Blåvit komik!

Det är rätt lätt att inse att Zvi Mazel inte bara är konstkritiker utan även en gudsförbannad lögnare när han i intervju påstår att "85 % av svensk press ägs av socialdemokraterna eller fackföreningsrörelsen".

Däremot kan det inte vara lätt för den israeliske journalist och utrikeskorre som är satt att bevaka Sverige och som var med i P1 morgon igår 25/8 när han trodde att israelisk pressfrihet är ännu lite större än i Sverige eftersom "tidningarna i Israel är privatägda".

Say what? Vad har hänt med att göra lite research på landet man ska bevaka, och särskilt på kollegorna?

Jag visste inte att
den kungliga familjen Bonnier samt norska mediekopncernen Schipsted räknades som kooperationer! Kan vem som helst köpa in sig?PS: läste att
den store israelvännen och uttalade liberalen Magnus Betnér får skit för sina judeskämt också. Hittar ingen länk, men det är allmänt förekommande i bloggosfären så ni får leta. Stor komik är det i alla fall.

Kommentarer
Postat av: morpheo

Intressant att läsa Magnus utspel den här frågan. Jag har tyckt han var rolig tidigare, men det är väl numera ganska uppenbart att han dels snott det mesta av sin komedi från George Carlin och dels tappat bort förmågan till analys någonstans på vägen. Tröttare tirader är svåra att hitta.

2009-08-26 @ 09:07:46
URL: http://blog.allende.se
Postat av: Tim Gibran

Är judeskämt OK nu ? Hur naiva (?) får vi vara. Med en jättepotentiall för nassar att väcka till liv antisemitismen ordentligt och och rida på den ska vi GE FAN i etniska skämt. Bemöt dem, döm ut dem. Var är våra historiska erfarenheter när vi behöver dem ?

2009-08-26 @ 09:19:21
Postat av: Gustav

Hmm.. okej, Wall of text incoming.Betnérs åsikter var på det hela taget faktiskt bland de bättre inläggen jag läst hittills och varför han skulle ha problem med analysen, som morpheo skriver, det begriper jag inte. Han är ju dessutom både en vän av och samtidigt en kritiker av Israel, som inte alls stödjer deras vansinnigheter utan tvärtom själv kommit i klammeri med överspända soldater när han varit för frågvis på plats. Om jag nu inte alldeles tappat minnet och fattningen.Det verkar för övrigt som det blivit lite av en klassisk sidväljarkonflikt det här. Är det ingen som är med på att man samtidigt kan hålla med om att...i) Aftonbladets artikel var dålig och spekulativ och sammankopplade i stort disparata händelser med 17 år emellan, men inte fasen var den på allvar antisemitisk.ii) Det vore önskvärt att utreda hur det egentligen står till med olaglig organhandel i Israel, eftersom sådan uppenbarligen förekommer. Inte minst pga skapade brister på donatorer genom tro på töntig blodsmystik.iii) Israel skall ge fanken i att försöka påverka andra länders regeringar apropå vad tidningar i dessa länder skriver.iv) Det bör gå att omnämna Israel på precis samma grunder som t ex Kina eller Kosovo när det gäller misstankar om organstölder. Det skall inte vara frågan om några dubbla standarder.v) Det är trots allt förståeligt att judar kopplar ihop sådana här historier med gamla "blood libel"-myter och tar åt sig, även om grund för det hela kanske egentligen saknas.iv) Det är tydligt att sådana här diskussioner drar fram såväl riktigt obehaglig antisemitism som vettig och relevant kritik, särskilt i kommentarsfält här och var. De två kategorierna gäller det bara att inte sammanblanda....? Det där är bara ett antal av de åsikter jag själv har i frågan, men de går att kombinera med många fler.Bara för att man tycker att Aftonbladets artikel var värdelös betyder det ju inte att man tycker att den iraeliska hållningen på något sätt är vettig. Det blir lite mycket av fotbollsmatch med två klackar som gapar på varandra.Och jag tycker att man skall få skämta om precis allt. :P

2009-08-26 @ 14:37:21
Postat av: Nicklas Eriksson

Jag håller med Gustav, Tim. Det är inte en stats eller folkgrupps sak att (försöka) censurera den humor de inte gillar.Men artikeln var inte Aftonbladets utan en frilandsjournalists.Om Israel inte har något att dölja, varför pissar de då på sig när ämnet kommer upp? Dags för ett citat av Nationalteatern: "För den som själv har nåt att dölja ropar på förstärkt polis. Propagandaapparaten(!) skyddar dem på alla vis. Miljonärerna och skattefifflarna går fria, de handlar aldrig bara för en tia. Klasstillhörigheten är plötsligt en förmildrande omständighet..."2009-08-26 @ 16:57:43
Postat av: Johannes

Nicklas, förlåt för lite OT men, nog att Betner är liberal men så Israelvänlig är han väl ändå inte? Sett på hans blogg bland annat där han kritiserar Israel rejält och i ett Stockholm live (finns på min blogg ifall man scrollar ner lite) så sågar han Israel fullständigt. Den uppfattningen har iaf jag inte alls fått, snarare tvärtom. Jag kan givetvis ha helt fel. Ta gärna bort kommentaren, bara blev lite osäker på just det.

2009-08-26 @ 17:12:22
URL: http://hannes2.blogg.se/
Postat av: Nicklas Eriksson

Äh, nej jag vet. Men han var här en gång pissed as hell när jag skrev det, och jag gillar honom inte, så det vore kul att reta honom lite mera:).

2009-08-26 @ 19:29:23
Postat av: Johannes

Jaha ok, då förstår jag=).

2009-08-26 @ 20:10:36
URL: http://hannes2.blogg.se/
Postat av: Martin F

@ Tim GibranHumor begränsas lyckligtvis inte av olustiga människor bedömer som smakligt eller inte. Att judar själva skämtar om judar är ett känt faktum. Det finns ett jätteroligt avsnitt av Seinfeld när man tar upp ämnet när Jerry misstänker att hans tandläkare bara konverterat för att få dra skämt om judar.

2009-08-27 @ 11:23:55
Postat av: Nicklas Eriksson

Martin, jag misstänker att vissa skulle stämpla underbare Jerry som "självhatande". IDF:s och JDL:s finest brukar göra det med judar som säger något de inte gillar. OBS: Tim Gibran, notera att jag inte räknar dig till den illustra skaran.

2009-08-27 @ 19:54:01

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0