Stor jordbävning i Chile!

Chile har drabbats av en jordbävning på nära 9 på Richtern. Som tur var låg epicentrum till havs, men det har slagit in någon form av tsunami nere i Concepcíon redan. Tur att Valparaiso där större delen av frugans släkt bor inte direkt är lågland, men skakningar uppges av latinamerikansk media (sök på "periodicos chilenos" eller valfritt land) ha känts på Argentinas kust mot öster, hundra mil därifrån.

Sexton döda rapporteras hittills, håller tummarna för att det inte blir fler än så!

Kommentarer
Postat av: Jimmy Windeskog

Så blir det ju minst illa när sådana här hemska katastrofer drabbar så fattiga länder, även om det inte alls är lika illa som Haiti.

2010-03-01 @ 15:27:06
Postat av: Jimmy Windeskog

Äh, det var dåligt uttryckt. Skulle skrivit "minst dubbelt så illa..".

2010-03-01 @ 15:29:42
Postat av: Nicklas Eriksson

Tja, Chile och Haiti är ju inte på samma planet när det gäller fattigdom. Faktum är att vi just fick nyheten att metron går i Santiago nu igen, två dagar efter katastrofen. 700 drygt har hittats döda och bara ett litet hus har raserats. Det har företrädesvis varit urgamla hus som stått för terramoto efter terramoto men som till sist klappat ihop. De har varit gjorda av oslaget tegel för det mesta.



Jag måste säga att Bachelet har skött hanteringen på ett föredömligt sätt även om yttersta Tierra del Fuego har varit eftersatt.



Det första hennes liberale efterträdare gjorde var att skicka militär på sin egen befolkning. Något som stinger djupt i det chilenska kollektiva minnet.

2010-03-01 @ 16:46:29
Postat av: Michael Häggqvist

"Det första hennes liberale efterträdare gjorde var att skicka militär på sin egen befolkning. Något som stinger djupt i det chilenska kollektiva minnet."



Makten kreatur tar alltid för sig...



När de goda partikamraterna, "socialisterna", här i Kina fick pengar för att hjälpa de drabbade av jordbävningen i Sichuan ja då upptäckte folk att plötsligt började de lokala "kamraterna", dvs partibossarna, åka omkring i nya Audi.....



Undersökningar visade också att staliga medel till byggnader hade mest gått till partimedlemmarnas egna hus, som självklart klarade joirdbävningen, men skolor och sjukhus rasade eftersom de var närmast fuskbyggen...



Maktens reatur, liberaler, fascister eller kommunister... de ser likadana ut i profitens ljus...

2010-03-03 @ 11:43:44
Postat av: Nicklas Eriksson

Ja, så är det. Fast det är ju just det de är; maktens kreatur.



Fy fan, jag skulle inte ens spotta på en kinesisk partikommunist om han så brann. Inte en nordkoreansk eller kubansk heller. De är maktens styrande elit, precis som Obama, Mugabe eller Castro. Värdelösa för folket och allt de fördelar är elände.

2010-03-03 @ 18:34:12

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0