vet att det inte är så.

2009-02-07 @ 13:51:52
Postat av: kristian svensson

Vet inte riktigt varför jag skulle gå fram till en slumpmässig svart och kalla honom för apa? Vad skulle det vara bra för? Tror du att det gör någon skillnad med ditt lilla test om jag går fram och säger samma sak till en vit?Jag framhäver fortfarande att du ser en koppling mellan ordet apa och svart, varför skulle du annars föreslå att jag ska testa att säga apa till just en svart person.Att däremot kalla korkade människor för apa kan jag gärna göra, fotbollshuliganer, människor som kastar sten på polisen och förstör andras egenom etc. Men ordet apa syftar inte just på att de är svarta och har något gemensamt med apor, vilket du gärna vill få det till. Därmed har vi utrett att det ALDRIG kan vara rasistiskt att kalla någon för apa, för det har inget med hudfärgen att göra om man blir kallad för apa, utan med sitt uppförande.

2009-02-07 @ 16:02:47
Postat av: Nicklas Eriksson

För att testa din tes kanske? Och nej, ta ingen slumpmässig utan största snubben du kan hitta. Det är inte säkert att en liten tjej vågar klippa till dig.Ja, kära nån, det är det säkert bara jag som gör... Och det är säkert mitt fel också.Jodå, det kan det, och det ändras inte bara för att du anser det. Flera hundra års slaveri, ännu längre underordnande för den svarte mannen och lika lång tids karikatyrer och jämförelse av svarta med apor motsäger dig där.

2009-02-07 @ 17:55:56
Postat av: HenrikP.

Men finns det inga jobb är väl det en dålig ide att ta hit 100 000 arbetssökande? De bör väl därtill konkurrera med de svenska arbetarna som nu varslas.Som Albert (inringaren i P1) sade: "Varje socken måste kunna ta hand om sina egna tiggare"

2009-02-07 @ 19:27:29
Postat av: Per

HenrikP mfl

Arbetsökande är för kapitalistiska ideologer arbetskraftsreserv. En lämplig arme som ska finnas och som staten ska serva dem med. Det har inte ett skit med invandring eller flyktingmottagande att göra.

Att använda ord som socken och tiggare tyder ju på lite olika saker

2009-02-08 @ 02:40:10
Postat av: HenrikP.

Per:

Att använda uttryck som "Kadaverpensionärer och rättshaverister" tyder ju också på lite olika saker.... tror knappast din ev. hjälp med värdegrund och upprensning skulle märkas alls.2009-02-08 @ 21:58:42
Postat av: Per

Jag är ju mer i takt med tiden. Om du visste vad den skulle märkas. Skulle kunna tänka mig lite andra metoder också. Obligatoriska saker ,mycket gående patrullering, två och två, aldrig fler än två, mycket förort, mycket sena kvällar, skiftjobb, varannan helg, mycket skolinformation om trafiksäkerhet, inga heltidstjänster i piketen, utan det ska varvas med skolinformation om trafik, avskaffande av NI, obligatorisk samhällsdiskussion varje vecka osv, de ska helt enkelt göras mer kundanpassade och kunderna är inte politiker, marknaden eller nåt annat trams utan folket. Ett nytt fräscht varningssystem för övertramp i tjänsten, 3 varningar sen är man väck, ingen jävla omplacering utan det är kicken med dåliga vitsord.

2009-02-09 @ 02:09:25

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0