Det kommer att rulla på mot blå och blå och blå.Det kommer att bli borgerlig sossebusiness as usual med firma J&J

Idag presenterade
ju sosseriets valberedning sina kandidater till posterna som partiordförande och partisekreterare. Det blev som ju alla vet, Håkan Juholt och Carin Jämtin.

Håkan Juholt är
ordförande i försvarsutskottet samt riksdagsledamot sedan 1994 och ordförande för ett partidistrikt. Ändå säger sig till exempel Jytte Guteland, SSU:s ordförande, inte känna till tillräckligt om honom för att uttala sig i Studio Ett idag. Hmm. Säger nog mest om Jytte Guteland tror jag. Han sägs ligga "lite till vänster" i partiet vilket betyder att han nog fortfarande demonstrerar frivilligt på Första Maj.

Carin Jämtin står
, eller stod i alla fall 2007, till vänster, åtminstone i utrikespolitiska frågor. Hon var tillräckligt modig för att säga sanningen om den Berlinmur som Israel bulldoozrat hundratals hus, mölat ner tusentals olivträd och fördrivit hundratals fattiga palestinska familjer från sina gårdar för att bygga. Ingen annan politiker vågade säga sanningen.

Numera har jag
ingen aning om vad någon av de här kandidaterna står för, och när det gäller ett arbetareparti med ekonomisk borgerlig grundsyn som sossarna spelar det inte SÅ stor roll eftersom alla som kommer någonvart i det partiet tillhör högerfalangen i det ögonblicket de väljs. Ni vet, det vanliga tröttsamma sossetjafset om "samhällsansvar", "vi behöver alla varandra" också vidare. De här två kommer att fortsätta att försöka "attrahera medleklassväljarna" och skita i den arbetarklass som i allt större utsträckning känner sig svikna av både partiet och samhället.

Men trots det
är jag förbannat glad att inte Mikael "Högerpartisten" Damberg och Åsa "Euron är bra för oss" Westerlund blev valberedningens förslag! Mycket möjligt att Damberg kuppar in sig på kongressen, jag vet ju av erfarenhet att man blir tillsagd hur man ska rösta av förste inpiskaren i församlingen i sosseriet.
För övrigt är veckans
roligaste: En börsbolags-vd, en svenne och en blatte sitter vid ett bord. På bordet finns 12 semlor. Börsbolags-vd:n äter upp 11. Då kommer Sverigedemokraterna och säger till svennen: "Se upp med blatten, han är ute efter din semla...."

Kommentarer
Postat av: Patrik, Ängelholm

Kul. Kan med fördel vridas och vändas så S hamnar i fokus:Med tanke på företagarfientligheten:En börsbolags-vd, en svenne och en blatte sitter vid ett bord. På bordet finns 12 semlor. Blatten äter upp 11. Då kommer Socialdemokraterna och säger till svennen: "Se upp med Börsbolags-vd:n, han är ute efter din semla...."Med tanke på svenskfientligheten:En börsbolags-vd, en svenne och en blatte sitter vid ett bord. På bordet finns 12 semlor. Blatten äter upp 11. Då kommer Socialdemokraterna och säger till börsbolags-vdn: "Se upp med svennen, han är ute efter din semla...."Och en för den lika svenskfientliga regeringen:En börsbolags-vd, en svenne och en blatte sitter vid ett bord. På bordet finns 12 semlor. Börsbolags-vdn äter upp 11. Då kommer Moderaterna och säger till blatten: "Se upp med svennen, han är ute efter din semla...."

2011-03-11 @ 22:41:55
URL: http://mittenradikalen.wordpress.com
Postat av: Nicklas Eriksson

Alltid bra när sverigedenmokrater skriver så man ser deras hatbruna hjärtan lysa igenom.

2011-03-12 @ 11:58:48
Postat av: Michael Qvist

Sverige behöver en ny arbetarrörelse som INTE är kommunister eller fascister....När ska det komma? Då tror jag att det blir förändring.Men så länge socialistsvinen och fascistsvinen och liberalsvinen stånkar och går på, ja då händer ingenting.2011-03-15 @ 11:11:26
Postat av: Nicklas Eriksson

Konstigt. Om arbetarkollektivet kände på sig att det som gagnade ens syften mest var en nazistisk fackförening, tror du inte att en sådan redan hade varit bildad? Det närmaste ni har kommit är ju ert smutsbruna sladdbarn Nördisk Ungdom som leker Wehrmacht-SSU när andan faller på.

2011-03-17 @ 18:33:54
Postat av: Patrik, Ängelholm

Men hela den LO-bundna fackföreningsverksamheten är ju socialistisk, om än inte fullt ut öppet nationalsocialistisk.

2011-03-17 @ 21:15:42
Postat av: Nicklas Eriksson

"Men hela den LO-bundna fackföreningsverksamheten är ju socialistisk, om än inte fullt ut öppet nationalsocialistisk."Tillåt mig hånle. Åt båda påståendena. Den är marknadsliberal på reformistisk grund med stalinistisk organisationsstruktur.

2011-03-19 @ 12:54:28

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0