Skakar på mitt huvud...

Nu när liberalerna hoppar som kåta råttor av glädje över att vårt fina apoteksmonopol ska avskaffas undrar jag över en sak. Apotekets nedläggningar på mindre orter är ju en av de saker som de små blå menar ska rådas bot på med avregleringen. De tror att tomrummen på de orterna ska fyllas av privata aktörer. Men jag undrar hur fan de menar att en privat, vinstdrivande aktör ska finna det lönsamt att öppna i ett litet samhälle i Västernorrland när inte ett staligt företag som öppnats just för sådana ändamål gjorde det?

Jaja, tempora o mores.

Jag minns
tele- och elavregleringen med skräck. Det skulle bli precis som de nu utlovar för medicinmarknaden. Det blev det inte.

Idioter.

Kommentarer
Postat av: Calle

Vem säger att man måste ha en butik som enbart säljer medicin då? Jag tror nog att en ICA-butik klarar av att sälja alvedon, nezeril, ipren, etc.

Vad blev sämre med tele- och elavregleringen? Som vanligt när det handlar om vänstern så är det bara en massa löst skrockande. Du kanske tyckte det var helt i sin ordning att man var tvungen att kontakta staten för att få köpa en telefon och att man fick böter om man köpte en telefon utomlands och använde hemma, men du är nog rätt ensam om det.

2008-01-08 @ 23:07:31
URL: http://www.calleb.blogg.se
Postat av: livelev

Apoteket blev visst statligt på 60-talet. Undrar varför?

Ja, Calle - varför tror du att elen, telefonnätet, apoteket och sjukvården skulle ägas av det offentliga?
Kan det möjligtvis ha varit för att de hade en strategisk betydelse för landets oavhängighet?

Nu förtiden behöver man inte invadera oss längre. Det räcker att köpa upp aktiemajoriteten i el- tele- och sjukvårdsbranchen och flytta hela skiten någon annanstans, eller helt enkelt bara stänga ner.

2008-01-09 @ 01:30:08
URL: http://blogg.passagen.se/livelev
Postat av: Calle

Åh just det, ja konspirationsteorier brukar vänstern också älska...USA anföll sig själva den 9/11, månlandningen är fejkad, etc etc. Och nu det senaste då; landets fiender bara väntar på att få köpa upp Apoteket så man kan "flytta" (hur ska det gå till?) allting utomlands medan den svenska staten står helt maktlös.

2008-01-09 @ 10:19:23
URL: http://www.calleb.blogg.se
Postat av: livelev

Calle - Konsekvensanalys heter det. Att tänka efter före.

Konspirationsteorier är när man inbillar sig att tusentals fuskare stjäl pengar från sjukförsäkringen genom att muta läkarna.

2008-01-09 @ 14:53:39
URL: http://blogg.passagen.se/livelev
Postat av: Calle

Paranoia skulle jag nog hellre kalla det i detta fall.

Att folk skulle ha mutat läkare har jag aldrig hört tidigare, men att fusk har förekommit är ju självklart, det har ju Försäkringskassan själva skrivit om.

2008-01-09 @ 16:35:18
URL: http://www.calleb.blogg.se
Postat av: Nicklas

"Vad blev sämre med tele- och elavregleringen?"

Elen blev sjukt mycket dyrare, jag får lägga flera timmar varje år på att: säga nej till idioter som vill sälja mig abonnemang på stan, en klar invasion of privacy, säga nej till andra stollar som ringer hem och vill sälja andra abonnemang. När mitt abonnemang som jag ändå har måste jag spendera fler timmar på att sätta mig in i hur kapitalisten vill ändra mitt avtal och kolla huruvida det finns någon annan som erbjuder bättre villkor och annat.

Taxiavregleringen skapade det underbara kaos av folk som måste hållas under uppsikt av vakter på landets centralstationer och som lik förbannat skapar priskarteller.

Dessutom vill inte jag köpa medicin i en ICA, där vill jag handla mat. Jag är nämligen för fler butiker snarare än färre.

2008-01-09 @ 17:40:55
URL: http://arbetarperspektiv.blogg.se
Postat av: livelev

Calle - Jag kan hålla med dig om att det fanns ett inslag av paranoia. Man var nämligen rädda att ryssarna skulle komma hit...

Jag antar att du håller med om att det var en rätt så överdriven rädsla?

När det gäller fusket så undrar jag. Man säger att man beräknar att det fuskas för en viss summa pengar, men hittills har det mesta som bevisats varit FK:s egna handläggare som skickat till sina polare. Att FK betalar ut för mycket till någon är inte fusk - det är slarv. Men i statistiken kallar man det fusk.

Allt är inte som de säger bara för att de säger det.

2008-01-09 @ 19:22:20
URL: http://blogg.passagen.se/livelev
Postat av: Nicklas

Calle, konspirationsteoretiker upplever jag utgör ett politiskt tvärsnitt alltså, men hela skalan representerad. Det de dock har gemensamt är att de flesta är rätt knäppa:)

2008-01-10 @ 07:35:22
URL: http://arbetarperspektiv.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0