Passion is sometimes just not enough!

Jag blir väldigt nervös för mina skattepengar när jag hör en av Sveriges genom tiderna sämst (ut)bildade minstrar, Maud "Skriet från Vildmarken" Olofsson säga att hon skött något på ett strikt affärsmässigt sätt som hon gör i Ekot i dag. Det är en väldig skillnad på att gilla, ja till och med älska det man håller på med och på att faktiskt kunna något om det.

Maud Olofsson har inte en enda poäng i LADOK (Nåja, Carl Bildt har heller ingen examen enligt hans gamla lärosäte Stockholms universitet och Totto "Fairfax" Littorin (hur kan man gå med på det smeknamnet med någon som helst självaktning kvar?) har ju helt enkelt betalat för att få en examen men utan att behöva plugga), jag hittar inget som ens indikerar att hon har gått ut gymnasiet, och ändå ska hon uttala sig om vad som är affärsmässigt.

Hennes enda erfarenhet från yrkesliv utanför politiken är att ha lallat runt i folkdräkt, möjligen mjölkat kor och ha setat som ordförande för Husmorsförbundet, och hon ska uttala sig om vad som är strikt affärsmässigt?

Olofssons kollega Mats Odell
gick ju rejält på pumpen 2006 när han stack in huvudet och skulle börja reglera i byggbranschen, se där ett annat exempel på att det inte räcker med att bara gilla eller vara intresserad av det man håller på med!

Kommentarer
Postat av: Daniel

Littorin har i alla fall en utbildning :)

2010-02-10 @ 08:36:57
Postat av: Lasse Strömberg

Ibland kan det vara en merit att inte kunna något. Det gäller i högsta grad den nuvarande regeringen. Då kan man genomföra saker och ting utan att behöva fundera på vad det innebär.

2010-02-10 @ 22:08:07
URL: http://fotolasse.se
Postat av: Knapsu

Maud Olofsson, Carl Bildt och Odell. Du fick in hela idiot-trion i samma inlägg!

Huvva!

2010-02-11 @ 02:55:00
URL: http://knapsublogg.blogspot.com
Postat av: Nicklas Eriksson

Ja, från Fairfax. Jag har en KY-utbildning. Den är i alla fall värd mer än papperet den är tryckt på.

2010-02-11 @ 18:18:23
Postat av: Gryningsräd

Tyvärr gäller detta generellt genom hela politikerstammen i Sverige. Långt ifrån något borgerligt "problem"...

2010-02-13 @ 23:25:15
URL: http://www.gryningsrad.se
Postat av: Nicklas Eriksson

Fast nu är det borgarna som har regeringsmakten, även om de inte verkar ha fattat det på snart fyra år. Antar att över 70 år i nästan obruten opposition gör det med en. Dessutom vet jag inte att någon annan har gjort som Totto och betalt för sin pluggfria examen.

2010-02-13 @ 23:37:19
Postat av: Gryningsräd

Vaddå "fattat det"? Bara för att dom inte för en vänsterpolitik så behöver det ju inte betyda att dom sover på Rosenbad.Nä, det vet inte jag heller...

2010-02-16 @ 08:23:17
URL: http://www.gryningsrad.se
Postat av: Nicklas Eriksson

Det verkar inte som om de har fattat det eftersom de fortfarande är nervösa som en skolpojke som ska in till rektor för första gången i allt de gör och allt de säger. För att citera en gammal klasskompis till mig som också var rätt bra på att skylla ifrån sig: "Dä va int ja, dä va di anner barna!" (tung Lesjöforsdialekt).

2010-02-16 @ 20:59:55
Postat av: Gryningsräd

Nervösa? Tycker att regeringen i de flesta fall sköter sig utmärkt...Att sedan politiker skyller på andra jämt och ständigt kommer vi nog alltid att dras med. Dock måste man väl ändå anse att vi har ett rätt tungt S-arv i Sverige. Dock kan inte allt skyllas på det...

2010-02-23 @ 10:47:58
URL: http://www.gryningsrad.se
Postat av: Nicklas Eriksson

Utmärkt är ytterst subjektivt i det här fallet. De gör ju till stor del det de lovat utom att skapa nya jobb. Och det var ju det de gick till val på.Hörde du Nils Lundgren i Studio Ett nyss? Han har ju kommit ut som liberal (surprise...) i Neo och hyllade sossarna för att de skapat ett av världens mest liberala samhällen. Så du borde ju vara nöjd?

2010-02-23 @ 16:57:51
Postat av: Gryningsräd

Det är klart att det är subjektivt - annars hade vi inte behöva hålla val vart fjärde år om det bara fanns en "riktig" politik...Appropå jobben så undrar jag om du har missat lågkonjunkturen Nicklas. Arbetsmarknaden brukar vika lite då. Dock så borde regeringen göra mer för att underlätta för företag, men hoppas att dom får en mandatperiod till på sig. Man kan också alltid spekulera hur en röd regeringen har klarat lågkonjunkturen - vi hade nog exempelvis ägt en bilfabrik vid detta laget...På många är Sverige rätt liberalt, dock är folket väldigt socialiserat med världens högsta skatter. Detta är något som regeringen har ändrat på och förhoppningsvis kommer att fortsätta ändra på.

2010-02-28 @ 09:22:55
URL: http://www.gryningsrad.se
Postat av: Nicklas Eriksson

Nej jag har inte missat "lågkonjunkturen". Den är en direkt effekt av kapitalismen. På grund av systemets inneboende drift att ständigt producera mer och mer trots att det inte kan konsumeras så händer det då och då och med allt tätare cykler.Kalla inte socialdemokratiska regeringar för röda. De har ingen aning om vad "rött" verkligen är. De är precis lika kapitalistiska som moderatledda regeringar och inte värda ett nickel de heller. Dock är de mer statskapitalistiska än moderaterna som är aningen mer för privatkapitalism. Därav att staten säkert ägt en bilfabrik istället för ryska maffian.Skatt har väldigt lite med socialism att göra, däremot med socialdemokrati, eller som ovan nämndes, statskapitalism.De kan ju fortsätta försämra om de vill, det kommer bara att bita tillbaka på dem själva. Och de är fan för dumma för att inse det!

2010-02-28 @ 15:04:37

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0