Borgerlig kamplusta part II

Som jag statade väldigt tidigt i konflikten om Wild´n Fresh i Saluhallen Briggen för ett par år sedan och det borgerliga motståndet som uppstod: Gubbar i medelåldern är INTE bra PR för den borgerliga åsiktmaskninen. Därför har inte en enda högermänniska stöttat Bröderna Henrikssons Stenhuggeri i Kungsbacka i deras kamp mot rättvisa villkor på arbetet.

När jag gick strejkvakt utanför Briggen pratade jag med en fetlagd herre som var ute och åkte i sin tjänstebil från ett av stadens stora rederier. Han var där av ideologiska skäl påstod han. Att Sofia Salladshufvud var ung, blond och faktiskt rätt söt hade INGET med saken att göra. Inte heller hade det med saken att göra enligt Fradrick Federley och Stureplanscentern. Borde inte de starta ett annat stenhuggeri nu förresten?

Jag å min sida som har stöttat strejkvakter och gått strejkvakt på bra många ställen på bra många olika platser hävdade att det har det visst. När Transport för ett par år sedan satte en alban i fyrtioårsåldern som drev världens skummaste recondfirma på ett folktomt, blåsigt ogästvänligt industriområde i blockad dök det heller inte upp en enda ungliberal. Inte när Transports medlemmar på Landvetter strejkade för fem år sedan. När elektrikerna strejkar dyker det heller inte upp en enda av de här snorungarna som tycker att arbetares rätt är något man kan pissa på.

Inte heller när IF Metall satte Bröderna Henrikssons Stenhuggeri i Kungsbacka i blockad dök någon av er små hycklare upp för att stötta det ni påstår er tycka är viktigt. Men ingen av Bröderna Henriksson passar ju in i er mall, de är inte bra media helt enkelt.

Bara när det är
någon som passar in i de vackras värld och har nära till ett café så spelar det ingen som helst roll vilka "liberala värden" som sätts på spel. Det är därför som jag bara har förakt till övers för så många av er. Er kamplust sitter inte djupare än närmaste caffe latte, och det är därför vi kommer att vinna - till sist.Under strecket: jo jag vet att ni har blivit lite försiktigare med vilka strider ni väljer att ta sedan era ledande ideologer fick backa på den avskyvärda pakistanska restaurangen i Gamla Stan, i stan som ligger öster om Prag, men för fan, har ni inte ens LITE råg i ryggen?

Kommentarer
Postat av: Nicklas Eriksson

Till dig som kallade dig brolle: kalla aldrig någonsin mig för sådana saker på min blogg, fattar du?Hade jag kunnat lägga händerna på dig kan jag lova att du hade fått dig en rejäl örfil så att du lärt dig att uppföra dig. Förolämpningar mot min hårt arbetande gruv- och skogsarbetande torparsläkt tolereras INTE.

2008-09-05 @ 19:29:30
URL: http://arbetarperspektiv.blogg.se/
Postat av: Little Miss Chatterbox

http://misschatterbox.wordpress.com/2008/09/01/halvtid-for-alliansen-och-ingen-ar-nojd/#comments

2008-09-05 @ 19:33:02
URL: http://misschatterbox.wordpress.com
Postat av: Stephen Graye

Ja och så rättvisa som ni är så glömde ni helt enkelt bara bort alla dessa dussintals pizzerior som inte har kollektivavtal. Eller blir det lite för mycket kullerbytta när man ska låtsas vara väldigt antirasistisk och du inte kan kräva någonting av "de nya svenskarna"? ungefär som att ni kräver allting ska vara extremt könsneutralt i Sverige (eller kanske till och med tippa lite åt kvinnans fördel) men ingen kritik emot de muslimer och muslimska länder som helt enkelt behandlar kvinnor som djur. Det är inte lätt att vara inkonsekvent, men ni gör ert bästa med det lilla ni har.

2008-09-09 @ 11:53:59
Postat av: Nicklas Eriksson

Please, Stephen.Pizzerior, kinarestauranger och vissa andra rörelser där bara medlemmar i en släkt arbetar har aldrig varit subjekt för kollektivavtal i Sverige. Det ser du, tror parterna att familjen bäst kan lösa.Hur är det egentligen, vad kan du om svensk arbetsrättslagstiftning? Lay it on me.

2008-09-09 @ 15:08:35
Postat av: Stephen Graye

Så det är helt okej om en pizzeria med 5-10 anställda och öppet från förmiddag till sent på natten inte har kollektivavtal för "där bara medlemmar i en släkt arbetar", medan en ensam människa på ett företag som också producerar mat och tar in två stycken studenter ett par timmar om dagen för att hjälpa till ska sättas i blockad om hon inte har det?

Nej jag vet inte exakt vilka som ska tvingas på kollektivavtal och vilka som kan behandlas med respekt som vuxna människor, men jag har svårt att tänka mig att lagstiftningen ger detta svängrummet. Oavsett vilket är det väldigt luddigt och facket tar på sig makt de inte borde besitta. Vi har polis och rättsväsende när människor bryter emot regler. Vi behöver inte maktgalna, fradgande muppar med plastbricka från syndikalisterna för sånt.I den mån kollektiv avtal ska skrivas borde de göras frivilligt, inte tvingas fram av folk vars enda jobb är just att se till att folk skriver dessa avtal. Mycket märkligt.

2008-09-10 @ 08:33:27
Postat av: Nicklas Eriksson

"Så det är helt okej om en pizzeria med 5-10 anställda och öppet från förmiddag till sent på natten inte har kollektivavtal för "där bara medlemmar i en släkt arbetar", medan en ensam människa på ett företag som också producerar mat och tar in två stycken studenter ett par timmar om dagen för att hjälpa till ska sättas i blockad om hon inte har det?"Enligt avtalet mellan parterna är det det. Jag tycker inte att det är det, men det är ett svar på din fråga."Nej jag vet inte exakt vilka som ska tvingas på kollektivavtal och vilka som kan behandlas med respekt som vuxna människor, men jag har svårt att tänka mig att lagstiftningen ger detta svängrummet. Oavsett vilket är det väldigt luddigt och facket tar på sig makt de inte borde besitta. Vi har polis och rättsväsende när människor bryter emot regler. Vi behöver inte maktgalna, fradgande muppar med plastbricka från syndikalisterna för sånt."Visa mig en maktgalen fradgande mupp från SAC, Stephen. En. Men då ska han jävlar fradga rejält också. Hur kommer det sig att människor som du alltid tar strid för en liten elits rätt att bli feta på andras arbete, men inte bryr sig ett piss om hur de som utför arbetet har för villkor? Med andra ord: hur blir man som du?"I den mån kollektiv avtal ska skrivas borde de göras frivilligt, inte tvingas fram av folk vars enda jobb är just att se till att folk skriver dessa avtal. Mycket märkligt."De skrivs frivilligt. Arbetsköparen har också stridsmedel att ta till. Finns inte en enda som har setat bunden i en källare med en pistol mot tinningen och tvingats skriva under. Inte en. Däremot har tre arbetare och två åskådare dött för svensk militärs kulor när Östersunds infanteriregemente under ledning av fascisten kapten Mestedon ryckte ut för att skydda strejkbrytare...

2008-09-10 @ 19:26:50
Postat av: Per

Stephen GrayeJag kan tala för ett annat fack SAC, har vi inga medlemmar där som vill ta en fajt, så gör vi inte det. Vi tar en jävla massa fajter emot invandrar ägda företag om det nu gör dig gladare.Stenhuggarbranchen är ju ett gammalt radikalt fäste från alla håll av arbetarrörelsen för övrigt, landets första folkets hus i Halmstad, Ungsocialistyerna i Bohusläns, SAC i Bohuslän, vänstersossar i Blekinge och Halland mm.

2008-09-13 @ 02:34:10
Postat av: Nicklas Eriksson

Per, jag minns när jag hittade min exfrus morfars gamla fackföreningbok från Svenska Sten- och grovarbetarförbundet! Varje vecka gick man och betalade sin avgift på 22 öre och fick en stämpel av kassören i boken. Det var andra tider det.

2008-09-13 @ 10:08:04

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0