Uppdaterat bland länklistan.

Idag har jag uppdaterat länklistan med Camp Kent, en RS-blogg från Uddevalla. Alla i vänsterträsket vet att Rättvisepartiet Socialisterna inte har det bästa ryktet bland oss andra till vänster om Vänsterpartiet, och jag erkänner rätt av att jag inte är förtjusta i dem som parti betraktat. I alla fall inte här i Göteborg. Men Camp Kent och blogginnehavarna tycker jag skriver bra och om rätt saker. Kanske finns hopp om en lite mer enad trotskistisk vänster i Sverige i framtiden? Vi får se.

Jag eftersträvar i alla fall att hålla min länklista så bred som möjligt inom vänsterspektrat. Trots det har jag inte haft med några RS-länkar innan, men nu är det alltså premiär.

Jag har också uppdaterat med Linda Papirnij som bloggar hos Metro. Hon är en gammal kamrat och träningskompis från Filipstad och hon är socialdemokrat i Flemmingsberg uppe på baksidan av landet (ni vet, öster om Prag). Hon är engagerad i kommunpolitiken där.

Näpp, måste slänga mig över städningen nu, vi får hit goda vänner på söndagsmiddag senare.

Kommentarer
Postat av: linda p

oohhooo, nu hittade jag hit! ska läsa på och försöka länka t dej med. som du ser har jag inga länkar än, förutom en felplacerad en haha...ja fattar inte hur man pingar heller;)

2010-01-27 @ 02:07:14
Postat av: Nicklas Eriksson

Inga bekymmer, du går bara in på www.twingly.com/ping och lägger in direktlänken till det specifika inlägget där.

2010-01-27 @ 18:36:58
Postat av: sebbe

En mer enad arbetarrörelse överhuvudtaget tycker jag vi ska eftersträva. Skita i begrepp som trotskism o.s.v. Vart leder det oss?

2010-01-31 @ 17:48:14
URL: http://jagkanbetemig.blogg.se/
Postat av: Nicklas Eriksson

En enad socialistisk arbetarrörelse bör ju vara målet såklart, för alla rödingar. Men vi har stora splittringar inom oss, jag menar ta sossarna som ändå är det största partiet som gör anspråk på att tillhöra vår rörelse i teorin men som ändå är borgerliga i praktiken.Ärrarna, Vänstern med flera är ju inte det, men deras tolkning av marxismen är en sådan som jag inte tycker är rätt. Stalinismen (som ärrarna fortfarande bekänner sig till och Vänstern fortfarande är hårt färgade av) anser inte jag leder till en demokratisk socialism, det är helt enkelt inte vägen fram.Att skita i begreppen och de olika ismerna är svårt, man vill så gärna se en enad front, men man får titta på historien och det den lär oss. Alla spontana arbetarkamper som försökt styra sig utan en ledlinje har tagit ännu kortare tid för borgarklassen att med våld slå ner än de som har följt en teori och en ideologi.

2010-01-31 @ 20:25:18
Postat av: sebbe

Sossarna kan vi inte räkna till vänstern längre eftersom deras stadgar inte innehållit klausulen om att slutmålet måste vara ett klasslöst samhälle på ca 10 år nu.Självklart kan inget slutföras utan en ideologi, men det blir lite bisarrt att sitta och snacka ideologiska skillnader idag när vi inte ens kan försvara en vårdcentral. Sen leder ofta ideologiska diskussioner inom en organisation/parti ofta bara till en stagnation i aktivismen och rörelsen som sådan, och även riskera att bli sektigt. Att snacka Trotskij och Lenin är idag helt ointressant för fotfolket, det är väl inte det de bryr sig om. Därför tycker jag det är onödigt att bekänna sig till en viss inriktning som i sin tur bara är tolkningar av Marx och Engels originella tankar.

2010-02-02 @ 00:20:16
URL: http://jagkanbetemig.blogg.se/
Postat av: Nicklas Eriksson

Det stämmer att gemene man inte bryr sig särskilt mycket om det, nej. Men det är väldigt viktigt att känna till teorin för att kunna förvandla det omedvetna i klasskampen, det som sossarna så lätt går in och lägger beslag på (eftersom de har övertygat folk om att ideologi är tråkigt och inte behövs samt är något folk inte fattar) till en medveten kamp.Först då kan vi åstadkomma en skillnad.

2010-02-02 @ 17:47:06
Postat av: sebbe

Jag håller med. Vet inte om en specifik trotskistisk teori är så givande för arbetarrörelsen dock. Hur menar du med att V fortfarande färgad av stalinismen? De är ju knappt färgade av marxismen.. Är det inte lite märkligt att snacka stalinism idag? Vad skulle det vara i så fall? Stalin dog för 60 år sen, och Sovjet gick under för 20.

2010-02-03 @ 13:09:44
URL: http://jagkanbetemig.blogg.se/
Postat av: Nicklas Eriksson

Stalinismen går igen i deras syn på staten som det allt igenom frälsande (något som ironiskt nog sossarna också tror på) och som den instans som ska äga allt. Stalinismen syns också i vissa medlemmars sätt att debattera och förhålla sig till debatt.Tiden som förflutit sedan Josef Stalin dött har inget med själva stalinismen att göra (som i sin tur har väldigt lite med marxist-leninismen att göra). Kapitalismen uppfanns när den första människan satte sina bopålar i marken och sade: "Den här jorden är min", och det var tiotusentals år sen.

2010-02-03 @ 16:53:34
Postat av: sebbe

Jag anser ändå att det är ganska onödigt att snacka stalinismen. Kapitalismen är bisarr, dock lite väl att säga att kapitalismen uppstod för 10000 år sedan. Det stämmer inte, inte om man ska utgå från Marx (vilket jag tycker alla borde göra, istället för att snacka om Marxism-LENINISM, Trotskism, eller Stalinism). Kapitalismen uppstod under den senare delen av feodalismen och tog makten i.o.m. industrialismen, men allt detta vet du redan.Min huvudpoäng är att det är onödigt att snacka alla dessa avarter av marxismen, snacka hellre Marx egna teorier. Många rörelser, speciellt trotskistiska, har gjort detta nu ett antal decennier och det har inte hänt nåt. Organisationer och partierna står och stampar. Det finns ingen rörelse i ryggen.

2010-02-03 @ 19:10:24
URL: http://jagkanbetemig.blogg.se/
Postat av: Nicklas Eriksson

Nej, men det ligger liksom i tiden att det inte gör det. Inte om du så gick runt och slog folk i huvudet med Manifestet och Das Kapital skulle du få någon fart på massorna. Varför? För att den stora massan i Sverige inte har tillräckligt mycket att förlora ännu.Jag menar såklart FRÖET till kapitalismen i mitt exempel, Sebbe.Du gör som du vill. Jag tänker fortsätta förkovra mig i trotskismen. God kamp!

2010-02-03 @ 22:17:23
Postat av: sebbe

Nicklas, www.nyttarbetarparti.seAktivismen och rörelsen får inte ta steg bakåt på grund av det nuvarande samhällsläget. Det är inte de tillfälliga striderna, utan den ultimata kampen, som gäller. Vi måste återuppliva den rörelse som kämpat till sig så mycket under den förra seklet. För ett nytt arbetarparti!:) Det är helt okej om du tar bort inlägget. Här görs det reklam!2010-02-05 @ 10:56:04
URL: http://jagkanbetemig.blogg.se/
Postat av: Nicklas Eriksson

Precis vad vänstern behöver, ett nytt parti, ha ha! Har du inte fört uttrycket att vänstern förökar sig genom delning?;)

2010-02-05 @ 20:48:04
Postat av: sebbe

Arbetarklassen behöver ett nytt arbetareparti, nu när traditionella partier sviker dem (läs. sossarna). Vi säger inte att vi ska bli detta parti, men vi vill sätta igång rörelsen igen - den arbetarrörelse som är mer eller mindre död idag. För en stridbar arbetarrörelse!Det är precis för att förhindra splittring, som vi är för ett nytt arbetareparti som tar sak för hela rörelsen och inte gräver sin egen grav genom olika marxistiska avarter.

2010-02-06 @ 14:57:42
URL: http://jagkanbetemig.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0