Årets gäspning...


Temalåt: Bränn den med Storsien

Okej. Ett gäng dårreligiösa hjon i Malaysia har fått för sig att bränna svenska flaggan och stå och leva om utanför Sveriges ambassad. Dessutom har de rest krav på att regeringen ska vidta åtgärder mot tidningarna som publicerat det dekadenta klottret som ska föreställa Muhammed som rondellhund.

Sorry guys, men det funkar inte riktigt så i Sverige. Ni kan hålla på och bränna tills luften blir svart, det kommer inte att hjälpa.

Det måste komma som en chock för er, det här: bränn på bara. Ingen bryr sig om flaggbränning här utom Jimmy och hans polare. Vi är till och med flera som tycker det ser riktigt mysigt ut även om vi såklart tycker att ni är ena riktiga skador.

Detta var årets
gäspning i svenska bilatterala situationer hittills...

"Bränn den där trasan, släng den där trasan, låt den blågula pryda tippen eller brasan. Bränn den där trasan låt den förgasas i förgasarn... eller färga den röd och ta med den på stan"

Kommentarer
Postat av: Jimmy Windeskog

Som om det skulle förvåna någon nykter människa....

2010-03-27 @ 09:32:41
Postat av: Andreas

För att citera Johan Glans: "Demonstranter: Vi bränner er flagga! Svenskarna: Jaha? Vi har fler".



Det är ju en bra sak med många av oss att vi inte bryr oss om vidskepligt trams som att nationsflaggan på något sätt är helig.

2010-03-27 @ 16:26:56
Postat av: Nicklas Eriksson

Ha ha ha, ja typ nåt sånt. Det känns verkligen inte mer än så.

2010-03-27 @ 17:20:04
Postat av: Jimmy Windeskog

Ja, vad skulle demokratiska symboler ha för värde för pack?

2010-03-28 @ 10:13:56
Postat av: Andreas

Jimmy:



Sen när blev den svenska flaggan en symbol för demokrati? Korset har sin bakgrund i de korsfanor som började användas under korstågen och dessa var knappast att betrakta som demokratiska.



Den blågula korsfanan syntes ju till för första gången i slutet av medeltiden och ärligt talat, det är knappast heller en demokratisk tid i Sveriges historia.



Att Sverige behöll sin blågula korsfana när parlamentarismen infördes gör inte fanan till en demokratisk symbol. Den uppstod inte i ett demokratiskt syfte. En demokratisk symbol är för mig snarare exempelvis Deklarationen om de mänskliga rättigheterna.

2010-03-28 @ 12:53:47
Postat av: Nicklas Eriksson

Andreas säger det jag tänkte säga. Flaggan har inte mer demokratiskt värde än vilket annat tygstycke som helst. Sverigedemokraterna använde den ju som bordduk under ett midsommarfirande hemma hos någon partipamp (tror det var Thoralf) för två år sedan, så inte ens de verkar ju sätta något större värde på den. Jag hade aldrig i hela livet använt en röd fana eller en GAIS-fana som bordduk kan jag ju nämna som en passus...

2010-03-28 @ 13:11:38
Postat av: Gabriel

"Sverigedemokraterna använde den ju som bordduk under ett midsommarfirande hemma hos någon partipamp"



Ha ha.. vilken ungkarlslösning! Så slipper man ju tvätta den solkiga och spritbestänkta flaggan sen, bara att hissa upp på vädring...

2010-03-30 @ 11:44:11
Postat av: Martin

Jag rekommenderar att man lyssnar på "Alla får stanna" med samme artist efter den låten. Alltid stör det nån Sverigedemokrat och det har ett värde i sig! 2 låtar som slår dem i veka livet. :)

2010-03-30 @ 14:15:30
Postat av: fredrik

Elelr som Bill sa:

"Min pappa dog för vår flagga i Vietnam."

"Lustigt. Min flagga är gjort i Vietnam."

2010-04-03 @ 20:28:31
URL: http://fredrik-d.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0