Gods versus väska! Man versus kvinna! Vilket är värst?Visst är de lika på något sätt allihopa?


Ärkesossebuffeln
herr patron Göran Persson köpte sig ett gods för tiotals miljoner. Visst mummel i rörelsen, men ingen har så mycket heder att de vågar säga ifrån på allvar.

Hans efterträdare, slarvmajan Mona Sahlin köper (eventuellt får) en väska för 6000. Göran Greider sätter i halsen och utnämner det till ett hot mot deras rörelse!

Hallå? Lite sans och balans efterfrågas här va... Visst, jag vet inte många knegare som har råd med en Louis Vuitton på en löning, men min ex-fru köpte sig en Mulberry för elva tusen efter att ha sparat i ett antal månader och då hade hon ett vanligt handelsjobb som säljare i en butik. Kom igen för tusan! Det är inte ofta jag tar Mona Sahlin i försvar, att hon valdes till partiledare blev det som fick bägaren att rinna över för mig och jag lämnade sossarna, men det är då inte hennes livsstil som är ett hot mot sossarna.

Det är nämligen samma sak som jag sa till Anna Johansson när jag förklarade för henne varför jag ville lämna: jag vet inte vad partiet vill och skulle inte kunna förklara en vision för en potentiell väljare i en valrörelse. Det visste jag inte för två år sedan och jag vet det fortfarande inte.

Och det vet ingen annan heller.
Knegarväska..?

Kommentarer
Postat av: magnus

Alla killar som köpt märkes väskor till sina fruar/sambos/flickvänner vet att du inte kan köpa en sådan Vuitton för 6000kr, för 6000kr får du en enkel Gucci tex.Att du inte lärt dig efter toblerone att man inte kan lita på Mona, likt toblerone affären där hon lurade sina bidragsröstar att det handlade om en chokladbit när hon lyxhandlat på bla NK för runt 50.000 på skattebetalarnas bekostnad.Denna väska kostar inte 6000 Svenska kronor, Mona utelämnade en liten liten detalj den kostar 6000 PUND, med svensk moms så antar jag att om du går in på Vuitton i Stockholm så får du hosta upp sisädär 80.000 SVENSKA kronor.Fick hon den verkligen i gåva? Eller var det ännu en lögn? Handlade hon den på sitt eget kort eller på riksdagens kontokort? Kanske dags för någon riktig journalist att gräva lite, men kanske för mycket begärt de kan ju inte ens kolla upp vad en väska kostar på riktigt :)2010-01-23 @ 09:30:31
Postat av: Nicklas Eriksson

Vad snackar du om magnus? JAG skulle aldrig få för mig att göra något så urbota dumt. Är helt enkelt inte tillräckligt korkad/gör vad som helst för att få ligga för det. Min ex-fru köpte sin Mulberry för egna pengar som hon själv hade sparat ihop från sin egen löning.Du har inte läst vad jag skrev: jag lämnade sossarna för att Mona Sahlin valdes till partiordförande, det blev droppen som kom en redan full amfora att rinna över.Hur ska jag kunna veta om hon köpt den eller inte? Jag skiter fullständigt i det, för jag tänker inte rösta på henne eller ens något annat parti än mitt eget, Socialistiska Partiet, och vi sitter inte i riksdagen. Den politiska frälseklassen är till och med mer föraktansvärd än ägarklassen eftersom den i alla fall inte hycklar med sina mål.Jag tror i och för sig inte att Mona Sahlin som oppositionsledare ens HAR ett kort kopplat till riksdagen. Om någon i oppositionen har det så är det i så fall sossarnas riksdagsgruppledare. Har hon köpt den för andra pengar än egna så är det i så fall sossarnas pengar.

2010-01-23 @ 13:06:58
Postat av: magnus

Kanske var lite otydligt menade inte att det var du som var den dåliga journalisten, jag menar alla Svenska tidningar som inte klarar av att kolla upp en så enkel sak som vad väskan faktiskt kostar, jag antar att de flesta journalister upp i stockholm som hänger på stureplan vet att en äkta vuitton i denna klass INTE kostar 6000 SEK.Att Aftonbladet inte vill skriva vad den kostar i SEK förstår jag, men att DN, SVD, DI etc inte skriver ut det är anmärkningsvärt.Men man får säga en sak om Mona hon har extremt duktiga mediarådgivare som vet hur lurar större delen av folket.

2010-01-23 @ 13:50:23
Postat av: magnus

Ps, Jag tror inte hon fått den i gåva av en vännina heller, vem sjutton ger en väska för nästan 100.000kr i födelsedags present?Antingen har hon köpt den på sitt egna kort, eller på statens som hon tidigare gjort. Alternativt så är det en muta/"födelsedagsgåva" från LO borgen.

2010-01-23 @ 13:53:08
Postat av: Nicklas Eriksson

Tja, vem vet. Den politiska klassen tjänar inte så lite pengar, så det är väl inte så otroligt? Laila Freiwalds är vad jag vet god för över tio miljoner kronor. Ulrika Messing gifte sig med en affärsmiljardär för ett par år sedan.Som sagt, jag tror inte att oppositionen har tillgång till några kort med statens pengar. LO och sossarna är ju tyvärr samma sak, så det kan knappast betraktas som en muta. Man sitter ju i varandras VU:n och är så sammanflätade att det inte finns någon skillnad. Åter tyvärr. En mer radikal fackförening är vad som behövs.

2010-01-23 @ 15:27:12
Postat av: Nicklas Eriksson

Edit: min fru har skalat fram info om saken. Hon säger att du kan kontakta riksdagsförvaltningen och fråga, det är offentlig information. Tele: 08-7864000.

2010-01-23 @ 15:38:19
Postat av: Leif Nilsson

Trams, det har inget med manligt och kvinnligt att göra. Om Lars Ohly hade haft en väska för 6000kr på en gemensam bild så hade det blivit precis samma liv. Det handlar om att en Socialdemokrat eller vänsterpartist tydligen inte får spendera sina pengar.För det första så hade hon fått väskan, och även om hon hade köpt den, so what? Vad får en Socialdemokrat ha på sig? Ska vi ha kläder från uff? Det är ett jäkla hyckleri, folk får göra vad dom vill med sina pengar, inklusive socialdemokrater.Det har dock inte ett smack med kön att göra, det är så tröttsamt med detta "bara för att hon är kvinna" dravlet. Har ni redan glömt vilket liv det blev när Göran Person byggde gård för sina pengar? Det var inte mummel, det var en långkörare i media och överallt.

2010-01-23 @ 15:58:11
Postat av: Marlene

Leif, jag är inte så säker på att det inte har något med manligt och kvinnligt att göra. Man får väl rätta ryggsäcken efter matsäcken, det tycker jag oavsett om man är en kvinna eller en man. Men en kvinnas spenderanade blir ofta ifrågasättande, medans männens spenderande är någonting som ingen höjer på ögonbrynen över ens. En kvinna med makt verkar provocerande. Varför är det så, vilket jag tror att det är?!

2010-01-23 @ 16:24:12
URL: http://marlene-feminiman.blogspot.com
Postat av: Nicklas Eriksson

"Har ni redan glömt vilket liv det blev när Göran Person byggde gård för sina pengar? "Ja - överallt utom där det gjorde skillnad. Vilka partiföreträdare/tunga skribenter med s-anknytning/samhällsvetare med dito anknytning ondgjorde sig över patronens gård? Inga. Jag mailade Marita Ulvskog och krävde att greve Göran skulle uteslutas ur partiet som ordförande för en arbetarkommun, men jag fick inte ens ett svar. Den politiska klassen skyddar varandra, klassintresset ljuger aldrig.Det här har med kön att göra. Det är nog bara i Tanum man inte fattar det. Uff har iofs inte hetat det de senaste fem åren, men nog tycker jag att det ser ut som om många sossar handlar där ja.

2010-01-23 @ 18:36:00
Postat av: Josefin

Förlåt för en oseriös kommentar. Men väskan är ju så jävla FUL. Hur någon kan betala mer än 200 spänn för den väskan är för mig helt oförklarligt. Återkommer med politisk analys en annan dag ;-)

2010-01-23 @ 22:38:23
URL: http://rodalund.wordpress.com/
Postat av: anne skåner

Ärligt talat år det en strid om påvens skägg. Monas väska, Reinfeldts klocka. Vem bryr sig. Det är mer vesäntligt att diskutera politikers livstidspensioner, riksdagsmän som inte behöver gå til vare sig A-kassa eller arbetsförmedling och skälet är att det är svårt för dem att få jobb. Ja det är svårt för att alla att få jobb, men troligen lättare för den som varit i riksdagen trots allt. när vanliga människor måste gå ner i pension, A-kassa eller sjukförsäkring skär detta mer i ögonen en väska eller dyr klocka.

2010-01-25 @ 23:42:44
URL: http://blogg.aftonbladet.se/skaner
Postat av: Nicklas Eriksson

Helt rätt Anne. Men jag tycker fortfarande att patron Perssons gods skär mer i ögonen än vilken dinka eller väska som helst.

2010-01-26 @ 21:10:33

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0