Hur man skiter där man äter.

 

Den här bilden lade moderaterna upp när det begav sig. Nu har Jan Hallberg (M) i Göteborg sagt ja till vägtullar.

Kan du lita på en moderat?


Kommentarer
Postat av: Patrik

Ang. biltullar har jag förvisso ingen stark åsikt åt endera håll men det är sjukt hur politiker behandlar FÖRTROENDET, som ett politiskt mandat innebär, som en carte blanche att med inte mer en minsta möjliga partiideologiska styrning fatta beslut helt och hållet efter eget tyckande. Vad vi behöver är domare som har makten att döma ut politiska beslut om de går emot den politik som det aktuella partiet säger sig föra. :D

2009-08-30 @ 19:33:37
URL: http://campkent.wordpress.com/
Postat av: morpheo

Han verkar inte ha insett det själv (:http://www.janhallberg.se/pages/default.asp?SectionID=2167 - "Jag säger ”Nej” till biltullar och cykelbro över Göta älv och ”Ja” till en ny älvförbindelse med Hisingen, ”Ja” till skyttel mellan älvsstränderna,” Ja” till parkeringsgarage under Heden"

2009-08-30 @ 21:41:26
URL: http://blog.allende.se
Postat av: arnold

patrik> det är hur representativ demokrati fungerar. alternativet vore att lägga ner riksdagen å besluta saker genom folkomröstningar.det tog schweiz fram tills 1990 att införa kvinnlig rösträtt på det sättet, så ja föredrar faktiskt vårt...

2009-08-30 @ 21:53:33
Postat av: Patrik

Arnold, ja det är så den representativa demokratin fungerar, men det är knappast så den är tänkt att göra det. Politiker går till val på uttalade åsikter och politiska program, när/om de sen flummar loss och beslutar helt efter eget huvud (i motsats till vad de gick till val på) så är det fanimej inget representativt kvar där.Som sagt, ett mandat är ett förtroende för att genomföra den politik man gått till val på, det är inte en carte blanche för vad fan som helst.

2009-08-30 @ 23:21:18
URL: http://campkent.wordpress.com/
Postat av: Nicklas Eriksson

arnold, en eller ett par kantoner har avskaffat den kvinnliga rösträtten igen efter det.Jag tycker du har fel angående det du skriver om alternativet. Det finns gott om alternativ. Säger inte att alla är bra, men ett vore, som Patrik skriver, att införa riksrätten igen. Dess uppgift skulle vara att vid straffansvar hålla folkvalda ansvariga för sina gärningar.KU som vi har nu är ett jävla skämt, man får inte ens någon sanktion om man inte dyker upp om man är kallad, KU saknar möjlighet att utkräva sådant.En annan är avskaffande av parlamentet och folkligt självstyre.

2009-08-31 @ 21:40:57
Postat av: Nicklas Eriksson

"införande av" ska det såklart stå mellan "och" och "folkligt"...

2009-09-01 @ 08:50:06
Postat av: Per

Behöver jag ta upp vilka som införde en skatt på trafikförsäkringen? Och en avgift när man ställer på bilen?

Men det sjukaste är ju att de alltid klagar på parkeringsvakter, men hyllar biljettkontrollanter i kollektivtrafiken.

Biltullar är skitbra, det är nåt som bara drabbar de som bor där det finsn en fungerande kollektivtrafik. Och om man som hantverkar får jobb innanför så är det ju bara för företaget att betala. Mycket hellre biltullar än höjda bensinpris, som alltid drabbar knegare på landsbygden hårdast. Även smockfullt med fartkameror till Askim, Billdal ocha ndra rikemansförorter. Där skulle de ju göra nytta, tillskillnad från de fartkameror som sitter i glesbygden.

2009-09-04 @ 00:27:37
Postat av: Nicklas Eriksson

"Och om man som hantverkar får jobb innanför så är det ju bara för företaget att betala."Eller också slipper företagen betala eftersom det inte är de som är problemet utan de som bilpendlar, oftast en och en i samma bil."Mycket hellre biltullar än höjda bensinpris, som alltid drabbar knegare på landsbygden hårdast. Även smockfullt med fartkameror till Askim, Billdal ocha ndra rikemansförorter. Där skulle de ju göra nytta, tillskillnad från de fartkameror som sitter i glesbygden."Amen to that!

2009-09-04 @ 08:12:09

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0