Guess who´s ba-ack!?

Så var man då tillbaka i etern.

 Eller på
internet. Sanningen är redo att avslöjas, inget har ändrats i vårt hus, jag har varit på Lanzarote en vecka men skriver man att man ska resa bort i en blogg vet man aldrig vilka fula firrar som tar tillfället i akt.

 Resan var svintrevlig, verkligen. Ska man till las Canarias är januari en månad att rekommendera. Varmt som en riktigt bra svensk sommar och lokalbefolkning som inte hatar varenda turist ännu.

 Spanien, eller i alla fall Lanzarote, är också ett land som gått igenom en hel del förändringar sedan jag var där första gången när jag var åtta år. Då framstod det verkligen som ett u-land. Det gör det inte på samma sätt längre. Okej, geografiskt får man ju lite Afrikavibbar med söndertorkad landsbygd, brunt och fult och knappt något grönt, men det står inte bilvrak överallt, de ständigt ofärdiga husen är väck (de kanske har lärt sig att ta lån istället för att bygga lite, jobb ihop mer pengar och bygga lite till?) och inte en enda åsna som dragdjur. Vet iofs inte om det är en fördel. Åsnan är betydligt mer miljövänlig är traktorer, att ta lån är att sätta sig i slaveri.

 Det jag tycker är otäckt med Kanarieöarna är att de är hemmahamn för EU:s gränspolisstyrka Frontex, en paramilitär polis som effektivt sveper av EU:s yttre gräns mot omvärlden och hindrar flyktingar från att söka asyl, en mänsklig rättighet. En sak som jag instinktivt alltid tyckt varit otäck med Spanien är deras inhemska paramilitärer, Guardia Civil som bildades under Francos fascistregim för att slå ner rebellerna. Det tyckte jag redan vid åtta års ålder i Marbella när jag såg dem gå omkring med miniautomatkarbiner bland folk. Jag begriper inte varför de ska vara så synliga, vad har dagens Spanien att oroa sig för så till den milda grad att de behöver en halvmilitär polis som cruisar runt hela tiden?

 Nu ska det väl sägas att de har lagt bort jeeparna. De åkte runt i små fjolliga Seat, i alla fall på Lanzarote, och hade ena armen hängande utanför fönstret med en cigg i handen. Hade aldrig funkat förr i tiden. Men företeelsen är otäck i alla fall, gillar inte italienska Carabinieri heller.

 Skönt att vara hemma då? När vi lyfte från Arricife var det sol och 24 grader i skuggan. På Landvetter var det post-storm och spöregn och det har regnat oavbrutet sedan dess. You draw your own conclusions.

 Å andra sidan, inget är som hemma! De som tror att folk flyr från sina egna hem för ett sketet svenskt socbidrag är fan inte riktiga. Jag slipper frysa inomhus eftersom vi har centralvärme, idag hörde jag första vårfågeln, en talgoxe som satt och flöjtade efter en dam och intrigerna i partiet rullar på!

 Här finns
dessutom min familj och allt jag älskar förutom den: Göteborg, GAIS, spårvagnar och västkusten. Snart kommer våren igång på allvar också, och då kan Lanzarote gå och ta kaffe!

 Liten länk om Frontex aktiviteter: http://www.stockholmsfria.nu/artikel/8510
 På måndag klockan 17 har partiet aktivitet i Brunnsparken, ska se om jag hinner vara med.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0