Moderat på upptäcktsfärd!

En liten riksdagsmoderat har upptäckt att stora världen inte är som Täby Centrum en fredagskväll. Vad hade han väntat sig? Han tog bilder på en diktator i ett land med tvivelaktig demokrati.

I en perfekt värld hade väl Mugabe signerat bilden också. Underligt att han uttalar sig som han gör, för moderaterna har traditionellt aldrig haft något emot diktatorer, och när det begav sig var deras ungdomsförbund öppet nazistiska.

Kommentarer
Postat av: Daniel

Vissa är faktiskt bevis på att flumskolan uppenbarligen existerar.

Nu ska han skriva ett brev till Singapores premiärminister om detta och att Mugabe har fritt tillträde till landet. Han har inte förstått att Singapore är en enpartistat. Ett väldigt stabilt och framgångsrikt sådant. Precis som liberaler vill att stater ska vara. Framgångsrika enpartistater. (vissa liberaler hyllar/de ju kina, singapore, chile en gång i tiden, indonesien m.m.)

2009-04-15 @ 09:52:25
Postat av: Calle

Jag vet inte om det har så mycket med att han är moderat att göra. Låter mer som ett vanligt, naivt beteende från någon som är van med att ha ett tryggt, förlåtande och säkert liv i Sverige. Det finns ju massvis med exempel på svenskar (och säkert folk från andra länder också) som besökt exempelvis Singapore och hamnat i problem.Daniel, de flesta länder lyfter fram Kina när man gör någonting bra (öppnar upp ekonomin och minskar fattigdomen) och riktar kritik när man gör dåliga saker (censurerar Internet).

2009-04-15 @ 12:41:12
Postat av: Calle

Det ska inte stå länder, utan liberaler.

2009-04-15 @ 12:41:40
Postat av: Nicklas Eriksson

Är du säker på det Calle?Jag vågade fan inte ens ta kort på carabinieri i Rom med tanke på vad de har utsatt en i Halmstad bosatt vän till mig för.Daniel: ;)

2009-04-15 @ 21:38:04
Postat av: Daniel

@CalleVi har alltid JSvH:s välkända kolumn i metro att luta oss mot när det gäller den borgerliga/liberala synen på diktaturer.

Man brukar inte ta upp censur m.m. i kina när man pratar om hur bra det landet är när man vill skapa affärskontakter. För övrigt så har det visat sig att vi är inte så långt ifrån samma censurnivå i EU/Sverige som i Kina. Vi har t.o.m. sprungit om i vissa avseenden och närmar oss Nordkorea i snabb takt. Men det är väl det nya framtidslandet för konservativa.

2009-04-16 @ 09:37:59
Postat av: Tiger

Nicke, det är "underligt" att Schulte uttalar sig negativt om Mugabe?Jag är väl medveten om att även moderaterna har sina skelett i garderoben. Liksom alla de etablerade partierna. Men när det gäller just Mugabe och kopplingar till Sverige så faller skuggan snarare på socialdemokratin. Förhoppningsvis var det på grund av okunskap och/eller naivitet som svenska socialdemokrater romantiserade revolutionärer som sedan blev diktatorer som Mugabe och Castro.Denna idag aningen komprometterande revolutionsromantik brukar jag sällan ta upp när jag diskuterar politik med socialdemokrater eftersom det sannolikt säger rätt lite om vad dagens sossar egentligen tycker. På samma vis är det såklart så att Schulte inte gillar diktatorer. Det kan du väl ändå inte tro på allvar?

2009-04-16 @ 15:02:27
URL: http://www.moderskeppet.blogspot.com
Postat av: Nicklas Eriksson

Nej, inte att han slår ned på Mugabe. Den som INTE gör det kan ju inte vara rätt i huvudet, så det är lätta poäng. Dessutom påstås Mugabde ju ha kopplingar till något som med lite god vilja skulle kunna fås till någon form av vänster, så nej inte underligt.Precis som det inte är underligt att du tar upp Castro (som jag personligen inte är speciellt förtjust i, men av andra orsaker än du säkerligen). Liberaler har alltid varit kritiska till diktatorer som inte gillar liberaler. Heller inget underligt.Men moderaterna har inga "skelett i garderoben". De har aldrig gjort upp med sitt mörka förflutna, de har faktiskt inte ens visat intresse av att vilja i och med sitt medlemskap i IDU, deras international.Den innehåller en del partier som ännu är öppet fascistiska.Svenska socialdemokrater ja. Vad de tycker och drömmer om ska man inte ta allt för hårt på. Vissa av dem tycks ju tro på Mona Sahlin;)Nä som sagt, moderaterna gillar inte diktatorer som inte gillar liberaler. Övriga har de inga bekymmer med.

2009-04-16 @ 15:52:19
Postat av: Carl

...samtidigt som vi inte ens skall försöka oss på att nämna de diktaturer som svensk vänster stöttat genom åren.

2009-04-21 @ 01:16:09
URL: http://cvadraten.blogspot.com
Postat av: Nicklas Eriksson

Tja Carl, knappast min del av vänstern. Trotskiternai Sverige tog tidigt avstånd från öststaterna. För att inte prata om den frihetliga vänstern!Du verkar som en av dessa amatörer som tror att all vänster är detsamma och att att allt som kallat sig socialistiskt faktiskt har varit det.

2009-04-21 @ 14:41:42
Postat av: Carl

Ånej, mina käre vän, en amatör skulle säkerligen icke lagt märke till att det även inom den svenska vänstern finns olika falanger. När jag pratar om svensk vänster syftar jag på etablissemanget, inte nödvändigtvis på pöbeln och de utbrytargrupper som figurerar.

2009-05-17 @ 22:03:24
URL: http://cvadraten.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0