Störda unga män, stört samhälle och störda advokater!

Alltså, jag läser det här och jag blir helt kall.

"Åtalade för dödsmisshandel i nytt bråk

Två av tonåringarna som nu står inför rätta för att ha misshandlat Riccardo Campogiani till döds är misstänkta för nya brott. De fick inte komma in på en fest  och ska då ha gått bärsärkagång i huset.

Skadegörelsen inträffade enligt polisanmälan i lördags natt, skriver Dagens Nyheter.
Festdeltagarna vägrade släppa in gruppen. Då blev det bråk.

" Gänget har då blivit sura, arga, förbannade och haft sönder saker", säger en källa.

Och här kommer det bästa:

Björn Törnell, den utpekade 16-åringens advokat, menar att hans klient är ett tacksamt mål eftersom han är känd från ett fall som fått så mycket uppmärksamhet.

Han ser trots det inget olämpligt med att 16-åringen är ute en lördagsnatt ? mitt under rättegången i hovrätten.

"Det är inte han som gör fel, det är folk som bråkar med honom, säger advokaten till DN."


Vad är det som gör att föräldrarna till den här pojken inte klarar av att hålla den lilla besten under kontroll? Vad är det som gör att de inte kan hindra sin lille mördarson att hålla sig inne en lördagkväll när det pågår en mordrättegång mot honom? Vad är det som gör att fanskapet inte klarar av det själv?

Sverige
har blivit så sjukt, så illamående bara under de tio senaste åren. Det är med stigande fasa jag begrundar vad framtiden har i beredskap för oss med tanke på hur det redan är.

Det här är förresten inte ett storstadsproblem, vilket är lätt att tro. En kille i Filipstad som gick i sjuan när jag gick i nian är numera rätt framgångsrik högerextremist (dock inte enligt honom själv, men att han konsekvent förföljer och mobbar folk från andra länder med sin snuskiga kompissvans säger något annat). Han valde ut en afghansk flyktingkille i övre tonåren som var i landet helt utan anhöriga eller vänner till offer. Han hade inte gjort dem någonting alls, utan det räckte med hans utseende för att de skulle utse honom.

Den afghanske killen mobbades, misshandlades och förnedrades konsekvent av det här gänget. Helt ensam och utan hjälp av någon. Till sist höll han sig mest inomhus, vägrade gå utanför dörren. Det hindrade ju inte de små svinen att komma till huset där han bodde och stå utanför och skrika och hota i timmatal i brist på bättre sysselsättning. Men till sist var afghanen tvungen att ge sig ut för att komma till ett avtalat möte. Livrädd som han var tog han med sig en rätt stor kniv från köket för att kunna försvara sig. Och givetvis gick larmet, afghanen är ute! Gänget samlades och kom farandes. Afghanen drog upp sin kniv och hotade dem om han inte fick vara ifred, men den här lille nazisten som är ledare valde att ignorera varningen och ge sig på killen ändå. Antagligen var han på en powertrip med hela sitt gäng bakom sig.

Då satt kniven rätt i bröstet på fanskapet. Och nu är det såhär: polisen i Filipstad arbetar kontorstid, konsekvent. Och det finns en patrull (bestående av Kling och Klang typ) och den var inte på plats, men ambulansen fungerar annorlunda. Hade den haft samma pajasschema som polisen hade folk dött som flugor i min gamla hemkommun så den kom fort. Den knivade nazibastarden överlevde, men hölls nedsövd ett bra tag. När han vaknade och fick börja ta emot besök så var det enda han kunde tänka på hämnd mot den här stackars killen.

Ibland kan jag tro att störda unga män är det största hotet - i alla fall direkt- mot samhället idag.

Kommentarer
Postat av: Freden

Hur gick det för afghangrabben?

2008-03-17 @ 21:17:00
Postat av: Nicklas Eriksson

Jag vet inte, jag bor ju inte kvar uppe i hålan. Han blev i alla fall häktad för knivningen. Ska höra med släkten om de vet. Förhoppningsvis (!) fick han ett kortare straff någonstans långt bort från Filipstad och tilläts börja om, men antagligen blev han väl utvisad.

2008-03-17 @ 23:01:51

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0