Fotbollsidioter och Göran Persson!

Alltså, den här dagen har bjudit på två saker, förutom jubelidioter som tror att plast och sågspån är papper... Göran Perssons nya bok och de galningar som slåss i fotbollens namn.

Jag börjar med Persson.

Det kan inte vara
någon hemlighet för de som känner mig och er som läst min blogg ett tag att Göran Persson inte tillhör mina favoriter. Jag har till och med mailat Marita Ulvskog och krävt att han ska uteslutas ur SAP för jag tycker att han skämmer ut partiet(trodde någon att jag fick något svar? Ha ha ha!). Tyckte jag i och för sig innan han avgick också, men det är lite hårt att kräva att statsministern ska uteslutas ur partiet typ.  Den mannen är verkligen something alltså! Nu sitter han verkligen och drar åt skygglapparna så att det stasar i skallen på honom!
Både han och jag deltog i valrörelsen 2006 och jobbade som små blå(ha ha!), men han gled runt i flyg och limo med sina ja-sägare ständigt på plats. Jag rörde mig i hela Göteborg, i city och förorter, bland vanligt folk. Och nittio procent av dessa som sade att de inte ville rösta på socialdemokraterna angav Göran Persson som orsak till det! Ingen jävla fastighetsskatt! Enda gången på en månad jag ens debatterade den var med en moderat surfitta på Frölunda Torg! Jag tycker fan det är helt sanslöst att han inte begriper! Vi föll inte på någon skatt överhuvudtaget!! Det var folks dislike, i vissa fall till och med hat, mot Göran Persson och hans fläskiga omoderna ledarstil!! Fatta det till sist, karl!!! Valrörelsen igenom fick vi skit, blev utskällda och hånade för Göran Persson. En karl på Kortedala Torg skulle röstat på sossarna om vi inte haft Göran Persson som partiledare, och varken (v), (mp) eller borgarna var ett alternativ för honom så den token gick och röstade på Sverigedemokraterna istället!

På valdagen
stod jag utanför Hammarkulleskolan och Nylöseskolan, och i Hammarkullen röstade nästan 70% på socialdemokraterna, men de allra flesta tog en röd valsedel till kommunen och till regionen, men gav tillbaka riksdagssedeln. "Den här kan du få tillbaka" var den förhärskande kommentaren följt av "Jag röstar inte på den där Persson!" och jag kan lova att de som stod vid andra vallokaler fick samma kommentarer och fick tillbaka sina riksdagssedlar.  Så sorry, Göran Persson, det var tack vare dig och dina ja-sägare som var rädda för dig och slog i dig att du var en bra ledare som vi förlorade valet!

Så då var det sagt.
Då går vi över på det andra ämnet för dagen. Fotbollshuliganerna.

Jag är svinkluven i denna frågan. Å ena sidan tycker jag att de är ena förbannade små löjdar som borde få finna sig i att bli strippade på sina jävla jackor som kostar som en trebarnsfamiljs månadshyra och bli dömda till fängelse samma natt, utan att vare sig få hem och hämta tandborsten eller pussa mamsen hej då, för de skadar samhället och fotbollen och de skitar indirekt ner mig som ickefightande fotbollssupporter också genom sitt barnsliga "Röda-vita-rosen"- beteende. Å den andra sidan så vet jag att det som medierna ofta lägger fram som
"huliganslagsmål" ofta är ren gatukamp mot nazister och fascister. Det vet inte ens många som tror sig veta något om firmor om man ska döma efter bloggar här på nätet.

Visst, jag är inte för att nazister ska få skallarna inslagen mer än någon annan, och de har en demokratisk rätt att föra fram sitt sjuka budskap men ofta är de själva ute på jakt efter oskyldiga som inte ingår i deras übermänniskestat när de stoppas. En del firmor har starka nazikopplingar och andra har lika starka  vänsterkopplingar.

Så jag är väääldigt kluven. Men stoppas måste det. Till varje pris. För människolivet måste hållas som det ,est värdefulla av allt i världen och en person har redan dött i den här vuxenvarienten av "Röda-vita Rosen"(Tony Deogan). Annars är vi redan till hälften i nazisternas samhälle.

Kommentarer
Postat av: Calle

En fråga, hur känns det vara så pass vänster som du är inom ett parti som Socialdemokraterna? Socialdemokraterna är ju inte särskilt socialistiska på riksnivå direkt. Visserligen har Göran Persson sagt att han hatar klassamhället, men det är väl ungefär det.

2007-10-23 @ 22:22:19
URL: http://www.calleb.blogg.se
Postat av: Karl Malmqvist

"en moderat surfitta"... Trevligt språkbruk. Är det socialistisk kamp för jämställdhet i praktiken?

2007-10-23 @ 22:49:02
URL: http://www.karlmalmqvist.blogspot.com
Postat av: Nicklas Eriksson

Karl, jag för precis vilket språkbruk jag vill på min blogg, det ska du bara ha klart för dig. Och vad då? Finns det inga sossar som är surfittor tycker du?

Calle, det känns lite sådär. Men jag gick inte med för att jag tyckte partiet var så jävla bra heller direkt om man säger så.

2007-10-24 @ 16:37:11
URL: http://arbetarperspektiv.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0