Dagens citat.

"Sverigedemokraterna är snart den polerade rasismens riksdagsparti och den utomparlamentariska avgrundshögern dess inofficiella hjälptrupper, hur mycket Jimmie Åkesson än försöker distansera sin rörelse från ett brunt förflutet. Vänsterns lika självklara som otacksamma uppgift är att ta striden med mörkermännen i vilken tid och skepnad de än uppträder.

En kamp som liberalerna – som hittills aldrig fått en arm sönderslagen eller ett hem i brand – i efterhand brukar tillskriva sig själva, samtidigt som de grötmyndigt mässar, att fascister och socialister är samma andas barn som helst kan slå ihjäl varandra."

Åsa Linderborg, Aftonbladet


Kommentarer
Postat av: Nicklas Eriksson

Ledsen sörru. SÅ OT-tolerant är jag INTE.

2009-04-10 @ 11:26:14
Postat av: Kristoffer

Här är en länk till originalartikeln för oss som aldrig läser aftonbladet direkt.http://www.aftonbladet.se/kultur/article4866058.ab

2009-04-10 @ 15:00:11
Postat av: Jimmy Windeskog

Här har vi ju en uppenbart politiskt störd människoa som bara känner hat och förakt inför demokratin. Må hända en bra representant för extremvänstern?

2009-04-10 @ 15:50:15
Postat av: Martin

Kan bara citera Svensson, han sa allt som behövdes sägas:

"Ändå är den anmälda högerextrema brottsligheten 3 - 10 gånger (beroende på brott, källa BRÅ och Säpo) vanligare än vänsterextremt våld och borgerliga skribenter brukar förstås koncentrera sig på det mindre problemet, våldet från vänsterextrema i samband med vissa demonstrationer och i stort negligera våldet från de högerextrema. Andra utmålar vänstern och högern som lika goda kålsupare. Dessa blir i praktiken inget annat än medlöpare till de högerextrema."

2009-04-10 @ 17:29:38
Postat av: Gustav

Jag tycker fortfarande att det finns en viss poäng med de där "samma andas barn"-tonerna, om än inte i vulgärformen och definitivt inte om HELA den utomparlamentariska vänstern och HELA extremhögern. Men där sidorna börjar bli extrema, börjar de också mötas, vad ni i vänstern än hävdar.Hur förklarar man annars att RF och AFA låter mer eller mindre precis som SMR om man läser deras rapporter om vad de hittat på för festliga tillgrepp mot sina respektive fiendegäng? Båda talar med ett språk som påminner om något slags lillgamla skrivsbordsgeneraler, med mycket "oskadliggöra" och "tillrättvisa", för att inte glömma de maffiainspirerade och säkert jättetuffa "påhälsningarna" som de gör hos varandra.Ungefär där slutar ju jämförelserna fungera dock, för vänstern består ju inte av halvt yrkeskriminella missbrukare som begår brott i parti och minut, som nazisterna gör. Men det är förvånande vad lika de kan låta ibland.Jag säger inte att Linderborg är helt fel ute, men hon gör det för lätt för sig. Och jag tycker personligen också att de självutnämnda liberalerna är för flata när det gäller att ta strid mot rasister och främlingsfientliga. Tur man inte är moderat längre när man hör hur Schlingmann skruvar sig... :P

2009-04-10 @ 17:32:42
Postat av: Nicklas Eriksson

"vad ni i vänstern än hävdar."Snälla du vad desperat det där lät, eller? Läs "Deltagänget" av Salka Sandén så får du en utmärkt förklaring till varför du har fel.RF/AFA och SMR leker lite "röda/vita rosen" med varandra kan jag ofta tycka, men RF/AFA gör så in i helvete mycket mer än att bara slå folk på käften så det anar du inte. Bland annat har de under alla år de funnits vaktat PRIDE mot nassepacket, NDU och andra as som alltid smyger runt och letar efter lätta bögar att knacka.Dessutom har RF (AFA vet jag inte med) teoretisk skolning i socialism och annat som är nyttigt för arbetarklassen att kunna.Men det är inte så underligt att de låter lika i sitt språk. Tycker i alla fall inte jag. De präglas av den miljö de lever i, det är rätt uppenbart, och såklart vill de använda ett språk som motparten förstår och som biter rejält när sagda motpart läser senaste kamprapporten.Men liknande språk gör inte liknande folk. Jag vet att RF/AFA aldrig skulle begå en sådan skändlighet som nazisterna gjorde mot barnfamiljen i Högdalen exempelvis.Är det ens pengarna tillbaka på att Reinfeldt bildar regering med SD när KD åker ur nästa år, Gustav?

2009-04-10 @ 18:49:28
Postat av: Gustav

Jag tror knappt det är pengarna tillbaka där. Tyvärr. Om möjligheten faktiskt skapas, alltså. Så maktkåta är de nog i borgarnas led.Sen är jag med på att de där grupperna gör mer än bara hittar på dumheter. Jag har för mig att RF-are t ex hjälpte till att vakta de papperslösa som hade en sittstrejk(?) på Gustaf Adolfs torg för något år sedan, efter att de blev attackerade av fulla raggare eller hur det var (du vet kanske mer, jag har för mig att det inte var något nazistrelaterat iaf). Det är väl gott och väl, även om medborgargarden kanske inte är en superbra trend i förlängningen. Märk väl att jag inte säger att de här parterna är lika illa, men vänstergrupperna rör sig åt ett håll som inte är sunt. När man går från att skydda manifestationer till att gå hem till folk och slå sönder grejer, då börjar man närma sig motståndarsidan i agerande.Språkbruket måste ju sedan vara en propagandagrej, för det är ju rakt inte så det är ett hårt liv som gäller inom de här aktivistkretsarna. Det är inte alls samma sorgliga skepnader från trasiga förhållanden som man hittar i nazigängen. De vänsteraktivister som jag kommit i kontakt med verkar rätt normala, till skillnad från nazisterna som fanns här och där under skolåren. Men de verkar gilla att bygga drömmen om radikala revolutionära kämpar.Jag kanske argumenterar svamligt, men jag har svårt att hantera den urbota fanatism som de här gruppernas yttranden utstrålar. Jag får en ren avsmak för dem och allt vad de står för när jag läser det. Och det tror jag inte att jag är ensam om. I och för sig är det ju ingen popularitetstävling, vi snackar ju verkliga randfenomen.

2009-04-10 @ 20:03:44
Postat av: Nicklas Eriksson

Tja, vad kan jag säga? The revolution will not be a teaparty?Nej jag fattar vad du menar. Och jag tror inte heller att du är ensam. Jag ser i alla fall en mening med randfenomen eftersom det gör att inte precis all politik samlas i det som ger mig avsmak: mittenträsket.Ett moras bestående endast av ett gungfly av kompromisser där inget behöver bli mer än lagom, ingen får vad de vill ha och vi som betalar allt är de som trycks ner hårdast.

2009-04-10 @ 22:01:05
Postat av: Gustav

Jag tror vi är överens när det gäller motviljan mot det där moraset. Det mest utbredda problemet inom dagens politik är ju lagom-populismen där allt som sticker ut lite är extremt. Vi triangulerar oss till ett grått, menlöst intet.

2009-04-10 @ 22:48:39
Postat av: Jimmy Windeskog

@Matin

Svenssons fantasier håller inte mot verkligheten som visar att nationalister är de överlägset mest utsatta politiska grupperingarna i landet, givetvis ett våld som vänstern står bakom och är stolta över.

2009-04-12 @ 13:38:25
Postat av: Nicklas Eriksson

Jimmy: för tydlighetens skull: Det är väl mest det från BRÅ och SÄPO som är intressantast där, inte att det är Anders Svensson som säger det?Ingen seriös debattör tror att vänstern är farligare än högern. De dödar någon varje eller vartannat år, ni får lite färg i brevinkasten och någon repa i lacken på bilen. Nog så irriterande att råka ut för, men inte i samma universum.

2009-04-13 @ 12:29:34
Postat av: Ohyra

Jag vet inte - jag har ofta fått den där "samma andas barn" kastad i ansiktet på mig av folk som inte är medveten om att man är socialist. Sekunden dom avkrävs på konkreta bevis börjar det hela fallera och dom som värst hamnar i en fälla där dom antingen fördömer allt mellan centerpartiet och errarna eller ska dela upp folk i "snälla socialister" och "elaka socialister" vilket innebär att dom slår knut på sig för att klämma in en själv i den sista gruppen.Jag har inget problem med att klumpas ihop med nazister av inkompetenta journalister som hämtat sin research från ett par intervjuer med folk som inte ens är involverade (om ni minns boken Extremister som är direkt pinsam). Att nån vill hävda att politiskt våld är negativt eller anser att en revolution är poänglös - det är väl helt ok och argument jag kan godta men att dra till med "lika för lika" argumentet är ju att sätta upp sig för samma skit tillbaka.

Nån som minns högerns flirt med contras? Eller avrättningspatruller i andra delar av världen? Kanske stödet till Khomeini?

2009-04-13 @ 19:07:32
URL: http://ohyra.blogspot.com
Postat av: Jimmy Windeskog

@Niklas:

Jo, men nu går ju jag, tillskillnad från Svensson, på aktuella SÄPO-uppgifter - och de talar ju ett helt annat språk.Sedan är ju de nazister socialister precis som dig, skyll inte över deras våld på den egentligen rätt passifistiska höger vi har i Sverige. Vattendelaren i våldsdebatten borde ju vara mellan politiskt våld av demokrater och antidemokrater - mig veterligen begår väl demokrater ingen politisk brottslighet alls, grupper som AFA och SMR gör det däremot.

2009-04-13 @ 22:17:49
Postat av: Nicklas Eriksson

Bara folk som antingen aldrig har läst en bok i hela sina liv eller folk som försöker ta för lätta politiska poänger kallar nazism för socialism, Jimmy.Please, håll en VISS nivå va? Sånt där kan passa på politikerbloggen, men inte här.Ohyra: kul att du är här igen! Avrättningspatrullerna var det väl främst Arenapartiet i El Salvador som drev på åttitoalet. De är fortfarande med i samma international som moderaterna.

2009-04-13 @ 23:27:58
Postat av: Jimmy Windeskog

Tror du att dina hemsnickrade ideologiska bortförklaringar skall funka på mig Niklas? Jag stor på en något högre nivå än så!Sluta skylla bort er och stå för ert våld istället - och vill ni inte det så bekämpa ert eget våld och ta offentligt avstånd i från det. Innan dess framstår ni bara som tagiskga antidemokrater som inte vågar stå för er destruktiva och hatiska politik.Inte för att det skulle vara något nytt för extremvänstern i och för sig, det är ju istället en stolt historisk tradition!

2009-04-14 @ 08:17:27
Postat av: Nicklas Eriksson

Mja, nu är det ju som så att den knappast är hemsnickrad. Alla som kan skilja på korporativism, kollektivism, socialism och nationalism håller med mig medan dina partivänner, kanske, håller med dig, Jimmy.Vadå ert? Sist jag slog någon på käften var för flera år sedan. Efter att ha blivit angripen. Se där, skylla kollektivt går ju bra!Ärligt, vad fan tror du? Att jag är med i AFA eller RF eller något? Jag är för i helvete tio år för gammal för någon av organisationerna.Nu var det det här med antidemokrati igen, Jimmy. Sluta.

2009-04-14 @ 14:12:07

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0