Jaså, låter det så nu?Maud "Skriet från Vildmarken" Olofsson
, nuförtiden också känd som "Vindkraftverket som tidigare kallades vindflöjel" tycker numera att det är sunt att politikerna ställer krav på företagen.

Intressant, det har hon minsann aldrig
ansett förr. Vad har hänt med gamla Mård? Tidig demens? Eller pallar hon inte trycket av att ha ansvar i kris? Vad har hänt med hennes i valrörelsen så nyliberalt snofsiga och innerstadsdesignade friedmanska åsiktspaket? Hon kanske får hoppas på ett nytt sådant under granen från de snälla ideologerna på Timbro och Svenskt Näringsliv, för annars, hujedamej, kanske Mård blir en tocken däringa Åsa-Nesse-Marxist.

Hur skulle det se ut?

Äh, det vi ser är ännu ett klassiskt fall
av omvändelse under galgen. Klart som fan att hon fortfarande tycker att vi arbetare ska bjuda under varandra för att få jobb, klart hon ännu anser att marknaden blir bäst lämnad i fred. Det har inte ändrats. Men det är alltid lika roligt att se en liberal idealist förnedras offentligt av realpolitikens hårda hjärta.

Kommentarer
Postat av: Rommedahl

Vet inte om du medvetet misstolkar. Det hon menar är att man skall ställa motkrav för de nödlån och andra statliga stöd och andra irrationella åtgärder som nu vidtas.På samma sätt som banken ställer krav på låntagaren och staten på bidragstagaren.

2008-12-12 @ 12:34:56
Postat av: livelev

Vaddå? Gjorde dom inte det innan då?

2008-12-12 @ 13:40:21
URL: http://blogg.passagen.se/livelev
Postat av: Gustav

Vet inte riktigt hur det är med "bilpaketet", men bankhjälpen i USA var väldigt bristande i kontroll och krav. Henry Paulson fick väldigt stora befogenheter och insyn och ansvar var inget som låg högt på listan där. Skulle bli förvånad om bilindustrin sätts under press ordentligt givet de som har makten nu.Sen bör man kanske komma ihåg att marknadsliberalism inte nödvändigtvis behöver betyda att man inte ställer några krav. Dock är ju hela idén med såna här massiva statliga pengainfusioner i dåliga bolag typ nyliberalismens antites.. :)

2008-12-12 @ 14:41:47
Postat av: livelev

Vad jag tycker är märkligt är att dessa krisande företag fortfarande anser sig ha råd att betala ut en satans massa miljarder i aktieutdelning till ägarna. Hur går det ihop egentligen?

2008-12-12 @ 15:38:05
URL: http://blogg.passagen.se/livelev
Postat av: Nicklas Eriksson

Precis, det fattar inte jag heller.Rommedahl, här misstolkas inget. Inte när det gäller Olofsson i alla fall.

2008-12-12 @ 16:41:36

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0