Folkpartist så in i bänken pwwnd!

Folkpartisten Lars Hansson i Lund kommer pösandes till barnen på nedlagda och ockuperade fritidsgården Romano Trajo och ska ge dem en lektion i sin borgerliga svennedemokrati men blir på ungsvenska så in i helvete ägd att det inte är klokt! Snacka om vem som har lärt sig om demokrati och vem som inte har gjort det! Kursiv skrift inklippt från Sydsvenskan.

" Sydsvenskan sammanförde barn- och skolnämndens ordförande Lars Hansson (FP) med tre av de berörda barnen och fritidsansvarige Rickard Persson.
GA_googleFillSlot("SDS_Artikel"); if ($("#google_ads_div_SDS_Artikel").length > 0) { $(".ad_article").css('display', 'inline'); }

LUND. – Ni kan inte stänga vårt hem!

– Respekterar ni inte demokratiska beslut?

På en soffa i Borgarparkens bygglek går diskussionens vågor höga. Ingen ser ut att ge sig men Lars Hansson säger sig ha fått något att fundera över efter mötet.

Mariam Bandeily, 15: - Jag har gått på Romano Trajo sedan tvåan och jag fattar inte varför ni lägger ner. Det är mitt hem och de som går dit är mina bröder och systrar.

Lars Hansson: - Det handlar om att använda pengarna bättre. Vi kan inte ha samma verksamhet på många olika ställen. Ni kan gå till Sankt hansgården eller hit till byggen eller till Fäladsgården.

Hossein Muhammed, 12: - Vi vill inte gå hit. Det finns inget som Romano Trajo. Vi som bor på Magistratsvägen vill ha ett ställe som är nära.

Lars Hansson: - Men hit eller till Sankt Hansgården är det ju bara några hundra meter. Är det lokalen det handlar om?

Lydia Woldemariam, 11 år: - Ja det är det. Det går inte att förklara. Det är som vårt hem ni har tagit.

Lars Hansson: - På Romano Trajo fanns få inskrivna barn. Det gjorde att det gick med stora underskott. Man använde pengar man inte hade.

Mariam Bandeily: - Hur många inskrivna vill ni ha? Vi är många som gick dit utan att skriva in oss men det kan vi göra.

Rickard Persson: - Det är bara de yngre som är inskrivna. Ni som är äldre ska gå till fritidsgården.

Mariam Bandeily: - Där är man inte lika välkommen och dit kan man bara gå på kvällen. Vi som är över tolv har ingenstans att gå efter skolan.

Lydia Woldemariam: - Jag kommer att sitta i trappan och vänta.

Sydsvenskan: Vad brukade ni göra på Romano Trajo?

Mariam Bandeily: - Vi diskuterade allt, livet efter döden och sånt. De som ville gjorde läxor. Vi hade ett tjejrum där vi dansade.

Rickard Persson: - Det känns som ni har känt trygghet där. Vad kan vi göra för att ni ska trivas här eller på fritidsgården?

Mariam Bandeily: - Det vet jag inte. Jag vill bara ha Romano Trajo kvar. Och jag kommer att gå dit igen, jag struntar i om polisen kommer. Ni kan inte stänga vårt hem.

Lars Hansson: - Har du inte lärt dig om demokrati i skolan? Inser du inte att ni utnyttjades av folk utifrån som ville ockupera? Genom att ställa upp för dem gör ni skit för er själva.

Mariam Bandeily: - Vadå demokrati? När är det val nästa gång? Då kommer nog inte du att få sitta kvar. De som ockuperade var våra vänner.

Rickard Persson: - Men de var inte från Norra fäladen.

Lars Hansson: - Vi vill att ni ska vara med och påverka så att allt blir bra. Det har cheferna här på norr fått i uppdrag att se till. Jag tror att ni kan komma fram till något tillsammans.

Hossein Mohammed: - Vi vill bara ha Romano Trajo kvar! Ingenting annat!"

 

Om nu folkpartisten verkligen går hem och funderar, det är något annat det. Mer troligt är väl att han står och smyger och ser på med njutning i kulisserna nästa gång Romano Trajo ockuperas och poliserna kommer och misshandlar dem som är där. 

Kommentarer
Postat av: Will

När man är 12 så kanske man inte har ingående kunskaper i ekonomi (Hushållning av begränsade resurser.). Att de därför lackar när en verksamhet som går med underskott stängs är därför förståeligt, trots att det bara är ett par hundra meter till nästa gård.Att vuxna män inte kan se kopplingen är däremot tråkigt.

2009-08-22 @ 20:20:23
Postat av: Patrik

Knappt så jag trodde det var sant när jag läste artikeln. Ibland tycker Gud om en... :DSkrev själv om det btw. http://campkent.wordpress.com/2009/08/22/romano-trajo-ar-vart-hem/

2009-08-22 @ 20:32:41
URL: http://campkent.wordpress.com/
Postat av: Nicklas Eriksson

"Att vuxna män inte kan se kopplingen är däremot tråkigt."Surt att din gubbe blev ägd eller..?2009-08-23 @ 00:21:11
Postat av: Will

Han är ungefär lika mycket min gubbe som Wanja är din tant.

2009-08-23 @ 14:52:16
Postat av: Nicklas Eriksson

Ja det var tydligen surt ja...

2009-08-23 @ 21:23:02

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0