Lars, du går igenom radion i alla fall.

Jag lyssnade på Ekots lördagsintervju idag, som jag är in the running towards becoming an old fart. Jag måste säga att jag tycker att Lars Ohly var mycket bra, betydligt bättre än jag kan minnas att jag hört honom förut.

Skärpt, klar och med tydliga besked.

Tyvärr, måste jag säga, tror jag det är försent, för om inte Vänsterpartiet byter partiledare är jag rädd att inte ens kamrat Fyra Procent räddar dem från att åka ur riksdagen. Vilket jag tycker vore bottenlöst synd. Men det är bara att fejsa musiken, idag består politik nästan bara av sånt som inte är politik, äckligt nog. Du måste "gå genom rutan" som de säger på landets stjärtiga reklambyråer. Och det gör inte Lars Ohly. Dessutom är han alltför svärtad av det gamla kommunisttjafset. En allt för stor del av landet Sveriges invånare förknippar tyvärr ordet med det stalinistiska Sovjetunionen, Kina, och de barbariska grymheter som utspelade sig där.

Nä, jag tror på Josefin "Jossan" Brink som ledare för Vänsterpartiet. Nu är ju inte det min sak, jag är inte medlem, men jag tror att det finns ett rätt skapligt stöd för denna kompetenta kvinna ute i partiet, det tycker jag mig i alla fall förstå av mina kamrater som är medlemmar.

Sveriges arbetande befolkning förstår nog inte hur mycket de behöver ett aktivt Vänsterparti i riksdagen, för annars är det stor risk att Mona Sahlins Stockholmshögersossar i kombination med ett Miljöparti som helt saknar klassperspektiv gör Svenskt Näringsliv och Företagarna mer till viljes än de ens hoppades från Moderaterna.

Jag vet sossar som inte skulle vara främmande för en "modernisering" av arbetsrätten. Det tragiska är att de är kvar i partiet.

Kommentarer
Postat av: Calle

Josefin Brink är bra. Såg henne i en debatt mot Fredrik Federly här på Örebro universitet i vintras och hon stod upp bra och förde, ur mina ögon då, resonemang som jag visserligen inte håller med om men som ändå framstår som sammanhängande och vettiga.

2008-04-12 @ 22:14:09
URL: http://www.callebergstrom.blogspot.com
Postat av: Fredrich Legnemark

Heh, undrar vad mäster Palm hade sagt om arbetarrörelsens nuvarande tillstånd? Så mycket resurser och så lite målmedvetet arbete i rätt riktning.

Bistert.

2008-04-13 @ 02:15:27
URL: http://fredrich.vansterboras.se
Postat av: nicklas eriksson

Ja till skillnad mot förr i världen; raka motsatsen.

2008-04-13 @ 11:59:25
Postat av: Joppe

Jag är också socialist. Men är med i Piratpartiet. Redan där kommer du att börja missförstå mig. Varför syssla med extremtolkning av begrepp när man kan sitta ner och fundera på vad det faktiskt handlar om? Jag hittade hit via http://slott.blogg.se/1207912571_plundrarna.html

2008-04-13 @ 19:41:14
URL: http://joppelito.blogg.se
Postat av: nicklas eriksson

Okej, kamrat, upplys mig då.

2008-04-13 @ 21:19:40
Postat av: Roberth Ström

Vänstern är död! Tack gode gud för det. Vem vill ha klasslöst samhälle där alla tjänar lika dåkligt har lika dålig utbildning?? Idioti! Göran Greider tex anser att företagare inte är att lita på.

2008-04-15 @ 10:44:49
URL: http://surabloggen.wordpress.com/
Postat av: nicklas eriksson

Är de det då?

Jag vill ha ett klasslöst samhälle där alla har det bra och har samma rättigheter oavsett hur mycket de tjänar.

Det kan inte vara målet med vår existens att ständigt öka "tillväxten".

2008-04-15 @ 16:11:09
URL: http://arbetarperspektiv.blogg.se
Postat av: Roberth Ström

Klasslöst samhälle fungerar inte! Alla har det bra säger du? Det går inte att alla ska få det bra däremot ska målet alltid vara att alal ska ha det så bra som möjligt!V är körda och kommer förhoppningsvis trilla ur riksdagen om Sverige har tur! varför ska de som tjänar mer skattas ihjäl? Varför ska skolelever vara lika dåliga?

2008-04-15 @ 16:23:16
URL: http://surabloggen.wordpress.com/
Postat av: nicklas eriksson

Det vet du inte för det har aldrig provats.

Alla ska inte vara lika dåliga, alla ska vara lika mycket värda. På riktigt.

Nota bene: Jag är inte vänsterpartist.

2008-04-15 @ 17:50:33
URL: http://arbetarperspektiv.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0