Kamrater, vi vet att kamp lönar sig!Som sagt, kamp lönar sig - jävligt bra!

Det ger långsamt
resultat att agitera på jobbet, men resultat ger det. I förra veckan skrev jag in två nya medlemmar (åttiotalister!) i fackföreningen och jag har fler på gång.

De gick båda med för att företaget har varit jättefula med dem och utnyttjat att de inte kunnat sina rättigheter. Jag berättade för dem vad de blev utsatta för och tro mig, ingen av dem kände att de ville "knulla facket" och ta sin egen strid som Centerpartiets skämt till ungdomsförbund tycker man ska göra. Det är ju lätt att säga när man antingen lever av sina föräldrar, studerar eller är ombudsman/heltidspolitiker i ett parti som garanterar en livstidsförsörjning, men som ung och anställd på en driven entreprenadfirma som tycker att de står och faller med att slippa uppfylla det de åtagit sig i kollektivavtalet, det är en annan femma.

Jag har varit dålig på att skriva på det senaste. Det beror inte på lathet utan på motsatsen. Dels har jag jobbat så överjävla mycket (2/3-samhälle hallåå-å!), dels är det valår vilket alltid innebär massor av jobb och dels är jag med som partirepresentant och planerar en megademo i Göteborg dagen innan valet.

Hör ni av mig
ofta vet ni att det är lugnt, gör ni det inte vet ni att klasskampen skärpts.Dagens citat:

"Viva el glorioso partido communista de Colombia!"

Kommentarer
Postat av: Martin

Bra jobbat kamrat!"De ser med skräck hur den växer var dag, de utsugnas organiserade här." :D

2010-06-07 @ 09:03:40
Postat av: Nicklas Eriksson

...och rustar sitt välde med ordning och lag som riktas mot dig - proletär!=)Tack. Hoppas medlemskapet motsvarar deras förväntningar. Ska skicka dem på tvärfacklig ungdomskurs så fort jag kan så att de får en bra start.

2010-06-07 @ 21:26:40
Postat av: Johannes

Det låter grymt, Nicklas! Jag måste säga att jag saknat dina inlägg, så hoppas aktiviteten ökar;).

2010-06-08 @ 13:38:06
URL: http://johannesc.wordpress.com
Postat av: Jimmy Windeskog

Nu var vi där igen, med vänsterns förkärlek till våld och hot som politiska vapen mot motståndare.

2010-06-08 @ 15:00:29
Postat av: Martin

Jimmy,

hur läser du? Det nämns inget om våld i inlägget.

2010-06-08 @ 15:29:47
Postat av: Martin

Jimmy,

Vi som är gamla nog att minnas BSS från vår uppväxt i betongförorten tycker det är väldigt komiskt att SD idag framställer sig som någon form av pacifister. Där jag växte upp i Gårdsten hände det att ni överföll mellanstadieelever med kniv, min bästa kompis under denna tid blev jagad med kniv av er, en annan knivskuren i magen.

2010-06-08 @ 16:51:08
Postat av: Nicklas Eriksson

Jag tror att Jimmy syftar på bilden av italienska arbetare som ger en strejkbrytare vad han förtjänar någon gång på 1920-talet.Jag fick en dödslista av BSS där jag stod tvåa (lite förolämpande faktiskt!) stoppad i mitt brevinkast. Jag skulle nackas efter den ariska revolutionen stod det. Lätt komiskt då den var full av stavfel och det aldrig hände ett dugg.

2010-06-08 @ 18:32:27
Postat av: Jimmy Windeskog

Och det var ju bilden av våld du ville förmedla, eller hur! Precis som jag sa.Vad det gäller "BSS" och "dödslistor" så skärp dig va? Inte mitt fel när sitt socialistiska våldsvurmande slinker igenom på din blogg.

2010-06-09 @ 14:50:32
Postat av: Malin

Hej!Ja, ska man hamna på en dödslista vill man ju gärna vara nr 1. =)Bra att du skriver in unga medlemmar, och ännu bättre att du skickar dem på kurs.

Hoppas du får iväg dem på uppföljaren också, med tanke på Alvaros kommentar i ditt nästa blogginlägg.

2010-06-10 @ 15:25:31
Postat av: Nicklas Eriksson

Skärpa mig, Jimmy? Jag citerar bara vad som stod i brevet, och det var en lista på folk som skulle has ihjäl, jag stod tvåa, och det var undertecknat "BSS". Vad ska jag dra för andra slutsatser av det?Ja heeeerregud vad upprörande det är med lite blåmärken på en strejkbrytare. Det är ju för jävligt, särskilt med tanke på att nazisterna som du brukar demonstrera med, i Sverige har haft ihjäl i snitt en om året de sista 20 åren. Undrar vem som ska skärpa sig jag?

2010-06-10 @ 21:16:18
Postat av: Nicklas Eriksson

Malin: ja det är bra, men den fortsatta skolningen föredrar jag att sköta själv. De får så lätt reformistiska griller om klassamarbete annars;)

2010-06-10 @ 21:17:33
Postat av: Malin

Misstänkte att du inte skulle överlåta fortsättningen på någon annan.De som är strejkbrytare borde få betala samma summa varje månad som de riktiga arbetarna förlorar på strejkbryteriet.

2010-06-11 @ 14:35:26
Postat av: Nicklas Eriksson

"Och bli inslängda i blästringsburen. Sen får de åka förbi på bandet så får gubbarna pissa på dem"Weiron i Ottan, min favoritstalinist!

2010-06-11 @ 23:05:12

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0