Min fiendes fiende är min vän.



Bild från en spansk massgrav där folk som protesterade mot de bruna ligger nedslängda.

Svensk normalhöger
håller hand med Sverigedemokraterna och vidare ner i nazionalistträsket. Rickard Wendel från moderaterna i Malmö håller en savelsefull predikan om hur illa det är att folk säger sin mening om dem när de försöker ha torgmöte. Han kommer med en liten passus om att han inte tycker om dem, men sedan hoppar han bara på vänstern.

 Christopher Aqurette som är någon sorts liberal skåning kör den vanliga litanian om hur hotat det fria ordet är. Som om hotet mot det fria ordet skulle komma från de som bemöter sverigedemokraternas ungdomsförbund på gator och torg och inte fegt sitter och hukar bakom skrivbord och datorskärmar och (nöjt) tittar på hur brunheten sprider sig. Det verkliga hotet kommer från deras egen regering, såklart, en lysande chans för dem att puffa undan FRA-debaklet för att istället komma åt sin egen fiende, den kämpande vänstern, men låta någon annan ta smällen.

Malmö MUF:s ordföring, Torbjörn Tegnhammar gråter även han över att sverigedemokraterna inte tillåts komma med sitt skitsnack oemotsagda på gator och torg. Också han kör på med "yttrandefriheten" som argument.

Gråtaren Kiwi kommer också dragande med den gamla uttjatade ramsan. Säkert en massa socialdemokrater och SSU:are med, jag var likadan på den tiden när allt skulle vara så politiskt korrekt så man kunde spy.

Alla de här har en sak gemensamt. Och det är att de inte har, eller TROR sig inte ha, något att frukta från Sverigedemokraterna. Alla de som är på plats och bemöter dem, VET att de har det. I Chile, Uruguay, Nicaragua, Argentina, Brasilien, Portugal, Italien, El Salvador, Tyskland, Grekland, Paraguay , Finland och sist men inte minst Spanien gick den politiska eliten och ägarklassen hand i hand med gatufascisterna, och särskilt då de rena högerpartierna. Det  är precis samma sak här i Sverige.

Dessa har verkligen inte något att frukta från Sverigedemokrater, Nationaldemokrater och liknande sörja, så därför slänger man bara med någon liten "fy"-kommentar om dem i sina inlägg och ägnar resten av det åt att skälla på de som konfronterar.

Men i Spanien, mina vänner, där kan jag garantera att det är många på både "fin" vänster-som högerkant nu vars sängar är svettiga om nätterna och som får allt större ringar under ögonen. Deras pacto de silencio, tystnadens pakt som infördes efter att fascistdiktaturen föll och som säger att vi rotar inte i det förflutna, håller på att rämna. Inte minst tack vare Martin Jönssons och Pontus Hjorténs utmärkta film "Marie Carmen España - El Fin de Silencio" påminns vi om vad som händer när politiker bara står och lallar om yttrandefrihet när de som utsätts för hot från de som förment undantas från yttrandefriheten sedan skjuts och slängs i diket och begravs med ett par skovlar jord.

Nu sitter det
ett gäng och tror att det aldrig kan hända i Sverige. Men det kan det. Det kan hända överallt i världen där ogräset tillåts växa sig starkt och livskraftigt under ytan medan andra låtsas som om det inte finns. Kanske blir det inte just Sverigedemokraterna som utser generalen som blir diktator här, men några av deras ideologiska vänner blir det garanterat. Och under tiden sitter de etablerade politikerna och agerar nyttiga idioter och bereder vägen åt diktatorn.

För de har inget att frukta, och min fiendes fiende är min vän. Så därför fortsätter vi att slå på de som upplever hotet och skiter i att ta deras rädsla på allvar för att inte minska i SIFO.

Kommentarer
Postat av: Anders

Hur var det Voltaire sa ?

"jag ogillar dina åsikter men jag är beredd att dö för din rätt att uttrycka dem".



Men du företräder tydligen en helt annan åsikt.

Med andra ord, icke demokrat eller nåt från 40-talets

unkna ..............

Fy fan !

2008-10-19 @ 16:46:05
Postat av: Moneyman

Terrorvänstern erbjöds möjlighet att debattera med SDU, men avböjde. Precis som alltid. Att skrika och blåsa i visselpipa för att överrösta talare med tillstånd är inte att utnyttja yttrandefriheten, det är att bete sig fascistiskt. Nu har terrorvänstern dessutom gråtit ut i en rad snyftartiklar där man fördömer att polisen skyddade Sd:s grundlagsskyddade rättigheter.

2008-10-19 @ 17:15:09
URL: http://moneyman.bloggagratis.se
Postat av: Nicklas Eriksson

Jaha.

2008-10-19 @ 17:21:06
URL: http://arbetarperspektiv.blogg.se/
Postat av: rim

Jag vsr där och såg hur brunvänstern visade fascisttrynet.Det var verkligen skrämmande, du borde skämmas och dra till nåt drömland, Iran kanske.

2008-10-19 @ 17:54:20
Postat av: LP

Svensk normalvänster håller hand med islamisterna och vänsterextremisterna och vidare ned i teokrati- islamofascism- och shariaträsket.

2008-10-19 @ 18:32:23
Postat av: Anders

Jag tror att du ska fortsätta att ta din medicin.

Du blir bara mer dålig om du ignorerar det !

2008-10-19 @ 19:05:52
Postat av: The Man

gäsp

2008-10-19 @ 19:22:59
Postat av: Nicklas Eriksson

Kan bara hålla med The Man.



Kan ni inte bättre än så?



"Terrorvänstern "

"brunvänstern "

"shariaträsket"

"fortsätta att ta din medicin"



Det ÄR sant tamefan, jag är bättre än ni bara genom att gå upp på morgonen. Stackars pojkar:)

2008-10-19 @ 19:25:33
Postat av: Ohyra

Ahhahahaha, det är som en könssjukdom Nicklas. Jag är ledsen du har fått det... Man borde starta en blogg som heter kondom som är en samlingslogg för alla som skriver nåt med ordern "SD", "SDU" eller "pedofiler" (om du minns dina SD-medlemmar) vilket dom verkar söka sig till. Genom ens anonymitet slipper man det lallande packet.



Anders: Läs på lite om voltaire, rojalisten, antidemokraten och populisten. (Han var inte direkt en man som följde sina ord - men sånt skiter ju ni i efetrsom ord, även lögner är det som ni hänger er åt)



... Gör som Jörg och ta bilen hem fulla

2008-10-19 @ 20:05:22
URL: http://ohyra.blogspot.com
Postat av: Nicklas Eriksson

Nä, det lär ju inte ha varit Voltaire som sa det där, nej. Han har visst bara tillskrivits det.



Vet väl inte om Anders är (sd), känns mer som en förorättad liberal. Jaja, sanningen svider. Dragan Klaric fick reda på hur det känns, och nu vet Anders också:)

2008-10-19 @ 20:18:55
Postat av: Rickard Wendel

Jag betvivlar inte att fruktan för Sverigedemokraterna är äkta, och att det kan finnas fog för den. Men inte ens det gör det legitimt att tex sabotera deras torgmöten.



Det är fel att bekämpa politiska motståndare genom att hindra dem att föra fram sitt budskap. I en demokrati måste man erövra väljarnas förtroende genom argument i debatt.



För övrigt hade jag argumenterat likadant om det var Vänsterpartiet eller vilket annat parti som helst som blivit tystat på Malmös gator i går.

2008-10-19 @ 20:34:06
URL: http://www.rickardwendel.blogspot.com/
Postat av: Nicklas Eriksson

Jaha, jag antar att Herr Wendel stöder sitt resonemang på tesen att även antidemokrater har rätt till demokrati. Då lanserar jag antitesen: Har demokrater rätt till antidemokrati?



Jag anser inte att Karl Marx hade fel i mycket, men ett av hans fel var "Ett folk kan inte ha fel". Det kan det mycket väl.



Sverigedemokraterna blev väl knappast tystade. Det var bara det att de inte hördes. Tystade för mig innebär betydligt värre saker som inte ska förekomma. Och ingen ska inbilla mig att "vänstern" i lilla Malmö kan samla ihop 500 motdemonstranter på en fiskvart. Det kan vi inte ens i Göteborg eller Stockholm. En del av dem var helt säkert det ni på högerkanten brukar referera till som "proffsfemonstranter" (konstigt, jag har aldrig fått en spänn?), men huvuddelen måste ha varit förbannade malmöiter som helt enkelt inte ville ha det som i Napoli: en massa sopor på gatorna.

2008-10-19 @ 21:05:46
Postat av: Calle

Fast frågan blir ju vem som ska avgöra vem som är hotad, och av vem.



Jag kan ibland känna mig hotad av de kommunistiska grupper, exempelvis RKU, som finns i Sverige.



Många på vänsterkanten upplever å sin sida nyliberalismen som ett hot mot deras liv och välfärd.



Ska alla grupper som känner sig hotade en annan grupp få tillstånd att bruka våld?

2008-10-20 @ 00:32:00
Postat av: Nicklas Eriksson

Lägg av nu, var har jag skrivit något om tillstånd att bruka våld?



Det gör man om det behövs, fan inte annars. Och det är inte ofta det gör det tack och lov.



Det är det heller inte någon som har gjort i det här fallet, som jag fattar.

2008-10-20 @ 07:02:07
Postat av: Martin F

Jag har aldrig hört någon person på vänsterskalan prata om att rasister ska förbjudas ha vissa åsikter utan bara att man har rätt att demonstera MOT dom.

2008-10-20 @ 09:15:40
Postat av: Daniel

För helvete! Inse att samhället bygger på konflikt. Status quo innebär vådl. Vissa kanske är hotade av commies men det är för att dom är klassfiender. Fatta!!!

2008-10-20 @ 10:32:52
Postat av: Nicklas Eriksson

Martin, det har aldrig jag heller gjort. Inte en enda gång.



Visst bygger samhället på konflikt. Konflikten mellan arbete och kapital.

2008-10-20 @ 13:07:42
Postat av: Per

"I en demokrati måste man erövra väljarnas förtroende genom argument i debatt."



Grisar kan flyga, jorden är platt mm, tror du verkligen på detta?



Du tror inte att partiernas budget har nånting med det hela att göra?

Skippa den naiva idealismen och se det hela materialistiskt då blir det mycket lättare.

2008-10-20 @ 22:06:27
Postat av: Nicklas Eriksson

Mmm, men sånt snack är det enda en liberal har att komma med eftersom deras ideologi bara finns i teorin, Per.



2008-10-21 @ 06:53:25
Postat av: Calle

Hur vinner man förtroende och röster utan argument? Självklart finns det dåliga argument, men "rösta på oss så får du bidrag för ingenting" eller "rösta inte på Obama för han umgås med terrorister" är även de argument, om än väldigt dåliga sådana.

2008-10-21 @ 14:13:54
URL: http://www.callebergstrom.blogspot.com
Postat av: Nicklas Eriksson

Ööh, jag håller med Calle, men jag vet inte vad/vem du svarar på här riktigt.

2008-10-21 @ 16:21:11

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0