Makabert självmord i hisschakt

De som vill fucka facket för alltid och andra som tror att vi aldrig mer kommer att komma tillbaka till en situation i Sverige där arbetare tvingas stå med mössan i hand och det därför är säkert att rösta på högern kan ju läsa detta och begrunda hur det blir utan starka fackföreningar.

"Inte är det många
som skulle säga att de är nöjda med lön och övriga arbetsförhållanden. Det förs också en ständig strid om dessa villkor. Även om den svenska avtalsmodellen ständigt är utsatt för attacker från arbetsgivarhåll och högerpolitiker så har vi ändå starka fackföreningar att tacka för att vi fortfarande kan rida spärr mot en alltför ohöljd  exploatering av vår arbetskraft.

I många andra länder
är det inte lika givet att det fackliga skyddet finns. I Förenade Arabemiraten inträffade en händelse som kan belysa detta. En 30-årig indier som arbetade som hissmontör för ett lokalt hissbolag, tog sitt eget liv, efter att ha arbetat under slavliknande förhållanden.

Han körde en dag i början av juni undan hissen från bottenplanet, öppnade schaktdörren och klättrade ner i schaktgropen och återkörde sedan hissen till bottenplanet. Han fäste därefter ena änden av ett rep i korgramens underbom och den andra knöt han som en snara runt sin egen hals. Därefter väntade han bara på att någon skulle kalla på hissen och skicka uppåt i den 43 våningar höga fastigheten. Så skedde naturligtvis också.

Det tog tre dagar innan kroppen upptäcktes. Den hade då gjort oräkneliga resor upp och ner i schaktet, krossats och manglats av balanslinskivan och sträckvikten till en oformlig blodig massa som låg på gropgolvet.

Man fann i kvarlevorna ett avskedsbrev som förklarade hans agerande. Det framgick att hans arbetsköpare inte hade betalat ut lönen på sex månader och att hans familj i Indien som han hade försörjningsansvar för därför hade ekonomiskt ruinerats. Den arme indiske hissmontören såg ingen annan väg ur sin svåra situation än att ta sitt eget liv.


Percy Kindahl."

Införd i Elektrikern Nr 6 2010. Det enda jag har ändrat är det felaktiga ordet arbetsgivare till det korrekta arbetsköpare//Nicklas Eriksson

Kommentarer
Postat av: diana

Åh, fy sjutton vad hemskt. Man ska nog vara glad för facket.

2010-09-15 @ 22:21:27
URL: http://www.metrobloggen.se/diana
Postat av: Nicklas Eriksson

Man ska nog det. Korrumperat och genomsossifierat så är det det ENDA skyddet vi har mot marknadskrafterna och dessas medlöpare som vill oss illa.

2010-09-15 @ 22:24:08

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0